Evet. Gerek olmadığını düşünüyorum ama Kürt kökenli vatandaşları önemsemediğim için değil. Sadece zorlama şeyler gibi geliyor bana ama yine de rahatsız olmuyor.
Niye mi zorlama? Mesela ben tanıştığım birisinin Kürt olup olmadığını belki hiçbir zaman merak etmem. Öğrensem, önem vermem. Tanıdıklarımın çoğunu etnik kökenini bilmiyorum. Ve vatandaşların tamamına yakını benim gibi. İşte o yüzden zorlama geliyor bana. Yine de muhtemelen faydalı oluyordur.
Bende önem vermem, ben karadenizliyim kendi etnik kimliğimi dahi bilmem umrumda da değil, Allah kullarım diye hitap etmiş bizlere, türk-kürt diye değil. Tabi ki öyle fakat devletin ve vatandaşların vicdanı rahat en azından, bu zamana kadar atılan adımların en büyüklerini attık...
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı
Kürtçe ezan, Kürtçe Kur'an, Kürtçe namaz, farklı imam, farklı cami, ayrı Cuma namazı da istiyor.
Abi el-insaf siz benden daha iyi biliyorsunuz bu konuda at izi it izine karışmış olduğunu. Gerçekten ayrılık çıkartacak şeyleri bdp istiyor ve bdp asla kürtleri temsil özelliğine sahip değil...