AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-23-2011, 20:19   #1
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart Adana: Ant Dayatmasına ve Başörtüsü Yasağına Son!
Adana'da 20 Ağustos Cumartesi günü İnönü parkında toplanan islami kimlikli kuruluşlar “ant dayatmasına ve başörtüsü yasağına son” dedi.

Adana’da 20 Ağustos Cumartesi günü 15:00’da İnönü parkında toplanan islami kimlikli kuruluşlar “ant dayatmasına ve başörtüsü yasağına son” dedi. Basın açıklamasının öncesinde açılış konuşmasını Oral Afşar yaptı. Afşar konuşmasında şunları söyledi:

“Allah’ın selamı üzerinize olsun,

Değerli Müslümanlar, bugün burada toplanmamızın amacı Milli Eğitim sistemindeki bir çarpıklığa dikkat çekmektir.

Türkiye’de eğitim müfredatı resmi ideolojiyi temel almaktadır.

Okullarda sorgulayan, araştıran ve düşünce zengini öğrenciler göremiyoruz.

Onun yerine resmi ideolojinin pençesinde dünyevileşmiş, tek tip öğrenciler görüyoruz.

Bu sistem insanlara inanma ve inandığı gibi yaşama hakkını tanımıyor, onun yerine asimile etmeyi tercih ediyor.

Geçenlerde bir ilköğretim öğrencisi okulda başını açmadığı için 5 ayda 2 okula sürgün edildi.

Yine Adana’da başörtüsüyle okula alınmayan bir öğrencinin ailesine 1245 lira para cezası verildi.

Hem mağdur oldular hem de provokatör olmakla suçlandılar.

Bunlar örneklerden sadece 2 tanesi.

Kur’an alemlere bir rahmet olarak gönderilmiştir.

Fakat bu sistem, Kur’an’ı çocuklarımız için meşru görmemiştir.

12 yaşına kadar Kur’an öğrenmek Türkiye’de yasaklanmıştır.

Yoksa, resmi dini İslam olan devlet, çocukların Müslüman olmasından mı korkuyor!

Çocuklarımız Allah’ın kitabını gizlice öğrenmek zorunda bırakılmıştır.

İmam Hatip liselerine gitmek isteyen öğrencileri engellemek için 8 yıl zorunlu eğitim getirdiler. Böylece İmam Hatip liselerinin orta kısmını kapattılar. Lise kısmını da üniversite için etkisiz hale getirdiler.

Milli güvenlik derslerine giren muhbir ve ajan subaylar namaz kılmak, oruç tutmak ve başörtüsü gibi temel ibadetleri tehdit olarak görmektedirler.

Bu subaylar resmi ideolojiyi benimsemeyen ve asimile olmakta direnen çocukları ve ailelerini fişliyorlar.

Bu tür zulüm ve baskıların sona ermesi için bir bildiri hazırladık.

Şimdi basın açıklamasını okumak üzere; 12 yıl önce başörtüsü ile okumakta ısrar eden ve uzaklaştırma alan Sevim Yalınız hanımefendiyi buraya davet ediyorum.”

Bu konuşmanın ardından basın açıklamasını Sevim Yalınız okudu. Açıklama sırasında sloganlar atıldı. Atılan sloganlar şöyleydi: “Okullarda başörtü yasağına son”, “Yaşasın başörtü mücadelemiz”, “Çocuklar asker, okul kışla değildir”, “Milli Güvenlik Dersleri kaldırılsın”, “İslami kimlik şerefimizdir”, “Tevhid, adalet, özgürlük”. Eylemde açılan pankartlardan bazılarında şunlar yazılıydı: “Yeni öğretim döneminde And dayatmasına ve başörtü yasağına son”, “Kemalist şartlandırmaya hayır”, “İnanca saygı, eğitime özgürlük”, “Kesintisiz eğitim, kesintisiz zorbalık”, “Neden inanmadığım değerler üzerine and içmeye zorlanıyorum”, “Niçin okula başörtümle gidemiyorum”.

Basın açıklamasının tam metni:

Eğitime Özgürlük, İnancımıza Saygı İstiyor;

Okulların Acilen Sistematik Zulüm Mekanları Olmaktan Çıkartılmasını

TALEP EDİYORUZ!

Türkiye’nin gündeminde yeni anayasa tartışmaları var. Yeni anayasa tartışmalarının özünde ise halkın iradesini, ihtiyaçlarını ve taleplerini görmezden gelen bürokratik oligarşik iktidar yapılanmasının tahakkümünü kırma ve özgürlük alanını genişletme vaadleri ve beklentileri yer almakta. Meşruiyetini resmi ideolojiden, gücünü ise hukuk dışı darbeci kültürden alan bu yapılanma bugüne dek halka kesintisiz biçimde ve çeşitli baskı aygıtlarıyla seküler-ulusal temelde bir makbul vatandaşlık projesi dayattı. Bu mantıktan hareketle bu ülke insanlarının en temel haklarını gaspetti; fikir ve ifade özgürlüğünü yok saydı; inançlarına, onurlarına uygun bir kimlik ve kişilik geliştirebilme haklarını sistematik biçimde çiğnedi.

Hak gasplarının en yoğun yaşandığı alanlardan biri eğitim alanıdır. Gerek 8 yıllık zorunlu eğitim, gerekse de sonraki süreçlerde milyonlarca çocuğumuz ve gencimizin zihinleri resmi ideolojik doktrini esas alan anlayış ve uygulamalarla mütemadiyen kirletilmektedir. İnsan kişiliğini ve inanç bütünlüğünü görmezden gelen; statükoya aykırı fikir ve yaklaşımlar benimseyebilme ve geliştirebilme hakkını yok sayan bir anlayışla çocuklarımız, gençlerimiz resmi ideolojik kalıplar doğrultusunda şekillendirilmeye ve şahsiyetleri öğütülmeye çalışılmıştır. On yıllardır yoğun bir ideolojik bağnazlık ve dayatmacı yöntemlerle düzen ve düzenin kutsalları karşısında pasif, çaresiz, eleştiri ve sorgulama cesaretinden yoksun nesiller yetiştirilmesi hedeflenmiş, “okul” kışlalaştırılmış, öğrenciler askerleştirilmiştir.

Bizler aşağıda isimleri yazılı İslami kimlikli kuruluşlar olarak militarist, seküler ideolojik eğitim anlayışına ve eğitimde merkeziyetçi, tektipçi yaklaşımlara karşı çıkmanın hukuki, ahlaki ve insani bir hak ve sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Eğitim alanında süregelen ulusçu, militarist, laik dayatmacı anlayışın terk edilmesi ve resmi ideolojik kalıpların esareti altında tutulan beyinlerin özgürleştirilmesi için eğitim sisteminin baştan aşağıya yenilenmesi ve sivilleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bu genel tespit ve değerlendirmelerle birlikte, kısa bir süre sonra yeniden başlayacak eğitim döneminde önceki yıllarda yaşanan sıkıntıları da göz önünde bulundurarak acilen bazı düzenlemeler yapılmasını ve kimliğimize, inancımıza karşı büyük bir zulme, haksızlığa dönüşen kimi dayatmalara hiç vakit geçirilmeksizin son verilmesini talep ediyoruz. Bu bağlamda:

1- 28 Şubat darbe sürecinde, İmam Hatip okullarının orta kısımlarının budanması maksadıyla uygulamaya konulan kesintisiz eğitim dayatması terk edilmelidir.

2- İlköğretimde kız öğrencilerin başörtülü eğitim görme hakları tanınmalı; insan hakları ilkeleriyle çelişen, dünyada da benzeri zor görülen, despotik, zalimane başörtüsü yasağına son verilmelidir.

3- “Andımız” adlı İslam akidesine aykırı öğeler içeren, kişi putlaştırmasına ve kişilik tahribine yönelik ırkçı metnin her sabah çocuklarımıza zorla söylettirilmesi ayıbına, ilkelliğine, zulmüne son verilmelidir.

4- İsteyen vatandaşlara okullarda ana dillerinin öğretilmesi imkanı tanınmalı, Allah’ın ayetlerinden olan ana dillerin eğitim dili olarak kullanılmasına yönelik engeller kaldırılmalıdır.

5- Okullarda askeri denetim ve vesayet aracı olarak işleyen ve kışla tipi eğitimin simgesi haline gelen Milli Güvenlik Dersleri kaldırılmalıdır.

Talep ettiğimiz bu düzenlemelerin gerçekleştirilebilmesi için Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iradesi yeterlidir. Kısa bir süre önce halktan adaletin tesisi ve özgürlük alanlarının genişletilmesi vaadleriyle yetki ve iktidar talep etmiş bir hükümetin bu iradeyi ortaya koymaktan kaçınmayacağını düşünüyor, bu zeminde atılacak adımların anayasa tartışmaları hakkında da bir tutarlılık testi işlevi göreceğine inanıyoruz.

ÖZGÜR-DER ADANA TEMSİLCİLİĞİ, GÖKKUŞAĞI DERNEĞİ, HÜDA-DER ADANA ŞUBESİ, YEDİBAŞAK DERNEĞİ

 

Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-23-2011, 20:19   #2
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-23-2011, 20:20   #3
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-23-2011, 20:20   #4
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-23-2011, 20:21   #5
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım