AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-13-2011, 15:39   #1
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Arrow BM, AFRİKA'daki Açlığa Kulak Tıkıyor

Batı ülkeleri, Dünya Gıda Örgütü'ne mali desteği tamamen kesti. İflas eden örgüt için BM İnsan Hakları Konseyi danışma komitesi üyelesi Ziegler örgüt için 'skandal bir durumdalar' değerlendirmesi yaptı.

Uluslararası kuruluşlar ve uzmanlar, Somali ve Afrika Boynuzu'ndaki diğer ülkelerde milyonlarca kişinin hayatını tehdit eden açlığın, aylar önce "geliyorum" dediğini, ancak uluslararası toplumun önlem almakta geciktiğini belirtiyor. Bağışçı ülkelerin, 8 ay önce uyarılara başlayan "erken ikaz sistemine" kulak vermemesi nedeniyle kıtlığın boyutu dramatik hale geldi. İngiliz yardım kuruluşu Oxfam sözcüsü Anna Ridout, "Somali'deki çatışmalara rağmen, eğer önlem çağrılarına yeterli yanıt verilmiş olsaydı, bölgede durumun bu kadar kötü olmayacaktı" dedi. BM'nin Somali'de iki yıl süren kuraklığın sonunda, 20 Temmuz'da kıtlık ilan etti ve bölgede gıda yetersizliği nedeniyle çocuk ölümlerinin hızla arttığını duyurdu. Oxfam'a göre, BM'nin bu yüzyılda bölge için yaptığı ilk kıtlık ilanının, "dünyanın kalanı için bir uyandırma alarmı" olması gerekiyordu. Örgüt yetkilileri, dünyanın krize müdahale etme konusundaki ortak sorumluluğunun 'felç' olduğunu kaydetti.

SORUMLULUK BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DE
BM İnsan Hakları Konseyi danışma komitesi üyelerinden Şilili Akademisyen Jose Antonio Bengoa, Dünya Gıda Programı'nın (WFP) şu anda tamamen iflas ettiğini söyledi. Bengoa, taahhütlerini yerine getirmeyen bağışçı ülkeler nedeniyle program'ın 'skandal bir durumda' olduğuna ve gelecek birkaç gün için bile yeterli gıda takviyesinde bulunamayacağına dikkat çekti. Bengoa, şu anda durumun daha da zor olduğunu, çünkü dünyanın kalanının "ABD ya da diğer kuzey ülkelerindeki ekonomik krizle ilgili endişeleri bulunduğunu" kaydetti. "Keselerin ağızı sıkıca bağlandı ve yakın zamanda da açılmayacak" diyen Bengoa, "Afrika'daki kamplarda açlıktan ölen çocukları beslemek elbette ekonomik krize çare olmayacak. Özetle söylemek gerekirse, bu durum BM'nin sorumluluğunda ve tüm üye ülkelere acil bir çağrı yapmalı" dedi.

WFP'PARASI ARTIK YOK
Danışma Komitesi'nin başka bir üyesi Jean Ziegler de geçen iki yılda, WFP'nin bütçesinin yarıya indiğini, 2008'de 6 milyar dolar olan gelirin bu yıl sadece 2,8 milyar dolarda kaldığını vurguladı. Ziegler, büyük bağışçı ülkelerin, 'bankaları için milyarlarca dolar ayırdığını' belirterek, buna karşın kalkınma yardımlarının ve özellikle acil yardım fonlarının sert bir şekilde kesildiğini ifade etti. Sonuç olarakWFP'nın yardıma muhtaç insanlara ulaşacak parası olmadığını ortaya koyuyor.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin yayımlayacağı bir deklarasyonun insanları harekete geçirebileceğini anlatan Ziegler, bunun en azından, temel insan hakları arasında yer alan "insanın beslenme hakkını" koruma yükümlülüğünde olan ülkeleri mali taahhütlerini yerine getirmeye zorlayacağını umuyor. Somali'deki kuraklık ve kıtlığın, bölgedeki diğer ülkeler üzerinde de yıkıcı bir etkisi olacağı belirtiliyor.


Kaynak

 

OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım