AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-08-2011, 23:32   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Ceza evinde Hafız oldu !
Diyarbakır D tipi cezaevinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırılan Mithat Yılmaz adlı Hizbullah hükümlüsü, Cezaevinde Kur`anı Kerimi ezberleyerek hafızlık belgesini almaya hak kazandı.

DİYARBAKIR - D tipi Cezaevinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hizbullah hükümlüsü Mithat Yılmaz adlı mahkum Hafızlık Tespit Komisyonu`un huzurunda başarısını tescil ederek "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazandı.

Cezaevinin tüm olumsuz şartlarına rağmen büyük bir azimle Kur`anı Kerimi ezberleyen Yılmaz, hafızlık belgesi almak için Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hafızlık Tespit Komisyonuna başvuru yaptı. Yılmaz`ın başvurusunu kabul eden Diyanet İşleri Başkanlığı Cezaevine bir komisyon gönderdi.

Komisyon Başkanı Abdurrahim Dursun, Yenişehir İlçe Müftüsü Alettin Bozkurt, komisyon üyesi Talat Ergin ve din görevlisi Salih Gültekin`den oluşan "Hafızlık Tespit Komisyonu"nun huzurunda büyük bir başarıyla Kur`anı Kerimi okuyan Yılmaz, "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazandı.
Cezaevindeki hafızlık tespit çalışmalarından sonra açıklamada bulunan Komisyon Başkanı Abdurrahim Dursun; Hafızlık Tespit Komisyonuna genellikle Kur`an kurslarından yetişen öğrencilerin başvuru yaptığını belirterek, iki mahkumun hafızlık tespiti için komisyonlarına başvurmasının kendilerini hem şaşırttığını hem de sevindirdiğini söyledi.

Dursun, "Bizde bizi şaşırtan bu gayrete duyarsız olmadığımızı göstermek için Diyanet işleri komisyonu olarak ayaklarına kadar gittik. İlk olarak Siirt`te bulunduk. Siirt`te bulunan mahkumun kaldığı ceza evinde bir tören düzenleyerek hafızlığını tespit ettik. Üst düzey bir başarıyla hafızlık sınavını verdi. Bir diğer başvuru da Diyarbakır D tipi cezaevinden gelen bir başvuruydu. Cezaevlerine her hafta Diyanete bağlı vaizlerimiz gitmektedir. D tipinde bulunan mahkum kardeşimiz, vaizimize giderek hafızlığını dinletmiş, vaizimiz hafızlık tespiti için mahkum kardeşimizin belgelerini toplayıp bize getirdi. Başvurusu kabul edildi ve üst düzey bir başarıyla hafızlığını verdi." dedi.

Dursun "İlk Defa Böyle İbret Verici Bir Hadiseyle Karşılaştım"
Diyarbakır D Tipi Cezaevinde bir çok mahkumun hafızlık çalışması yaptığını öğrendiğini söyleyen Dursun " D Tipinde bir çok mahkum hafızlık çalışması yapıyormuş. Bir kardeşimiz de; `Benim de hafızlığım var ben de hafızlığımı tamamladım ama böylesi bir uygulamadan haberim yoktu. Ben de seneye başvuru yapacağım.` diye durumunu bizlere belirtti. Yaklaşık iki yıl içerisinde hafızlığını tamamladığını söyledi. Bu bizi şaşırttı aslında cezaevi ortamında iki yıl gibi bir süre de hafızlığını tamamlaması bizi düşündürdü. Son olarak şunu söylemek istiyorum ben ilk defa böylesi ibret verici bir hadiseyle karşılaştım bunu asla unutmam. İslam aleminde böylesi hafızlık çalışmalarını duyuyorduk; ama Türkiye de ilk defa duyduk. Bu hafızları imtihan etmek benim için gurur verici." Şeklinde konuştu.

"Allah`ın Yardımıyla Cezaevini Yusuf-i Medreseye Çevirdik"
Ağırlaştırılmış müebbet hapsin ağır fiziki ve psikolojik şartlarına aldırmadan büyük bir aşk ve azimle Yüce Allah`ın Kelamını ezberleyen Hizbullah hükümlüsü Mithat Yılmaz, Cezaevin ağır bir imtihan olduğunu ancak hayrın da şerrinde Allah olduğunu bildikleri için sabır ettiklerini söyledi.

Zindanının tüm zorluklarına rağmen ilmi çalışmalarına hiç ara vermeden devam ettiklerini belirten Yılmaz, günlük hayatlarında bolca Kur`anı Kerim okuduklarını söyledi. Yılmaz, "Bizim bu gayretimiz imtihana karşı isyankâr olmadığımızın göstergesidir. Bizler Allah`ın yardımıyla cezaevini , Yusuf-i medreseye çevirmeyi başardık. Ben Kur`anı yüzünden dahi okuyamazken Allah`a hamd olsun ki şuan hafızlığımı tamamladım. Burada hafızlığını tamamlayan ve tescilleyen ilk hafız benim. Peygamber efendimizin bilinen hadisine binaen ben hayır yolunda bir çığır açtım bu çığırdan nasiplenen diğer hafızların hayrına ortak olacağım. Benden sonra birçok arkadaşım çalışmalarını tamamladıktan sonra hafızlığını tescillemek için komisyona başvurarak hafızlık belgesini alacaktır." İfadelerini kullandı.

Cezaevinde hafızlık çalışmalarının yanında bir çok ilmi çalışmalarının da olduğunu belirten Yılmaz, cezaevindeki arkadaşlarından bir çoğunun İslami ilimlerde ihtisas yaparak " İcazet" aldığını söyledi.

Cezaevinde başta ilahiyat olmak üzere farklı farklı fakültelerden mezun olan arkadaşlarının olduğunu belirten Yılmaz, Cezaevinde "yüksek lisans" yapabilmeleri için imkan tanınmasını istedi.

Serdar Aktaş - İLKHA

 

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-08-2011, 23:33   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Maşallah...
İtikaf kılmış kendisine mahkumiyeti...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2011, 23:39   #3
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Maşallah...
İtikaf kılmış kendisine mahkumiyeti...
Evet Maşallah Allah devamını getirsin inş.

bu Yusuf-i Medrese ile ilgili bir kitap var tavsiye ederim.




Açıklama : zahmetin rahmete inkılabının gerçeği bilmek isteyenler için, Soğuk ve loş zindanı, zahmet ve meşakkat değil, rahmet ve şecaat yerine çeviren mahpusların romanı...''Ben ve benden önce tahliye olan tüm arkadaşlarım, cezaevi imtihanını şimdilik bitirdik. Allah'ın izni ile islami hizmete kaldığım yerden devam etmek için gönlüm kırıki yüreğim buruk, gözlerim yaşlı bir şekilde sizden ayrılacağım. Birlikte olduğumuz müddet boyunca sizden birçok şey öğrendim. sayenizde birçok tecrübe edindim. sevgi, fedekarlık,bağlılık,itaat gibi hasletlerin mücessem halini sizin şahsınızda gördüm. Eğer ben de size bir şeyler verebilmişsem, ne mutlu bana! Biliniz ki, cezaevi güzel hasletleri alıp verme yönüyle bulunmaz bir yerdir. Çünkü herbir kardeşin birbirinden güzel hasletleri, istifade edilecek çok güzel yönleri vardır. Bu yüzden birbirinizi örnek alıp kendinizi sürekli geliştirmeye çalışın. Burada, Allah dışında birbirinizden başka dostunuzun olmadığını bilmelisiniz. Bu nedenle birbirinizi daha çok sevin, birbirinizle daha çok kenetlenin ve Allah'ın rızasına bir kardeşlik ortamı yakalamaya çalışın. Yardıma ihtiyacı olan kardeşinizin elinden tutun. Çünkü burada hepinizin birbirinizden sorumlusunuz.''
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2011, 04:10   #4
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Standart
Not aldim...
Tedarik edebilirsem bu kitabi ins. okuyacagiz.
Tavsiye icin tesekkür ederim.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2011, 04:17   #5
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
çok akıcı çok değişik bir roman.

allah cümlemizden razı olsun inş.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2011, 11:47   #6
Kullanıcı Adı
serdary
Standart
Her şerde bir de hayır vardır...

Maşallah...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi