AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-25-2011, 20:52   #1
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart İşte Erdoğan'ın Yeni Anayasa Stratejisi
AKP kurmayları, "yeni anayasa önerisinin özeti" niteliğindeki metinle, 1 Ekim'de TBMM açılana kadar uzlaşı zemini oluşturmaya çalışacak.

AKP yönetimi, yeni anayasa için 2007 yılındakinden farklı yöntem izleyecek. Muhalefetin kapısı, tamamlanmış anayasayla değil, çerçeve metinle çalınacak. Böylece AKP kurmayları, "yeni anayasa önerisinin özeti" niteliğindeki metinle, 1 Ekim'de TBMM açılana kadar uzlaşı zemini oluşturmaya çalışacak.

AKP, 22 Temmuz 2007 seçimlerinin ardından da yeni anayasa için ön hazırlık yapmıştı. Anayasa uzmanı Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademik heyet, anayasa önerisi hazırlamıştı. Daha sonra bu anayasa taslağı, AKP'li kurmaylar tarafından revizyona tabi tutulmuş ve son şeklini almıştı.

MADDE MADDE UZLAŞI ARANACAK
O dönemde AKP Genel Başkanvekili sıfatını tayışan Dengir Mir Mehmet Fırat tarafından izlenen bu yöntem, bu kez tekrarlanmayacak. AKP, bu kez muhalefetin kapısını, tüm ayrıntılarına kadar tamamlanmış anayasa ile çalmayacak. AKP yönetimi, ilk etapta yeni anayasada olmasını istedikleri unsurları ana hatlarıyla belirleyen bir metin hazırlayacak. 3-4 sayfa olması beklenen metinle, muhalefetten randevu istenecek. AK Parti'nin hukukçu kurmaylarının hazırlayacağı metne, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik son şeklini verecek.

UZLAŞI ZEMİNİ TIKANMASIN
AKP bu yöntemi, bazı maddeler üzerindeki görüş farklılığın daha yolun başında müzakereleri tıkamasını önlemek için benimsedi. AKP kurmayları, "yeni anayasa önerisinin özeti" niteliğindeki metinle, 1 Ekim'de TBMM açılana kadar uzlaşı zemini oluşturmaya çalışacak. AKP, mutfaktaki ön hazırlık sürecini hukukçu kurmaylarıyla yürütecek. 2007'de olduğu gibi Prof. Dr. Ergun Özbudun'dan akademik destek alınacak.

RAFTAKİ ANAYASA İNDİRİLECEK
2007 sonunda açıklanan ve muhalefetten eleştiri alan anayasa metni, 14 Mart 2008'de AK Parti'ye kapatma davası açılması üzerine rafa kaldırılmıştı. AKP'nin hukukçu kurmayları, TBMM'de oluşturulacak uzlaşı komisyonuna raftan indireceği bu anayasa metni ile katılacak. AK Parti'de ön hazırlık heyetinde Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Burhan Kuzu, Ahmet İyimaya, Haluk İpek, Hüseyin Çelik, Ömer Çelik, Grup Başkanvekilleri Ayşenur Bahçekapılı, Ahmet Aydın'ın yer alacağı kaydediliyor.

UZLAŞMA İÇİN EKİM ÖNCESİ ALTYAPI OLUŞTURULACAK
AKP kurmayları, Eylül'de TBMM'de Grubu bulunan partileri, ziyaret ederek, Parlamento açılına kadar ön hazırlıklarını yapmaları konusunda ricacı olacak. 1 Ekim'de TBMM açılınca TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısıyla TBMM'de her Grubun 2 üye vereceği Uzlaşma Komisyonu'nda madde madde yeni anayasanın görüşülmesi planlanıyor. Yeni anayasanın felsefesini ve ana hatlarını anlatan özet metinle muhalefete, AKP'den 1 bakan, 1 genel başkan yardımcısı ve bir Grup Başkanvekilinden oluşacak 3 kişilik komisyon gidecek.

Okan Haksever / Dünya Bülteni

 

Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım