AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-27-2011, 18:29   #1
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart Spor Salonuna 'Oruç' Davası
İstanbul'da, üyesi olduğu spor salonundan Ramazan'da sözleşmesinin dondurulmasını isteyen iş kadını, talebinin kabul edilmemesi üzerine olayı mahkemeye taşıdı.

Sabah gazetesinin haberine göre iş kadını Tuğba Çalkılıç (35), başta Bebek olmak üzere İstanbul'un pek çok yerinde şubesi bulunan ünlü bir spor salonuyla bir yıllık abonelik sözleşmesi imzaladı. Yıllık ücreti 5 bin lira olan spor salonuyla yaptığı sözleşme sırasında, sözlü olarak Ramazan ayında sözleşmesini dondurma garantisi alan Çalkılıç, geçtiğimiz günlerde bunu hayata geçirmek için kapısını çaldığı spor salonu yetkililerinden olumsuz yanıt aldı.

'ORUCUNU BELGELE' DEDİLER

Kendisinden sözleşmenin dondurulması için belge istenen Çalkılıç, soluğu avukatının yanında aldı. Avukat Mahmut Savaş'a, Tüketici Mahkemesi'nde dava açması için yetki veren Çalkılıç, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Burası daha önce de benzer bir sorun yaşadığım bir spor salonuydu. Bunun üzerine başka bir spor salonu ile anlaşmıştım. Eski salonumdan tekrar aranıp, bu konuda garanti verilince yeniden sözleşme imzaladım. Ramazan ayı yaklaşınca bununla ilgili dilekçemi vermek için başvurdum. Bana dondurmanın mümkün olmadığını söylediler. Benden oruçlu olduğuma dair belge getirmemi istediklerinde şoke oldum. Kendilerinden talepleri ile ilgili yazılı bir belge alıp, avukatıma başvurdum. Özgürlüğümü kısıtlamaya kimsenin hakkı yok." Çalkılıç'ın avukatı Mahmut Savaş ise, "Böyle bir davanın daha önce açıldığını sanmıyorum. Bir spor salonuna, din hürriyeti ile alakalı ilk davayı biz açacağız. Alınacak kararın çok dikkat çekici olacağı kanaatindeyim" dedi.

Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-27-2011, 18:35   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Oha orucun belgesi istenmiş

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)