![]() |
#1 |
![]() ![]() Ergenekoncu gazetecilere sahip çıkan CHP, 25 yıllık CHP üyesi gazeteci İbrahim Tığ hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin soruşturması başlattı. Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yayın yapan günlük Bölge Haber Gazetesi Sahibi ve CHP Devrek İlçe Örgütü Üyesi, gazeteci yazar İbrahim Tığ, seçim çalışmalarında AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın reklamını yayınlayınca başına gelmeyen kalmadı. CHP'li Tığ, hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Geçen hafta CHP Devrek İlçe Başkanı Şeref Aydınlı başkanlığında toplanan yönetim kurulu üyeleri, İbrahim Tığ'ın, seçim süreci içinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'la gazetesi için reklam anlaşması yaptığı iddiasıyla, kesin ihraç talebiyle CHP İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi. “KİMSENİN YANDAŞI DEĞİLİM” CHP'nin seçim zamanında sadece kendilerine çalışmasını istediğini ama bunu kabul etmediğini ifade eden İbrahim Tığ ise çevresine, “CHP yöneticileri benden kendilerine çalışmamı istedi. Ben bir gazeteciyim. Kimsenin yandaşı veya candaşı değilim. Gazetecilik yapıp yandaş olmak istemediğimi söyledim. Gazeteyi ayakta tutmak ve çalışan arkadaşların haklarını verebilmek için ticaret de yapmak durumunda olduğumu ve diğer partilerden de reklam geldiğinde yayınlamak durumunda olduğumu söyledim. Seçim döneminde köşe yazısı dahi yazmadım. Hangi parti reklam verdiyse gazetemizde yer aldı” dediği belirtiliyor. KILIÇDAROĞLU'NA ŞİKÂYET EDECEK Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine anlam veremediğini söyleyen Tığ, “Demokrasi yok diyorlar ama asıl CHP'de demokrasiyi rafa kaldırıyorlar” dedi. Kendisinin yıllardır CHP'ye hizmet verdiğini hatırlatan Tığ, Disiplin Kurulu'ndan ihraç kararının çıkması durumunda yasal haklarını arayacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönetimi şikayet edeceğini söyledi. ÖRTÜLÜ MESAJ: BİR KİŞİ HER ŞEYİ BİLEMEZ Önümüzdeki günlerde ifadesi alınması beklenen Tığ, önceki günkü köşe yazısında CHP il yönetimini eleştirerek şu ifadeleri kullandı: “Monarşilerde övgüler, çıkarcı ilişkiler, yaklaşımlar, dalkavukça davranışlar geçerli olduğu için yanlışların, hataların üstü hep örtülür. Gerçek demokrasilerde ise, eleştiri önemli hatta gereklidir. Bu yüzden, demokrasilerde iktidar partileri kadar muhalefet partilerine de gerek vardır. Birileri, ‘en doğrusu benim bildiğimdir' dediğinde karşı düşüncelerin hepsi yanlış sonucu doğar. Bir kişi her şeyi bilmez, bilemez...” Gazeteci Tığ'a yönelik disiplin soruşturması başlatan CHP il yönetimine yerel basından da tepki geldi. -YENİ AKİT-
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Pes yani !
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() hiçbişeye tahammülleri kalmadı artık,,bizim burdaki mahalle sakinleride duvardaki akparti reklemlerını yere indirmişti, ilginç olan, reklamları yırttıktan sonra topluca alkışlayıp onuncu yıl marşını söylemişlerdi..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bizde bir yüzüncü yıl marşı yazarız onu söyleriz ilerde. Onuncu yıl geçeli çok oldu.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|