AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-23-2011, 18:52   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Başörtülüler yarışmacı bile yapılmıyor!

Türkiye dizileride neden başörtülü oyuncu olmadığını tartışırken senelerdir anlam verilemeyen başka bir mesele daha var. Başörtülülere bırakın rolü, yarıştırılmıyorlar bile!

Televizyon dizilerinde neden başörtülü oyuncu yok? Hürriyet yazarı Tuna Kiremitçi’nin başlattığı polemik Türkiye’nin yeni gündemi oldu. Haber 7 yazarı Esra Elönü, Hürriyet’ten Tuna Kiremitçi’nin yanı sıra Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan Coşkun ve star yazarı Ahmet Kekeç arasında dönen tartışma farklı bir konuyu daha gündeme getirdi.
Başörtülüleri bırakın dizilerde rol vermeyi bilginin emeğe dönüştüğü yarışmalara bile çıkarmıyorlar. Milyonlarca kişi tarafından ilgiyle takip edilen yarışma programlarının ekranı yıllardır başörtülülere kapalı. Show TV’de yayınlanan “Canlı Para”, Türkiye’de Kenan Işık’la özdeşleşen atv’deki “Kim Milyoner Olmak İster” adlı programlar başörtülü kadınların yarışmadığı programlar olarak dikkat çekiyor. Bir yarışma klasiği haline gelen Bloomberg HT TV'de “Kelime Oyunu” ise başörtülü yarışmacılara ekrana taşıyor.

Başörtülülerin bahsi geçen yarışma programlarında yarıştırılmaması aslında halkın gizli gündemindeydi ve internetteki forum ve şikâyet sitelerinde uzun zamandır tartışılan bir konu. Acun Ilıcalı’nın reyting rekorları kıran ve iki yıl boyunca yayınlanan ‘Var Mısın Yok Musun’ yarışmasında da başörtülü olmaması tartışılmıştı.

CANLI PARA BAŞÖRTÜLÜ YARIŞMACI ARIYOR!
Show TV’de Engin Altan Düzyatan’ın sunduğu, bir milyon TL ödüllü “Canlı Para” yarışması iki sezondur ekranda ve bu zamana kadar bir tane başörtülü yarışmacısı oldu. Fakat, 'Canlı Para'ya başörtüsü nedeni ile katılamadıklarını ile süren kadınlar www.sikayetvar.com’da programın yapımcılarından ‘Başörtülü yarışmacı kabul edilmediği’ yanıtını aldıklarını iddia ettiler. Canlı Para’nın Kreatif Direktör’ü Tamer İpek de şikayetler üzerine sitede “Başörtülüleri programa alıyoruz; fakat şuana kadar programın kriterlerine uygun bir başvuru olmadığı için başörtülü adaylar alınamadı” cevabını yayınladı. Programa başörtülü yarışmacı almak istediklerini de belirten İpek, ekip olarak bunu tartıştıklarını da şöyle açıkladı: “Yapım ekibi ile yapılan toplantılarda bu konu sıkça gündeme geliyor. Yarışmaya başörtülü bayanları da almak istiyoruz; fakat şuana kadar programların kriterlerine uygun bir başvuru olmadı. Sırf mini etek giyiyor ya da saçı sarı diye yarışmacı çıkartmıyoruz. Pozitif ya da negatif bir ayrımcılık gözetmiyoruz. Kriterlerimize uygun başörtülü adaylar yarışmaya başvurabilir.”
BAŞÖRTÜLÜLER 'MİLYONER' OLAMAZ MI?
“Dünyanın en çok seyredilen ve en çok kazandıran yarışma programı” sloganıyla ünlü sunucu Kenan Işık’ın yeniden hazırlayıp sunduğu ‘Kim Milyoner Olmak İster’de de başörtüsü ayrımcılığı yapıyor. Daha önce, Kim 500 Milyar adıyla yaptığı yarışmayı seneler sonra atv’de “Kim Milyoner Olmak İster” ismiyle yeniden sunmaya başlayan Kenan Işık’ın da başörtülü yarışmacısı olmadı. Ağustos ayının başında başlayan yarışmanın ilk 10 bölümünde toplam 18 kadın yarışmacı boy gösterirken aralarında bir tane bile başörtülü yer almadı.

ANNE VE KIZLAR BAŞÖRTÜLÜ AMA

‘Kim Milyoner Olmak İster’deki yarışmacıları stüdyoda yalnız bırakmayan anneleri, kızları ve eşlerinin başörtülü olması da dikkat çekti.

KAPALI BAŞVURU YETERİNCE GELMİYOR

Bloomberg HT TV'ye devraldığı 'Kanal 1'den kalan yılların istikrarlı programı “Kelime Oyunu” ise başörtülüleri yarıştıran bir program. Ali İhsan Varol'un sunduğu program çok sayıda olmasa da diğer yarışmalara kıyasla başörtüleri yarışma hakkı tanıdı.


Haber7

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-23-2011, 18:53   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım