AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-19-2011, 13:17   #1
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Arrow ERDOĞAN'dan Rum Liderine Sert Mesaj
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bugün yapacağı ziyaret öncesinde Kıbrıslı gazetecilerle AK Parti Genel Merkezi'nde kahvaltıda bir araya gelen Erdoğan önemli mesajlar verdi.

(Şapkanızdan bir tavşan çıkar mı? sorusu üzerine) "Şapkadan bir tavşan bekliyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti'nde ben başbakan olduğum sürece ki 4 yıl sürem var. Çok açık net söylüyorum, mesela benim kitabımda artık Güzelyurt yok. Annan Planı'ndaki gibi Güzelyurt'a bakmıyorum. Güzelyurt tamamen Kuzey Kıbrıs'ındır. (Annan Planı'nda Rumlara veriliyordu) Karpaz'da zaten en ufak oynama yapılamaz. Onlar ibadet yapmaya gelmek isterlerse gelsinler. Daha farklı oturacağız masaya. Onlar hala Annan Planı'nın üzerine biz daha ne alırızı konuşuyorlar. Kusura bakmasınlar geçti o. Biz çok açık ve net söylüyoruz. Bir defa iki kesimli, eşit statüde ve iki devletli bir yapı kabul edilebilir olmalı. Kabul ettiler etmediler, artık kendileri bilir. Süre daraldı. Kuzey Kıbrıs verdiği sözü tuttu, bunu yaptığımız halde referandum neticesinde Kuzey Kıbrıs yüzde 65 "evet" Rumlar 75 "hayır" dedi.

OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-19-2011, 13:22   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Davutoğlu birleşmeden söz etti ama,buna da açıklama yapması gerekirdi başbakanın.
Çünkü o evet diyen %65 lik kesim,ülkemize o küfürlü pankartı açan rum aşığı olanlardı.
Buna karşın dışişleri bakanının birleşmeden söz etmesi baya garip kaçtı.
Ama başbakanın bu açıklaması çok yerinde.
Alt 07-19-2011, 20:57   #3
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Budur iste!!!
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)