AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-23-2011, 01:23   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Senegalli Bakan: Türkiye'nin Yaptığını Normal İnsanlar Algılayamazlar
Senegalli Bakan: Türkiye'nin yaptığını normal insanlar algılayamaz



Elazığ'a gelen Senegal Aile Bakanı Madame Aida Mbod, Türkler'in, Senegal'e yaptığı yardımlara ilişkin, 'Normal insanlar tarafından anlaşılabilecek şeyler değil' dedi.


Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği’nin (Hayat-Der) 2010-11 yılları arasında Senegal’e yaptığı yardımlardan deniyle Senegal Aile Bakanı Madame Aida Mbod, Elazığ’da onuruna verilen iftar yemeğine katıldı. Senegal Aile Bakanı Mbod, Türkiye'deki hoşgörü ve misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını belirterek, şimdiye kadar Senegal’a yaptıkları yardımlardan dolayı Elazığlılara teşekkür etti.

Mbod, Türkiye'nin yaptığı yardımları hatırlatarak şöyle dedi:
"İnsanlar Senegal’e geliyorlardı, fedakârlıklarda bulunuyorlardı. Bizim bunlarla sadece ve sadece bir din kardeşliğimiz vardı. Nedir bunları böyle Senegal’e getiren ve bunları bu fedakârlıkta bulunduran şey? Nedir bu sebep? Bu yaptığınız işlerde karşılıklı kazanıyoruz, evet biz neyi kazanıyoruz, sizin gibi fedakâr kardeşleri orada görüyoruz. Sizi kazanıyoruz. Tabii bunun yanında sizler de kazanıyorsunuz. Bizler Müslüman kardeşleriz. Sizler de Allah’ın rızasını kazanıyorsunuz.

Ben Meclisimde İslam Kalkınma Bankası’nın sponsor ettiği birçok projeleri idare ettim, idare ediyorum. Ancak, siz Türklerin yaptığı şeyler hakikaten akıl almaz şeyler. Görüyorum sizleri, sizler geliyorsunuz, insanların, ülkenin içine kadar gidip sağlık faaliyetlerinde bulunuyorsunuz."

İslam dininde bir kişinin diğerine şahitliğinin çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Mbod şöyle dedi:

"Size bu enerjiyi, gücü veren nedir ve zannediyorum yine siz bunda da Allah rızasını arıyorsunuz. Biliyoruz ki İslam'da birinin bir diğerine şahitliği çok önemlidir. Eğer benden sorarlarsa ben kendi milletim adına şunu söyleyeceğim. 'Evet ben şahidim ki siz bu iyilikleri sırf rıza alarak yapmaya çalıştınız.' Yine bunun dışında hakikaten Türk girişimcilerin orada yaptığı özellikle kurbandaki fedakârlıklar olağanüstüydü."

"YAPILANLARI NORMAL İNSANLAR ANLAYAMAZ"

Senegal ile Türkiye arasında ne komşuluğun ne de akrabalığın olduğunu belirten Mbod, yapılanların normal insanlar tarafından anlaşılacak şeyler olmadığını ifade ederek, "Dinimiz bize, komşumuza yardımcı olmamızı emrediyor. Dinimiz bize akrabalarımıza sıla-i rahim yapmamızı emrediyor. Ancak şu an sizin yaptığınız şey ne komşuluğa giriyor ne de sıla-i rahime giriyor. Hakikaten sizin bu yaptıklarınızı çok takdir ediyorum. Ben size halimizi şikâyet edecek değilim. Sizin yaptıklarınızı ödeyecek de değilim. Sizin yaptıklarınızı ancak Allah öder." diye konuştu.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=77

Radikal 20.08.2011

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-23-2011, 02:12   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Çok güzel dillendirmiş gurur verici vallahi.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 08-23-2011, 07:59   #3
Kullanıcı Adı
depare
Standart
Batılın'ın kültürün'de daha doğrusu bozuk inanç değerlerin de muhtaca yardım etmek,açı doyurmak ve bununla Allahın rızasına ulaşmak gibi değerler olmadığı için ya da çok zayıf olduğu için anlamaları da pek mümkün değildir
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-23-2011, 08:03   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
kültür meselesi...
bende mesela ablanın stilini anlamıyorum...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım