![]() |
#1 |
![]() ![]() BDP Kongresi’nde terör örgütü PKK’nın sözde marşı okundu ve çatışmalarda öldürülen PKK’lılar için saygı duruşu yapıldı. BDP Kongresi’nde terör örgütü PKK’nın sözde marşı okundu ve çatışmalarda öldürülen PKK’lılar için saygı duruşu yapıl Turk Time'ın haberine göreGazeteciler PKK marşı ve PKK’lılar için saygı duruşunda ayağa kalkmadılar. Bunun için de yuhalandılar. Bir tek gazeteci hariç… Salonda bir gazeteci, PKK marşında ve öldürülen PKK’lılar için saygı duruşunda hazırol vaziyetindeydi. Özgür Gündem, Roj TV ya da PKK’nın yayın organlarından birinin muhabiri değildi o isim… ![]() O isim Türkiye’nin en büyük gazetelerinden birisinin muhabiriydi. Milliyet Gazetesi Muhabiri Namık Durukan’dı… Durukan bunu dalgınlık, ya da şaşkınlıkla yapmadı üstelik. Halinden ve tavrından bunu açık açık ve bilerek yaptığı ortadaydı. Hatta bu konuda kendisine tepki gösterenlere Durukan’ın gösterdiği tepki daha sert oldu. Sonuçta Milliyet Gazetesi’nin PKK Marşında ve asker katili ölü PKK’lılar için saygı duruşunda bulunan bir muhabiri olduğu gerçeği kaldı geriye… PKK’ya saygı duruşunda bulunan gazeteci kulisinde ismi geçen Milliyet muhabiri Namık Durukan Turktime’ı aradı ve konuyla ilgili bilgilerin yanlış olduğunu söyledi. İşte Durukan’ın anlatımı ile o an… Ben yılardır BDP’yi yakından izleyen bir gazeteciyim. Kongrede de bir gazeteci olarak bulunuyordum ve en öndeydim. Bulunduğumuz yer açık alan ve zaten ayaktayız. Kongreye kim gelmiş, kimler var diye bir gazeteci olarak gözlem yapıyorum. Ve sadece ben değil, birçok gazeteci arkadaşım ayakta kongreyi izliyorduk. O anda saygı duruşu başladı diğer gazeteciler gibi ben de bu esnada da gazetecilik görevimizi yerine getirmek üzere yine ayakta gözlem yapmaya devam ettik. Tepki olarak sadece birkaç gazeteci oturdu ve onlar da yuhalandılar. O onların bileceği iş. Benim başkalarına müdahale etmem gibi bir durum söz konusu değil. Kimin ne tavır gösterdiği beni ilgilendirmez. Gazeteci olarak görevim neyse onu yaparım. Bilinçli olarak PKK’lılara saygı duruşunda bulunmam gibi bir şey söz konusu değildir. Saygı duruşu olarak algılanan olay aynen anlattığım gibidir. Benim PKK’lılar için saygı duruşunda bulunduğumu kim iddia ediyorsa ispatlasın. ![]() TURK TİME
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
Ayakta olup olmamak önemli değil. Öylesine ayaktamı duruyordu yoksa hazırol vaziyetindemiydi? Haber biraz uydurma gibi geldi... Sağlıklı bir görüntü bulan veya gören varsa lütfen paylaşabilirmi? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|