AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-02-2011, 18:45   #1
Kullanıcı Adı
serdary
Post Aysel Tuğluk'a iki yıl hapis cezası
Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle Aysel Tuğluk, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 17 Mart 2010'da yaptığı konuşmadan dolayı özel yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında Van 3. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında dava açılan milletvekili Tuğluk'a ''terör örgütü propagandası yapma'' suçundan 2 yıl hapis cezası verildi.

Kaynak

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-02-2011, 18:47   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Başbakan:artık iyi niyet beklemesinler demişti...
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2011, 19:58   #3
Kullanıcı Adı
AdaletinKılıcı
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başbakan:artık iyi niyet beklemesinler demişti...

Evet ama bu yorum bazı istenilmeyen kişilerde, Başbakan'ın yargıya müdahale edebildiği şüphesini uyandırmaz mı acaba?

Milletvekili olmadan önceki bir olaydan hapis cezası alan bir milletvekilinin durumu ne oluyor?
AdaletinKılıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2011, 20:00   #4
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
AdaletinKılıcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet ama bu yorum bazı istenilmeyen kişilerde, Başbakan'ın yargıya müdahale edebildiği şüphesini uyandırmaz mı acaba?

Milletvekili olmadan önceki bir olaydan hapis cezası alan bir milletvekilinin durumu ne oluyor?
Onlar iyi niyet göstermeyecekse devlet bütün imkanları ile seferber olacaktır.Başbakanın müdahalesi gibi değilde hakimin gaza gelmesi şeklinde yorumlayabiliriz.
Alt 08-02-2011, 20:03   #5
Kullanıcı Adı
AdaletinKılıcı
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Onlar iyi niyet göstermeyecekse devlet bütün imkanları ile seferber olacaktır.Başbakanın müdahalesi gibi değilde hakimin gaza gelmesi şeklinde yorumlayabiliriz.
Ben de tam öyle yorumlamıştım:-) Yani hakimler olaylardan ister istemez etkilenebilirler. Başbakan da bu durumu bildiği için tehdit değil de tercüme yapmış gibi oldu.

Milletvekilliği düşüyor mu şimdi o kişinin?
Alt 08-02-2011, 20:18   #6
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
AdaletinKılıcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben de tam öyle yorumlamıştım:-) Yani hakimler olaylardan ister istemez etkilenebilirler. Başbakan da bu durumu bildiği için tehdit değil de tercüme yapmış gibi oldu.

Milletvekilliği düşüyor mu şimdi o kişinin?
Bende müdahale konusunun üzerini örtmeye çalıştım
Sanırım dokunulmazlık yemin ederek kazanılıyor.Bu yüzden düşürülebilir diye tahmin ediyorum.Şuan ilgili maddelre bkıyorum bir bilgiye ulaşırsam haber veririm.
Alt 08-02-2011, 20:29   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
milletvekiliyse bir halt olmaz olamaz olursa yine kan dökülür biraz araçlar yanar polis asker sivil terörist ölür falan .

öyle yani .

türkiyede böyle oluyor .
Alt 08-02-2011, 20:31   #8
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Valla bulamadım.
Ama yemin etmeyene dokunulmazlık yok olsaydı mustafa balbay seçildiği gün hapisten çıkardı öyle değilmi?
bu yüzden hapise atılabilir.
Alt 08-02-2011, 22:45   #9
Kullanıcı Adı
AdaletinKılıcı
Ya zahmet etmişsiniz. Ben hazır bilen varsa diye sormuştum.

Yemin etmeyince dokunulmazlık olabilir ama bence resmi sonuçlara göre seçilince olmalı. (Tabii bence dokunulmazlık sınırlı olmalı.)

Dokunulmazlık da eskiye dönük olmamalı. Yani ben şimdi bir suç işlesem, milletvekili olduğumda da cezasını alsam, ceza işlemeli.

Yazarken aklıma geldi: Şamil Tayyar'a son gün ceza verilmişti. 'Son gün' dediğimize göre, seçilince birşey olmuyor. En azından seçilme dönemi bitene kadar.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)