AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-03-2011, 01:01   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Explorer 6 kullananlar dikkat!
Explorer kullananlar dikkat!

Yapılan bir çalışma internet tarayıcısı kullanımı ile zeka arasındaki bağlantıyı ortaya çıkardı. Internet Explorer’ın eski versiyonlarını kullananlar için durum pek de iç açıcı değil...

AptiQuant adlı Kanada firmasının yaptığı “IQ ve Tarayıcı Kullanımı” isimli çalışmada 16 yaşın üzerindeki 101 bin 326 kişinin IQ değerleri kullandıkları internet tarayıcılarına göre gruplandırıldı.

Yeni Medya Düzeni'nin haberine göre, çalışmanın sonucunda 2011 yılında hâlâ Internet Explorer 6 kullanan insanların ortalama IQ değeri 80 civarında iken Firefox ve Chrome kullanıcılarının ortalama 110; Opera ve Camino kullanıcıları ise ortalama 120 IQ değerine sahip olduğu ortaya çıktı.

Aşağıdaki grafikte de görülebileceği gibi kullanılan Internet Explorer versiyonu yükseldikçe ortalama IQ değeri de hızla yükselmekte.

İnternet sayfaları ile uyumsuzluk problemleri bilinen ve geliştiriciler tarafından hiç sevilmeyen Internet Explorer 6, yapılan bu araştırma sonuçları ile daha fazla şakaya konu olacak gibi gözüküyor.

Araştırmanın asıl anlatmaya çalıştığı nokta ise yüksek IQ değerine sahip insanların daha çok araştırmaya, yeniliğe ve gelişmeye açık olmaları. Bu özellikleri nedeniyle de yeni çıkan bir güncellemeye ya da uygulamaya karşı direnç göstermek yerine uyum sağlamayı tercih ediyorlar. -NTV-

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-03-2011, 01:06   #2
Kullanıcı Adı
ibocan
bi alakası yok yok gibidir bu durum..ben sadece daha hızlı diye kullanıyorum mozilla veya diğer tarayıcıları..
ibocan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2011, 01:31   #3
Kullanıcı Adı
JonTurk
Mozilla hızlı olmasına hızlı ama hala ram i sömürüyor bi o sorunu çözemediler google chrome gibi akıcı çalışmıyor explorer zaten kullanmıyorum
JonTurk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-04-2011, 14:35   #4
Kullanıcı Adı
ibocan
Alıntı:
JonTurk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mozilla hızlı olmasına hızlı ama hala ram i sömürüyor bi o sorunu çözemediler google chrome gibi akıcı çalışmıyor explorer zaten kullanmıyorum

onun bi çaresi vardı.ram hakkında biyerde okumuştum. bi eklenti sayesinde ram kullanma düşüyordu.
ibocan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2011, 02:52   #5
Kullanıcı Adı
JonTurk
Alıntı:
ibocan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
onun bi çaresi vardı.ram hakkında biyerde okumuştum. bi eklenti sayesinde ram kullanma düşüyordu.
Faydası yok öyle bir eklenti var ama firefox un sorunu o inşallah 6. versiyonda çözerler.
Alt 08-05-2011, 03:30   #6
Kullanıcı Adı
unnamed
chrome varken kralı geri dursun...
google amca bu işi yapıyor...
Alt 08-05-2011, 03:51   #7
Kullanıcı Adı
JonTurk
Şahsen bende Chrome kullanıyorum.Google Chrome kullananlar servislerden google update i devre dışı bıraksın birde chrome zamanlanmış görev ekliyor onuda silin bilgilerinizi olduğu gibi google ye gönderiyor silmekte fayda var .
Alt 08-05-2011, 04:30   #8
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
chorome tek geçerim .

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)