08-15-2011, 08:58 | #1 |
Her Rekatta Okuduğumuz Fatiha'nın Mealini Biliyormuyuz ?
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ Bismillâhir rahmânir rahîm. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ El hamdu lillâhi rabbil âlemîn (âlemîne) Hamd alemlerin Rabb'i olan Allah'adır الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ Er rahmânir rahîm(rahîmi). (O Allah) Rahman ve Rahim'dir. مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ Mâliki yevmid dîn(dîne). Hesap gününün sahibidir إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn(nestaînu). (Ey Rabb'imiz!) Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ İhdinas sırâtel mustakîm(mustakîme). Bizi doğru olan yola ilet. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ Sırâtallezîne en’amte aleyhim gayril magdûbi aleyhim ve lâd dâllîn(dâllîne). Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet. Gazaba uğrayanların ve sapıkların yoluna değil Amin...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-15-2011, 09:02 | #2 |
Amin...
|
|
08-15-2011, 09:16 | #3 |
مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ
Mâliki yevmid dîn(dîne). Hesap gününün sahibidir Paylaşım için teşekkürler. Detaya takılmak için yazmıyorum ama söz konusu Kur'an olunca her nokta önemli oluyor. Parantez içindeki kısım 'dîne' yerine 'dînî' değil mi? |
|
08-15-2011, 11:05 | #4 |
Ne kadar acı acaba.Hergün rekatta okuduğumuz fatihanın anlamıdını kaçımız biliyoruz?öz eleştiri yapmak lazım.Bende tam bilmiyordum.Sağol kardeşim.Senin vesilenle öğrenmiş olduk.Mealini bilerek okumak lazım aslında
|
|
08-16-2011, 00:27 | #5 |
Allah razı olsun
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|