![]() |
#1 |
![]() ![]() 21. yüzyılda İstanbul'un göbeğinde bir ilkogretim okulunun bodrum katında 4.sınıf öğrencileri, 50 kişilik sınıfta havasız ve rutubetli ortamda ders yapmak zorunda bırakıldı. Eğitimde yaşanan sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Zorunlu kayıt parası ve sınıf kapatma derken üstüne birde okullardaki dersliklerin yetersiz olduğuna dair haberler gelmeye başladı. Avcılar Fıruzkoy Cumhuriyet İlkogretim Okulu'nda, okulların açılmasının üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen çocuklarının normal bir sınıfa geçirilmemesi velileri isyan ettirdi. Okul yönetiminin yıllık belli sayıdaki kontejyanından daha fazla ögrenci aldığını belirten veliler, yaşanan yoğunluktan dolayı ise 50 kişilik sınıflarda öğrencilerin bodrum katta eğitime zorlandığını iddia ettiler. Bodrum katta yuksekligi 20 cm eni 60 cm olan iki pencere ile havalandırması sağlanmaya çalışılan 40 - 50 kişilik sınıfta eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerin cesitli zararlı boceklere de maruz kaldığı iddia edilirken, lavabosunun da tamir edilmediğinden dolayı koridorlarda su birikintileri oluştuğu belirtildi. Çocuklarının eğitim aldıkları sınıfı gördüklerinde dehşete düştüklerini belirten veliler, üst katta var olan bos sınıflarda okulun eğitim gereçlerinin stok edildiği ve cocukların bodrum katta eğitime zorlandığını dile getirirken, çocukların eğitim gördüğü sınıfın karşısında ise çalışır durumda bir marangozhanenin bulunduğunu da iddia ettiler. Okul yetkilileri ise ğrenci yoğunluğundan dolayı böyle bir sınıf açmak zorunda kaldıklarını belirtirken aynı uygulamayı geçen senede gerçekleştirdiklerini ve başka çarelerinin olmadıklarını söyledi. Haber7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |