AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-06-2011, 19:58   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Şaka gibi
Ankara'nın en kalabalık ilçesi Sincan'da halkın trafik çilesi bitmek bilmeyen yol yapım çalışmaları nedeniyle katlandı. Sincan-Ulus arası otobüsle 1 saat 45 dakikaya kadar çıktı. Ankara-Eskişehir arası bile trenle 1 saat 15 dakika...

Ankara'nın yerel gazetesi Habervaktim Sincanlıların yol çilesine farklı bir bakış açısı getirdi. Gazete bugün manşetten, Sincan-Ulus arası ile Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya arasını karşılaştırdı. Ortaya çarpıcı bir tablo çıktı. Habervaktim gazetesinin haberi şöyle:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, Havaalanı Yolu'nu "silikonlu asfalt" ile kaplamanın ardından şimdi de Eskişehir ve İstanbul yollarında asfaltlama çalışması yapıyor. Bu nedenle bu yollar yer yer trafiğe kapatılıyor. Çalışmalar günlerdir sürüyor. Mevcut asfalt önce kazınıyor. Ardından yola yeni asfalt dökülüyor. Bu çalışmalar nedeniyle yollarda parça parça daralmalar oluyor. Bu da trafikte sıkışıklığa neden oluyor.

SİNCAN-ULUS/KIZILAY ARASI: 1 SAAT 45 DAKİKA
Büyükşehir'in yol yapım çalışmaları nedeniyle Sincan halkı hergün 24 saatinin yaklaşık 4 saatini otobüs veya minibüste geçiriyor. Ulus, Sıhhıye, Kızılay gibi merkezi yerlere gidip gelmeleri 4 saatlerini alan Sincanlılar Eskişehir'e bile 2.5 saat içinde gidip gelebiliyor.

NEDEN EŞ ZAMANLI?
Sincan, Fatih, Eryaman ve Etimesgut'tan şehrin merkezine gelip giden vatandaş, çalışmaların uzaması nedeniyle mevcut trafik çilesinin katlandığını söylüyor. İşte Sincan'lı bir vatandaş. Şöyle diyor: "Mevcut şartlarda Sincan'dan Ulus'a ancak 1 saat 15 dakikada gidiyorum. Durakta bekleme hariç. Bu kadar süre otobüste, dolmuşta (tabi binebilmiş isek) perişan bir halde işimize, evimize gidip geliyorduk. Şimdi yol yapım çalışmaları başladı. Çile daha da arttı. 1 saat 15 dakikadan da uzun sürede ancak varıyoruz işe. Eskişehir yolunda çalışma varsa İstanbul yolunu kullanabilirdik ama şuan bu da mümkün olmuyor. Hangi yolu tercih edersek edelim, insanı çileden çıkartan bir trafiğin içinde buluyoruz kendimizi."

İNSANLAR ORUÇ VE HAVA ÇOK SICAK
Ramazan ayında olmamız trafiği iyice çekilmez kılıyor. İnsanlar oruç ve hava çok sıcak. Oruçlu halde sıcakta otobüs, minibüs veya özel araç içinde insanlar santim santim ilerliyor. Özellikle akşam saatlerinde evine iftara yetişmeye çalışan vatandaş İstanbul yolunda asfalt çalışmaları nedeniyle yoğunlukla karşılaşınca çileden çıkıyor.

NEDEN BU KADAR UZUYOR?
Başkentliler Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e şöyle tepki gösteriyorlar: "Bu çalışmalar neden bu kadar uzun sürüyor. Zaten sorun var, üstüne bir de sıcak ve Ramazan ayı içindeyiz... Sıcak, toz duman, iftara yetişme çabası. Ne bu kardeşim? Bu çile neden yaşatılıyor bizlere? Koca belediyenin imkanı mı yok, yığsın tüm imkanını bir günde bitirsin bu ne çalışması ise. Günlerdir işkence çekiyor halk, görmüyor mu Sayın Gökçek."

ESKİŞEHİR: 1 SAAT 15 DAKİKA
Sincan, Etimesgut, Fatih gibi şehre uzak yerleşim yerlerinden hergün Ulus, Sıhhiye, Kızılay gibi merkezi yerlere gelip giden vatandaş bu süre içinde hızlı trenle Eskişehir'e hatta Konya'ya rahatlıkla gidip gelebilir. Sincan'da durağı bulunan hızlı trenle Eskişehir 1 saat 15 dakika sürüyor. Deneme sürüşleri başlayan Konya Yüksek Hızlı Tren ile Ankara-Konya arası ise 1.5 saate kadar düşmüş durumda.

ARALARINDAKİ MESAFELER
Ankara ile Konya arası yaklaşık 250 kilometre. Ankara ile Eskişehir arası da yaklaşık 230 kilometre. Sincan ile Ulus arası ise en fazla 30 kilometre.

EYVAY: FATİH'TE ONARIM VAR
Yine Keçiören'de Fatih Köprüsü de onarım çalışmaları nedeniyle dünden itibaren kademeli olarak trafiğe kapatılmaya başlandı. Keçiören halkını da çileli günler bekliyor. Keçiören trafiğinde zaten kanayan bir yara olan Fatih Köprüsü bugünden itibaren aşamalı olarak trafiğe kapatılıyor. Ulaşımın zaten güçlükle sağlandığı köprünün bu haliyle nasıl işleyeceği merak edilirken, bu Keçiören halkının köprü çilesinin artacağı anlamına geliyor.

Habervaktim Gazetesi

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-06-2011, 19:59   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-06-2011, 20:12   #3
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Şurada katlanacakları 1 ay sonra rahat edecekler işte.
Yollar bozuk olsa onun içinde isyan ederiz, yapılırken ayrı bi isyan.
Keçiörende ki çalışma içinde demediklerini bırakmamışlardı bi kaç sene önce,
Şimdi aynı adamlar Allah razı olsun diyolar.
Ne memnuniyetsiz insanlarız anlamadım ki.
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-06-2011, 20:16   #4
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Keşke söylenildiği kadar kolay olsa ya acil işi olan birisi var ise.. Doktor vs... bunları düşünmek lazım.
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-06-2011, 20:22   #5
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Alıntı:
Blur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Keşke söylenildiği kadar kolay olsa ya acil işi olan birisi var ise.. Doktor vs... bunları düşünmek lazım.
Sincan da doktor yok mu sanki..
Bende çektim bu sıkıntıları ama;
Sincan Ankaranın en büyük semtlerinden biri,
Acil olan hemen hemen her işini halledebilirsin orda.
İlle merkeze gitmeye gerek yok ki..

Her gün işine gücüne gidenlerde katlanıcaklar biraz.
Kışın karda soğukta yapılmasından iyidir..
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-06-2011, 20:28   #6
Kullanıcı Adı
cartman
Bizim memlekette 6 ay sürüyor yol yapım çalışmaları şükretsinler yine :D
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-06-2011, 20:51   #7
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
Hep İstanbullu mu çekecek trafik çilesi biraz da Ankaralılar çeksin
Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-06-2011, 21:21   #8
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sincan da doktor yok mu sanki..
Bende çektim bu sıkıntıları ama;
Sincan Ankaranın en büyük semtlerinden biri,
Acil olan hemen hemen her işini halledebilirsin orda.
İlle merkeze gitmeye gerek yok ki..

Her gün işine gücüne gidenlerde katlanıcaklar biraz.
Kışın karda soğukta yapılmasından iyidir..
budur işte

çok çabuk isyan eder olduk. o çalışmalar belli sıkıntılardan dolayı yapılıyor. daha kaliteli bir kent yaşamının yolu sabretmekten geçiyor
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-06-2011, 21:38   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ankara ya laf yok,o kadar

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)