AK Gençliğin Buluşma Noktası
Şarkı Sözleri Tüm şarkı sözlerini burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-14-2010, 18:36   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Lightbulb Sagopa ve Kolera’nın şarkılarındaki gizli mesejlar (Tarih ve İnanç)
Sagopa feat kolera -Trakonyadaki gizLi mesaj::
‘ilk yunus tokatı yiyince öteki yanağını uzatan yunus,ikincisi ise tokatı yiyince karşılığını veren yunus’ ,,,,

ardından şu söz;

yunus tokatta yemez,tokatta atmaz!

geçen gün karşılaştığım bir din yazısında ise şöyle denilmektedir;

-hristiyanlığa göre sana zarar verene tepkini hiç bi tepki şekilinde göstermezsiniz
-museviliğe göre hata pek affedilmez ve sana zarar veren kişiye aynı zarar verilir
-Müslümanlıkta ise sana bi zarar verene ne sertçe tepki verirsin,nede basit bir tepki verirsin.

trakonyada ilk yunusun tokatı yiyince diğer yanağını uzatan yunus(hristiyanlıktaki gibi aynen),ikinci yunus tokat yiyince karşılığını veren yunus(musevilikteki gibi)

fakat sonra bir adam şarkıda ‘Hayır böyle bir ikilikten söz edilemez, yunus tokatta yemez tokatta atmaz..’demektedir(MÜSLÜMANLIK’taki gibi)
__________________________________________________ ______
Bir lokma, bir hırka..HADİS:
SAGO:
El katipse kalp hakimdir.
Bak bu alıma gelen kaçıncı dize.
Bak bu kaçıncı aykırılık rap fakirhanesinde.
Bir lokma, bir hırka..
Tavsiyeye uyanlar tavsiyeyle yaşarlar

tasavvufun dünya görüşünü ifade eder.
şu hadislere dayanır,

- “Allah’ım* Muhammed’e* ve ailesine kefaf miktarda ver.”
- “insana barınacağı kadar bir ev, mahrem yerini örteceği kadar elbise, hayatını sürdüreceği kadar gıda yeter.”
__________________________________________________ ___
Kolera-Bir dilek hakkım var nakarındaki derinlik.:
”bir dilek hakkı”şarkısındaki nakaratın inceliği
-KOLO-
İrem olsa da mekanım ağlarım seni baş gözüyle ben bir görem
Haftada bir Cuma yetmez ki bana seni her an her an hisseden
Olsa da bir dilek hakkım benim için birşey dilemeni istesem
Tek isteğim aslında benim seni istediğim gibi beni istemen

1_ irem= cennet bahçesi,demektir

2_ ”Haftada bir Cuma yetmez ki bana seni her an her an hissedem”

*Cuma günü:melekler;”Ey cennet halkı! bu günde bizzat cemalini müşahede için Rasul ü Ekremin (asm) etrafında toplanır daha üstün ve ikramlardan sonra ALLAH Ü TEALA (cc)”başka bir istediğiniz kaldımı?isteyin vereyim!” buyuruyor..Cennet halkı.
-”Evet sizden bir isteğimiz kaldı..O da vaad ettiğin Cemalindir!göster Cemalini görelim!” derler.
Allahü teala bin yıl genişliğinde kızıl yakuttan bir minder getirin diye emr ettikden sonra,İbrahim (as)a “çık minbere hutbe oku” buyurur.Sonra Musa (as)a çık minbere hutbeni oku denir,tevratı okur..Sonra Allahü Teala Davud (as)a emr eder O da yakıcı sesi ile Zeburu okur.Sonra İsa (as)a emr eder..O da minbere çıkıp İncili okur..
Sonra Allahü Teala Peygamberimize(asm) gel minbere çık.Herkese hitab et buyurur.Peygamberimiz efendimiz (asm) kızıl yakuttan minbere çıkıp Kuranı Kerimive bütün ilimlerianlattıkdan sonra,şimdi “ALLAHÜ TEALA tecelli edip,Cemalini gösterecek hazır olun müjdesini verir..
Bütün peygamberler cennet halkı duydukları Kuranı Kerimin tilaveti karşısında mest olup kalacaklardır.Sonra Allahü Teala hicab perdesini kaldırıp Cemalini gösterecek..Cemalini gören herkes secdeye kapanacakdır…

ve cennet ehli her hafta cuma günü ALLAH (C.C) cemalini görecektir…

kolera gercekten yaradana vuslatı iyi dile getirmiş..
__________________________________________________ ____
Bir Bilsen Şarkısından Bir Hikaye-Hz. İsa::
Kolera:
Şeytan bal sürdü dudağa hoşumuza gitti tadı
Kandırıldık anladık bal değil de külmüş adı

Ve O kıssa:

Şeytanın Balı

Bir gün İsa (a.s.), bir elinde kül, bir elinde bal ile giden şeytana sormuş:
“Nedir o elindekiler?”

