AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-13-2011, 20:41   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Thumbs up Kocaeli'de Kimyasal Atık Protestosu
Kocaeli İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği, Yalova’da kurulacak kimyasal atık toplama fabrikasına tepki göstermek için atık varillerini ayakları altına aldılar


Kocaeli İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği, 330. hafta basın açıklamasını Sabri Yalım Parkı`nda gerçekleştirdi. Dernek sözcüsü Behlül Metin`in atık verilleri ayak altına alarak yaptığı açıklamada Yalova`da kurulacak atık toplama fabrikasına tepki gösterildi. Konuşma yapan Metin, dış sermayeler tarafından dünyanın her yerinden getirilecek kimyasal atıkların yok edilmesi için Yalova Elyaf fabrikası alanına yeni fabrika kurulmak istendiğini söyledi.

HALKI İŞLE KANDIRIYORLAR
Simgesel olarak kimyasal atıkların olduğu varillerin üstüne çıkarak basın açıklaması yapan Metin, “150 adet kurulacak depolama tanklarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kimyasal atıkları önce depolayıp sonra imha ederek, bölgemizi, insan sağlığını ve can güvenliğimizi riske atacaklar. Halkımızı 300 milyon avroluk tesiste 80 kişiye imkanı sağlayacaklarını söyleyerek kandırıyorlar. Amaçları atıkları kendilerinden uzakta yok etmek”dedi.

710 BİN TON ATIK
Kurulacak fabrikalarda 710 bin ton kimyasal atığın depolanacağının altını çizen, Metin, “Tesis, fay hattının üstünde ve alanda hava uçak eğitim yeri bulunuyor. Olası bir felaket yada kaza da tüm Marmara bölgesi tehlike altında kalacak. Denizin içine yapılması planlanan iskele Marmara Denizi`ndeki gemi trafiğini artıracak, deniz kirlenecek. Hem su altı hem de su üstü canlılar hayatını kaybedecek” şeklinde ifade etti.

TEPKİ BÜYÜK OLACAK
Doğdukları ve yaşadıkları topraklarda sağlıklı yaşam sürmek istediklerini de sözlerine ekleyen Metin, “Bizler varolduğumuz sürece sermaye çevreleri rahat hareket edemeyecek. Bu işin takipçisiyiz. Fakat kurmayı planladıkları fabrikadan vazgeçmezlerse daha büyük açıklama ve tepkiler gelecektir. Birileri para kazanacak diye kimsenin halkımızın sağlığıyla oynamasına izin vermeyiz” diye konuştu.

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım