08-09-2011, 19:46 | #1 |
CHP'den Silivri çıkarması
CHP'li 43 milletvekili, ikinci Ergenekon davasının 127. duruşmasına çıkarma yaptı.
45 MİLLETVEKİLİ DURUŞMAYI İZLEDİ! Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Süheyl Batum, CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce'nin bulunduğu 45 milletvekili, ikinci “Ergenekon” davasının duruşmasını izlemek üzere Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi ve davanın 127. duruşmasını izledi. Prof. Dr. Mehmet Haberal, dünkü duruşmaya da katılmazken, aynı davanın tutuksuz sanığı CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün duruşmada sanık koltuğunda oturdu. CHP'li vekiller de, duruşmada avukat koltuklarına oturdu. Muharrem İnce, mahkemenin çadır mahkemesi olduğunu öne sürerek, mahkeme heyeti üyelerine hakaret etti. MAHKEME BAŞKANI, MUSTAFA BALBAY'A SÖZ VERMEDİ Duruşma salonuna gelen Mustafa Balbay iki eli yumruk halinde ve havada izleyici sıralarından kendisini kutlayan izleyicilere selam verdi. “Seninle gurur duyuyoruz Balbay, iyi ki doğdun” sloganlarıyla karşılanan Mustafa Balbay'a Cumhuriyet gazetesi çalışanları tarafından da bir kalem ve bir bloknot hediye edildi. Balbay duruşmaya katılan vekillerle selamlaştığı sırada salona Tuncay Özkan girdi. Duruşma salonundaki ikinci alkış sesleri de bu sırada duyuldu. Tuncay Özkan da Mustafa Balbay gibi bazı vekillerle selamlaştı. Sanık ve avukat yoklamasının ardından Mustafa Balbay, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'den söz istedi. Ancak Özese duruşmanın, tutuklu sanık Mehmet Koral'ın çapraz sorgusuyla devam edeceğini belirterek söz vermedi. Duruşma tutuklu sanık Koral'ın sorgusuyla devam etti. HABERAL, ŞIK VE ŞENER'E ZİYARET Milletvekillerinin bir kısmı daha sonra cezaevine giderek Mehmet Haberal ile soruşturmada şüpheli olan gazeteciler Ahmet Şık ile Nedim Şener'i ziyaret etti. BATUM, ALPARSLAN ARSLAN VE VELİ KÜÇÜK'ÜN DAVASINI SİYASİ BULMUYOR Süheyl Batum, duruşma salonuna girmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Batum, daha önce duruşmaya diğer milletvekilleriyle ayrı ayrı, şimdi hep beraber desteklemeye geldiklerini söyledi. Batum; muhabirimizin, “Birinci ‘Ergenekon davasında Alparslan Arslan, Muzaffer Tekin, Veli Küçük ve Doğu Perinçek yargılanıyor. CHP, söz konusu davanın hiçbir duruşmasına katılmadı. Sanıklar, CHP'nin kendilerine destek olmadığını söylediler. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusuna, şöyle cevap verdi: “Siyasi olduğunu düşündüğümüz bütün davalara aynı şekilde destek veriyoruz. Bugüne kadar ben de milletvekili olmadan ikinci ‘Ergenekon'un birçok şeyine geldim. Bir süreç yaşıyoruz ve bu herkesin gözü önünde oluyor. (...) Her yargılanana mutlaka destek vereceğiz diye bir çaba içerisinde değiliz. Türkiye'de kim yargılanıyorsa hepsinin davasına gidecek değiliz.” SANIK AVUKATINDAN CHP'Lİ VEKİLLERE TEPKİ CHP'li milletvekilleri, duruşmada tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar tarafından, “Bir daha gelmeyin” ikazıyla karşılaştı. Mahkemeden izin almadan avukat koltuklarını dolduran CHP'liler, duruşmaya ara verilmeden salonu terk edince izleyiciler de milletvekillerinin arkasından salondan çıktı. Salonda bir anda kargaşa yaşanınca avukat Dizdar, “Sayın milletvekilleri bir daha bizim dikkatimizi bu şekilde dağıtacaksanız gelmeyin” dedi. CHP'li milletvekillerinin partiye ait iki otobüs, TBMM plakalı makam araçları ve özel otomobilleriyle Silivri'ye geldikleri görüldü. CHP'lilerin yanı sıra, Ankara Baro Başkanı Mustafa Feyzioğlu ile Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit de duruşmayı yakından izledi.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-09-2011, 19:59 | #2 |
Daha çok ziyaret edicekler daha çok izlicekler zaten artık sadace izlicekler
|
|
08-09-2011, 21:01 | #3 |
Olaya bir de iyi tarafından bakalım.
Sinsi sinsi hareket edip, niyetlerini gizleyip o şekilde hareket etmelerindense; bu sekilde alenen niyetlerini dışa yansıtmaları daha hayırlı. |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
chp, çıkarma, ergenekon, silivri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|