Şeytan cevap vermiş:
“Bu kül, bu da bal! Külü, kusur ve ayıpların yüzüne serperim, ta ki kötü ve çirkin görünsünler. Balı da, bunların ayıp ve kusurlarını diline dolayanların ağızlarına çalarım, ta ki ayıp ve kusurları sayıp dökerken tat duysunlarki mü’min kardeşlerinin gizli hallerini alenîleştirip, ittifaklarını bozarken zevk alsınlar”.
Yalnız ama yalnız benden korkun derken er-rahim
Firavunda ondan korksun istemişti her beyin

İSRA
12 – Biz geceyi ve gündüzü varlığımıza delalet eden birer delil kıldık. Sonra Rabbinizden bir lütuf aramanız, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için gecenin karanlığını silip (yerine) eşyayı aydınlatan gündüzün aydınlığını getirdik. İşte biz her şeyi uzun uzadıya anlattık.

Haşr sûresi, 22
“O Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur. Gaybı da, müşahede edileni de bilendir. Rahmân, Rahîm olan O’dur.”

“Allah’ın göndermiş olduklarını tebliğ edenler, Allah’tan korkarlar ve O’ndan başka kimseden korkmazlar. Allah hesap gören olarak yeter” (el-Ahzab, 33/39)
__________________________________________________ ______

İnziva şarkısındaki 1375 yıllık hasta Lafının SIRRI..::
kolera inziva şarkısında derki ;

benim adım kolera
1375 yıllık hasta

şimdi 2007 yılından yapılmış bi şarkı 1375 yılı çıkaralım

2007 – 1375 = 632

632 yılı efendimizin (s.a.v) vefat ettigi yıldır .
__________________________________________________ ________
SONUMUZ YAKIN MESAFE şarkısında ki müthiş yaklaşım..Ayet ::
Sago:

sabır çile çektikçe dile
bile bile attığın her adımın gelecek dile

FUSSİLET Suresi

19- O gün Allah’ın düşmanları cehennem ateşine sürülmek üzere hep bir araya toplanırlar.
20- Nihayet oraya vardıkları zaman kulakları, gözleri ve derileri yaptıkları şeyler hakkında onların aleyhinde şahitlik ederler.
21- Onlar derilerine: “Niçin aleyhimize şahitlik ettiniz?” derler. Derileri de: “Bizi her şeyi konuşturan Allah konuşturdu, sizi ilk defa yaratan O’dur ve siz yine O’na döndürülüyorsunuz” derler.
22- Siz kulaklarınızın, gözlerinizin ve derilerinizin aleyhinizde şahitlik edeceğinden korkarak kötülükten sakınmıyordunuz. Fakat yaptıklarınızdan birçoğunu Allah’ın bilmeyeceğini zannediyordunuz.

Tefsiri..
Kulakları, gözleri ve derileri aleyhlerine şahitlik ederler. Kendilerinin duyu, idrak, kavrama ve ezberleme araçları olan organları ve âletleri şahitlik ederler ki değişikliklerin en dehşetli ve korkunç safhalarından biridir. Kâdı Beydâvî şöyle diyor: Allah’ın onları konuşturması ile veya üzerlerinde kazançlarını gösterecek birtakım eserler, izler ortaya çıkarmasıyla ki, bu şekilde lisan-ı hâl (durumlarının dili) ile söylemiş olurlar. Fakat biraz sonra “Bizi her şeyi söyleten Allah şöyle söyletti” diye açıkça ifade edilecektir. Hadiste yer almıştır ki “İnsanda ilk söyleyen fahz-i yüsra sol oyluktur, sonra organlar söyler.” Bunun üzerine kahrolası der, ben seni savunuyorum
__________________________________________________ _____
Romantizma adLı şarkıdasındaki ayrıntıLar çok güzel değinmiş üstad..
ROMANTİZMA isimli şarkısında geçen birkaç cümlnin ayetLerle açıklaması ve yorumdur..

Sago
Her geçen dakika m.etabolizma çökerten olgu
Şıkkı seçti ademoğlu

Haşr Suresi
21 – Biz bu Kur’ân’ı bir dağa indirseydik, Allah’ın korkusundan onu baş eğmiş, parça, parça olmuş görürdün. Bu misalleri düşünsünler diye insanlara veriyoruz.

Ahzab
72 – Biz o emaneti göklere, yere ve dağlara arz ettik, onlar, onu yüklenmeye yanaşmadılar, ondan korktular da onu insan yüklendi. O gerçekten çok zalim ve çok cahildir.

Canımı yolda buldum,tuttum kolundan evine soktum.

Bu canın sahibi kimki ben yolda buılmadım diyorsun yolda buldun işte. Rabbin sana verdi sende kolundan tutp evine yani ait olduğu Rabbine yönlendiriceksin..
__________________________________________________ ___
Sagopa Kajmer-Hain ye kürküm ye sözünün sırrı::
Nasreddin hocadan esinti bir laf söylemiş burada Sagopa:

Hoca merhum, bir keresinde günlük elbisesi ile bir merasime iştirak etmişti. Eski – püskü elbise ile kimse hocaya itibar etmedi, hatta yemek sofrasına bile çağırmadılar. Hoca anladı itibarın elbiseye olduğunu… Doğru eve gitti, en yeni elbiselerini giyip geldi. Bu kerre onu yepyeni kürk içinde gören halkın dikkatini çekti ve baş köşeye buyur ettiler.

Hoca yemek sofrasına oturdu ve kendisi başlamadan evvel tabağa kürkünü uzatarak:

Ye kürküm ye!, diye söylenmeye başladı. Oradakiler:

Ne oluyor hoca efendi?. Hiç kürk yemek yer mi? dediklerinde:

Ne münasebet! Biraz evvel yine ben burada idim. Fakat kimse buyur etmiyordu. Şimdi ise bana baş köşeyi vermelerine bu kürk sebep olmuştur. Yemek yemek onun hakkıdır, dedi.

Konu Hüdaverdi tarafından (04-14-2010 Saat 18:43 ) değiştirilmiştir..
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-14-2010, 18:40   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Sagopa Kajmer-Beslenme Çantamdaki Derinlik..mühteşem:::
dilime sürekli “yağma yağmur sağnak. bu sağnak için yok sığnak. çok susamış susuzlar için musluklar açılsın. içen, doyan sabretsin doyamayanlar sabretsin…” bölümü takılıyodu. onca insanın içinde yemek yerken içimden de sürekli bu kısmı söylüyordum ve “inanmıyorum! ben bu derinliği daha önce nasıl da farketmedim!” diye şaşkınlıkla hafifçe tebessüm ettim. herkes “nooldu?neye bu kadar şaşırdın ?”diye soruyordu. yemekten sonra ” biliyorsunuz ki kıyamet yaklaştığı zaman deccal isimli bir yaratık “ben sizin rabbinizim”(HAŞA) diyecek. bir insanı öldürüp diriltme özelliğine sahip olacak deccal. ve onun geldiği zamanda da kuraklık, susuzluk insanları o kadar baştan çıkaracak ki deccalın meydana getirdiği bir taraftaki su kitlesi ve diğer yandaki ateş topluluğunda o yaratığın rab olduğuna inananlar suya koşacaklar. ama deccalın bizim rabbimiz olmadığını bilenler ise ateş olan kısıma koşacaklar. işte o anda da ateş suya, su da ateşe dönüşecek… “çok susamış susuzlar için musluklar açılsın. içen doyan şükretsin, doyamayanlar S-A-B-R-E-T-S-İ-N.” diyen Üstadın bu derinliği sayesinde oradakilerin ona adeta nasıl hayran olduklarını görmeliydiniz şaşkınlıkla…

kıyamet alametlerinden birisi olan dengesiz doğa olayları şuanda birçok insanın canını yakarak baş göstermekte…sel felaketinden ölen onca insanlar var biliyorsunuz ki… bu olaya da Üstadın “yağma yağmur sağnak! bu sağnak için yok sığnak…”diyerek önceden açıklık getirmiştir…

Çekip alır üzerinden ağırlığı YA tek hakim var gülbaki ya : İnsanların Dünya hayatı çok zor vb yakınmaları ölümden sonra kaybolur… Tek Hakim var diyerek Allah (c.c.)’ü Gül baki ya diyerek de (Gülün Peygamber Efendimizi Temsil Ettiğini Hepimiz Bİliyoruz) Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v)’e karşı duyulan derin sevginin Kıyamete kadar süreceğini belirtmek istemiştir..

Oku Belki Furkanla Yol Bulursun : Kur’an’ı Kerim okuyan bir insanın doğru yolu bulacağını ifade ediyor.. ŞÜphesiz En büyük Gerçek Tabiki….

Çürük elmanın yanında bozulursun : Eğer insanın arkadaşı yanındaki insanlar Sağlam er kişiler değilse elbette bu kirlilik o kişiye de musallat olur..
Gölge Haramileri Osmanlı Devleti zamanındaki dolandırıcılar devleti dolandıranlara denirmiş. VE padişahlardan biri bunları bir meydanda toplayıp idamlarına karar veriyor mahkeme sonucunda.Ve hepsini astırıyor..
şarkıda ise..

İki boy aşmış ihanetin ki kat’i yok bahanesi, ….
Ve hepsi aynı yolda yolcu onca bedenin kellesi
meydan önüne dizilecek ve alınacak ifadesi

deniliyor . Buradaki kasıt bu gölge haramilerinin ihanetleri sonucu meydanda dizilmesi ve hepsinin asılması, kellelerinin gitmesidir.
Ayrıca Ahirette bütün İnsanlığın hesaba çekileceği ve cezası veya mükafati verileceğini ve herkesin ifadesinin alınacağı anlatılmıştır.
__________________________________________________ __
Sagopa & Kolera-Bilinmezlik şarkısının sokrates ile baglantısı::
-sago-
Aklımı Kaçırmak üzereyim..
Ben çürük bir düzeneğin üzerindeyim..
Neyin beni beklediğini bilmemekteyim..
Her yerde bilinmezlik var..

sokrates yalınayak, başı kabak ve suratının yarısından çoğunu kaplayan o ünlü sakallarıyla atina sokaklarını dolaşırken, öğrencilerinden biri bu seyyar sofiste her türlü bilgiden bağımsız ve sırf meraka dayalı bir soru sorar: “üstat” der. “bir şey soracağım affınıza sığınarak.” sokrates “sor ve sığın” şeklinde cevap verir. bunun üzerine öğrencisi çok merak ettiği şeyi nihayet sorabilecek olmanın heyecanıyla sokrates’e şu soruyu yöneltir: “üstat. neden hiç sakallarınızı kesmiyorsunuz?” sokrates öğrencisine bakar, gülümser ve çok kısa bir süre sakallarını okşadıktan sonra şu cevabı verir: “çünkü bilinmeyenden korkar insan. sakallarımı kesince neyle karşılaşacağımı bilmiyorum..”
__________________________________________________ _
Sagopa-Sürahi (Ayın 14′ü sözünün anlamı)::
-SAGO-
Ben ne yazmışım ne kışmışım
Uykumda mışıl mışılım
Ama bak gözlerime ışıl ışılım
Ayın 14den moru çalmışım

Ayın 14′ü;
—>Ayın tam orta modudur.
—>Yani Ayın Dolunay halidir.
—>Güzellik Demektir.
—>Güzel yüzlü insanlar için kullanılan eski bir halk deyimidir.

KAPALI DİSS :

“Tahmin et bakalım kaç çürük yumurtam var sepette bana şeytan dansı yaparlar ne cürretle satılmıssın ücretle sana bi şarkı yaptı sago nefretle kaynaş bıdık ifritle öyle ya boku ararsan bulursun kenefte onları kınarım esefle pasa pas verme artist şutunu görelim haydi topa tekme adıma dilin dönmüyosa bana kısaca kafkef de.”

-Fuat rapstar yarışmasında erhanla tartışmıstı sepet sepet yumurta konusu geçmişti ve fuat sana bi söz söylerim bi yatakta bide kenefte aklına gelir demişti sagopa gene yapacagını yaptı üstü kapalı dissi yapıştırdı..

Dini bi kitaptan alıntı.
Peygamber Efendimiz (s.a.v)cebrail ile beraber Beytü’l-makdis’e geldi ve ondan sonra su olaylar oluyor…
dünya gögü kapısına kadar yükseldik kat kat yükselıyor ve 2. katta yusuf (a.s.) ile karsılasıyorlar.
sonra 2.kat semaya cıktık orada Yusuf (a.s.) buluştum yüzü ayın 14deki dolunay gibiydi bana slm verdi ve h.g dedi. diye geciyor….
__________________________________________________ _
“HEP TAARUZ VAR” ŞARKISINDA Kİ AYET VE YUNUS EMRE.::
(Ayet)
Ey zaat-ı pakım süphaniyem ilhamına muhtacım
Dayanmak davranmaktan zor..
Hep Taarruz Var

Hz. Musa’nın Firavunun zulmünden kurtulup Medyen bölgesine gittiğinde yaptığı bir duâydı başlıktaki duâ. Yiyecek birşeyleri bulunmadığı için ağaç yapraklarını yiyerek günlerce yol yürümüş, aç ve bitkin düşmüştü. Bir lokma yiyeceğe bile şiddetle muhtaçtı. Buna rağmen ne yolda rastladığı çobanlardan, ne de kadınlardan birşey istiyor, derdini sadece Allah’a açıyor, ellerini kaldırıp,
“Bana ihsan edeceğin her hayra muhtacım” diye yalvarıyordu.

