AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yeni Şafak , Akit ve Milat "Yeni Şafak" ve "Vakit" Gazetesi köşe yazıları / Vakit'ten Hafızalardan Silinmeyen Habercilik Başarıları..

Stil
Seçenekler

Alt 08-15-2011, 00:18   #1
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Thumbs down Darbeci paşalar, hangi gazete(ci)lerden memnun imiş?

İnternet andıcı kapsamında, tüm Türkiye’nin yakından ilgilendiği konularda, Genelkurmay Başkanlığı’nın yaklaşımlarını öne çıkaran bilgilere ulaşmış olduk.
Genelkurmay’ın hangi haberlere önem verdiği, hangi yazarları desteklediği, hangi gazeteleri büyük bir takdirle takip ettiğini kendi belgelerinden okuyup öğrendik.
Hangi gazeteleri takip ediyor, Genelkurmay içindeki darbeci yapılanma?
Hürriyet’i.. Milliyet’i.. Cumhuriyet’i.. Kendilerini muhalif olarak gösterseler de, Birgün’ü..
Hangi yazarlardan en çok alıntı yapmışlar?
“Bizim oluşturmaya çalıştığımız darbe ortamını hazırlamaya, en fazla katkı sunan yazarlar kimler” sorusuna, hangi cevabı vermişler?
O da çok net..
Kurup işlettikleri internet sitelerinde, ne çok kimlerin yazılarını alıntıladılarsa, o yazarları takdir ediyor olmalılar..
Kim onlar?
Emin Çölaşan..
Ahmet Hakan..
Ertuğrul Özkök..
Hasan Pulur..
Rıza Zelyut..
Özdemir ince..
Vs..
Eeee, darbeci paşaların takdirine layık olmak, her babayiğidin harcı olmasa gerek.
Dolayısı ile bu arkadaşların, kendilerine yakında bir madalya takılması ile ilgili hazırlıklarını tamamlamaları isabetli olur herhalde..
Ne mi demek istiyorum?
Onlar anlamışlardır mutlaka..
İnternet andıcı klasörlerinde benim daha fazla ilgimi çeken, Genelkurmay’ın yoğunlaştığı konular..
Bakın Genelkurmay kayıtlarından, ben ne çıkmasını bekliyordum, ordan neler çıkmış..
Ben bekliyordum ki, ülkemizde 5 bin güvenlik mensubunun şehit olmasına sebep olan, 35 bin insanımızın can verdiği PKK terör örgütüne yönelik araştırmaların, derinlemesine analizlerin büyük bölümü kaplaması..
Ama böyle bir çalışmanın, hemen hemen yok mesabesinde olduğunu, rahatlıkla söyleyebilirim..
Ya ne var?
Şu var:
“Laiklik aleyhtarı eğitim yapanlara verilecek cezaların artırılmasına ilişkin T. Ceza Kanunu ilgili maddesinde yapılacak önerinin yasalaşmasına ihtiyaç vardır” notu..
Ben bekliyordum ki, “Aktütün Karakolu ve yakın çevresinde yaşanan terörist faaliyetlerin tekrar etmemesi için, … noktalarındaki tedbirlerin artırılması” türünden notlar, Genelkurmay kayıtlarında önemli bir yer tutsun..
Böyle bir kayıt da yok, Genelkurmay dökümanlarında..
Ya ne var?
Şunlar var: “Günümüzde 500 civarında dershanenin irticai gruplar tarafından yönetildiği bilinmektedir.. Dershanelere karşı alınabilecek tedbirler: a) Dershanelerin denetimleri sıklaştırılmalıdır. (...)”
Böylece devam edip gidiyor, tedbirler..
Ben beklerdim ki, Genelkurmay bilgisayarları incelendiğinde, 30 yıla damgasını vuran terör merkezli çalışmalar bulunsun, “PKK terör örgütünün, şehirlerde de eylem yapma potansiyeli olduğu gerçeği karşısında, özellikle üniversitelerde terör örgütü faaliyetlerinin yaygınlaşmaması için, gerek üniversite çatısı altında ve gerekse yurtlar özelinde gerekli tedbirler alınmalı, örgütün gençleri zehirlemesine fırsat verilmemesi için, şu hususlarda alınacak tedbirlere dikkat ve özel önem verilmelidir...” uyarısı yapılsın..
Heyhat.. Ben terör eksenli soruna karşı alınan tedbirleri beklerken, bakın Genelkurmay bilgisayarlarında, son internet andıcı kapsamında yapılan araştırmalarda ne çıkmış: “Maddi imkansızlıklar içinde evinden uzakta eğitim öğretim yapmak zorunda kalan öğrencilere, devletin karşıladığı iaşe ve iskan imkanlarının da yetersiz kalması eklenince, radikal islami gruplara, bu durumu kullanma fırsatı doğmaktadır..”
Sanki bu ülkede terör diye bir vakıa yok. Sanki bu ülkede, askerlerimiz üçer beşer şehit edilmiyor..
Ve Genelkurmay, varsa İslami gruplar, yoksa dini yapılanmalar diye, dindar insanları takip ediyor, adım adım..
Ben beklerdim ki, Genelkurmay bilgisayarlarında, Kandil’de yapılanan terör örgütünün tüm teknik sayıları dökülüp, “Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Kandil’de üst yöneticilerinin bulunduğu terör örgütünün, ... adet militanının, ... adet küçük ölçekli silahla, ... m2'ye yayılan bir bölgede konuşlandığı tesbit edilmiş olup, ...” denilsin..
Ama böyle bir çalışma da yok, Genelkurmay kayıtlarında..
Ya ne var?
“Türkiye genlinde irticai unsurlara ait 1924 yurt mevcuttur. Bunlardan...”
Gerisini tahmin ediyorsunuz siz..
Ne diyelim? Allah, akıl fikir ihsan etsin!

Ali KARAHASANOĞLU / AKİT

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)