AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-09-2011, 14:10   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart TOBB'dan Afrika'ya 1.000.000 Lira
TOBB'dan Afrika'ya 1 milyon lira!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afrika'ya 1 milyon lira tutarında ilk nakdi yardımı
yaptıklarını belirterek, iş adamlarına çağrıda bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afrika'daki açlık ve kuraklık tehdidinin yaralarının sarılabilmesi amacıyla başlattıkları yardım kampanyasına 1 milyon lira tutarında ilk nakdi yardımı TOBB olarak yaptıklarını belirtirken, ''Tüm Türk iş âlemine buradan sesleniyor ve katkılarını bekliyorum. Herkesi Afrika'ya yardıma çağırıyorum'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, Afrika'daki açlık felaketine yardım için başlatılan kampanyaya ilişkin olarak TOBB Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katıldığı toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, başta çocuklar olmak üzere bugün Afrika'da 40 milyonun üzerinde insanın kuraklığın etkisiyle kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

Afrika halkının yanında yer almak, acılarını paylaşmak ve destek olmak istediklerini, bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bir kampanya başlattıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Tüm Türk iş âlemine buradan sesleniyor ve katkılarını bekliyorum. Herkesi Afrika'ya yardıma çağırıyorum. Türkiye İş Bankası TOBB şubesi nezdinde bugün itibariyle açılan 'TOBB-Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı' tüm hayırseverlerimizin katkılarını beklemektedir.'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak kendi üzerlerine düşeni yerine getirmek adına, yönetim kurulunca bir karar aldıklarını, bu kapsamda kampanyaya 1 milyon lira tutarındaki ilk nakdi yardımı kurum olarak yaptıklarını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise Ramazan ayından önce ''Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika'ya'' kampanyasını başlattıklarını hatırlatırken, bu kapsamda kampanyaya destek olmak amacıyla gönderilen SMS sayısının 1 milyona ulaştığını söyledi.

Görmez, kampanya kapasımında bugüne kadar toplanan yardım miktarının da bu akşam saatlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmî web sitesinde açıklanacağını kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş âlemi olarak Ramazan ayının rahmet ve bereketini, Afrika’ya yardım eli uzatarak göstereceklerini söyledi.

Hisarcıklıklıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte TOBB Birlik Merkezi'nde düzenledikleri basın toplantısında, Afrika'daki açlık ve kuraklık tehdidinin yaralarının sarılabilmesi amacıyla TOBB olarak ''Afrika'daki açlık felaketi için yardım kampanyası'' başlattıklarını söyledi.

Bugün Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, 21. yüzyılın bu döneminde 40 milyona yakın insanın açlık yüzünden tehlikede olduğunu belirtti. Bu ülkelerin Doğu Afrika'nın en yoksul ve en az gelişmiş ülkeleri olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, neredeyse çeyrek yüzyıldır devam eden ve son zamanlarda daha da genişleyen iç savaşların, bu ülkelerin kaynaklarını büyük ölçüde tahrip ettiğini kaydetti.

Türkiye olarak bu bölgeyle Osmanlı'dan gelen ve 3 asırdan uzun süren bir yakınlığa, tarihî birliğe sahip olduklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ''Dolayısıyla içinde bulunduğumuz şu rahmet ve mağfiret ayında bizlere düşen bir görev bulunuyor. Sefalet içinde ızdırap çeken on binlerce çocuk, kadın ve yaşlıya karşı hem tarihten gelen sorumluluğumuzun hem de insanlığın gereği olarak yardımda bulunmalıyız.'' dedi.

''Komşusu açken tok yatan bizden değildir.'' Hadis-i Şerifinin hatırlanması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede TOBB olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

-''TOBB'DAN 1 MİLYON LİRALIK YARDIM-

TOBB olarak 2004 yılında Endonezya'nın Sumatra ve Java adalarında yaşanan tsunami felaketinde ve 2005 ile 2010 yıllarında Pakistan'da meydana gelen deprem ve sel felaketlerinde, nakdi yardımda bulunduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, şimdi Afrika halkının yanında yer almak, acılarını paylaşmak ve destek olmak istediklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, başlattıkları kampanyaya tüm Türk iş âleminin desteğini beklediklerini belirterek, ''Herkesi Afrika’ya yardıma çağırıyorum.'' diye konuştu.

Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi nezdinde bugün itibariyle açılan ''TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı''nın tüm hayırseverlerin katkılarını beklediğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, kendilerinin de yönetim kurulu adına aldıkları karar kapsamında kampanyaya 1 milyon lira tutarındaki ilk nakdi yardımı yaptıklarını söyledi.

-GÖNDERİLECEK YARDIMLAR FİTRE YERİNE GEÇECEK-

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, gönderilecek yardımların fitre yerine geçeceğini açıklamasının da ayrıca isabetli ve olumlu olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, zamanında alınan bu kararın yardım kampanyasına da desteği artıracağını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in iş dünyası ile yakından ilgilendiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası adına kendisine teşekkür etmek istediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, kampanya kapsamında toplanan yardımların, Başbakanlık genelgesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığına aktarılacağını ve resmi kanallar üzerinden Afrika'ya ulaştırılacağını bildirdi.

Türk Milleti'nin tarih boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneği ile tanınmış bir millet olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

''Bu yüzden de Afrika'da yaşananlara karşı kayıtsız kalmamalıyız. Bizler, nefsimizle ve açlık ile susuzlukla mücadele içine girerken, çok daha güç koşullar altında hayat mücadelesi veren Afrika halkını unutmayacağız. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Türk iş âlemi olarak Ramazan ayının rahmet ve bereketini, Afrika'ya yardım elimizi uzatarak göstereceğiz. Bu vesileyle hayatını kaybeden Afrikalı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, mağdurlara sabır diliyorum. Afrika'da yaşanan acıların bir an önce dinmesi için hepinizi yardıma çağırıyorum.''

-AFRİKA'YA YARDIM KAMPANYASI BANKA HESAP NUMARASI-

Bu arada TOBB'un Afrika'ya yardım kampanyası kapsamında açılan banka hesap numarası şöyle:

Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi

''TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı''

IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33

Kaynak: http://www.haber7.com/haber/20110808...ilyon-lira.php

Haber 7 08.08.2011

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)