Kasas Sûresi: 24

Bunun üzerine Musa, onların davarlarını suladı. Sonra gölgeye çekildi ve “Rabbim! Doğrusu bana indireceğin her hayra muhtacım” dedi.

Zatı pak ve sübhaniye kısa bilgi…
Mevla teala’nın doksan dokuz ziyade güzel isimleri,Mevla’nın Zatına delil,yani ulaştırıcı olurlar.Kimi ulaştırıcı olurlar?Zat’ı pak,i sübhaniyeye ulaşmak isteyeni.peki nasıl ulaştırırlar? Her kim bu doksan dokuz ismi rabıta üzere söylerse(zikrederse) Mevla’nın Zatına ulaşır.
“Esma-i hüsna’nın kimisi de Mevla teala’nın fiillerine gaye olur”
Yani esma-i ilahiyyenin (isimlerinin) bazısı zat’ı pak-i sübhaniyeye delalet eder,bazısı da fillerine gaye olur.
Mesela:ALLAH ism-i şerifi zatına delalet eder.RAHMAN ism-i şerifi ise mahlukatına iyilik işine gaye olur.yani Allah-u tealâ rahmet etti:rahmetten gaye iyilik olduğu için o gaye olur.

Heralde anlaşılmıştır sago’nun orada kullandığı İlhamına muhtacım sözü ayette’de geçiyor ben bunu yapıyorsam bu sanatı senin için yapmalıyımsenin yardımınla yapabilirim..

(HEP TAARRUZ VAR YUNUS EMRE)

SAGO
Beni anlaman için gerek biraz bilgi..
(İlim ilim demek,kendini bilmek demek,)
Hayat demek değildir sabah,öğle,akşam yemek yemek,
Bilekle gelen emekten yemekse hüner demek,
Bunun için savaş gerek..

YUNUS EMRE
İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne
Kişi Hak’kı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru ekmektir
__________________________________________________ _________
Keşke biLseLerdi. !::
ANKEBUT KUR’AN-I KERİM’İN MEKKE’DE İNMİŞ 69 AYETLİ BİR SURESİ’DİR

64.AYETİ İSE ŞÖYLEDİR :64. Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!

Son cümle bize biryerlerden tanıdık geliyor değil mi ?

Sagopa kajmer Album K.İ.T.S. (2008) Parça Yakın ve Uzak

nakaratı:
Keşke bilselerdi; herkesin tek hakkı var,
Ömrü altın sepeti sanma, sepete konulan,
En sonunda ruhsuz bir ceset olur sonunda.
Beklediğin bir medet olur dünya,
Ölüm üzerinde bir iki anlık misafirdir ömür.

Ayrıca..:
sagopa kajmer-düşenin dostu olmaz AdLı şarkısında da:::
ölüm allah ın emri ankebutta belli,
eline tutuşturdu sago en güzel delili
Alt 04-14-2010, 21:16   #3
Kullanıcı Adı
El Emin
Güzel tespitler.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-15-2010, 12:02   #4
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Emeginiz icin tesekkürler
Sago farki iste..
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-15-2011, 23:15   #5
Kullanıcı Adı
Eşref
Bu ne Hüdaverdi?
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-16-2011, 00:07   #6
Kullanıcı Adı
Seyyah
Çağın rağbet gören iletişim kanalları mağlumdur,
Sagopa gibi gençliğe nufuz eden sanatçılar,
Deccal'in uşaklarının subliminal saldırılarına karşı dengeleyici kuvvet oluşturuyor,
Daha fazla Sagopa'lar lazım bizlere,
O bu işi çok güzel yapıyor..
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-13-2011, 15:19   #7
Kullanıcı Adı
LâHuTî
Bende bir Sagosever olarak aranızda yerimi aldım.
Eyvallah kardeşim.Allah razı olsun..
LâHuTî isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-13-2011, 15:32   #8
Kullanıcı Adı
serdary
Hoşgelmişsen Abla

Bu sıralar tartışılmıştı konunun güncellendiği de iyi oldu...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)