AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-12-2011, 20:36   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Cumhuriyet eline metreyi aldı

Cumhuriyet gazetesi, daha önce yalanlanan haberi hiç yalanlanmamış gibi kaynak göstererek yeni bir "metre" haberi yaptı. Haber, Doğan Grubu medyasının gözde manşetlerin arasında yerini aldı.

Etek boyu ve karşıt cinsler arasındaki mesafe yasağına ilişkin daha önce de medya da yer alan ancak her defasında aksi ispatlanan ve tekzip edilen haberlerin benzerleri hazırlanmaya devam ediliyor. Darbe kışkırtıcılığının doruk noktaya ulaştığı dönemlerin favori habercilik anlayışı ile hazırlanan haberleri bugün bile hala görmek mümkün.

Mantık sınırlarını zorlayan haber bugün Cumhuriyet gazetesinden geldi. Doğan medyasına bağlı haber sitelerinin de gözde manşetleri arasında yerini alan "metre" haberinde Cumhuriyet, bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün erkek ve kız öğrenciler arasında azami 1 metre mesafe şartı koştuğunu ileri sürdü.

Daha önce yayınlanan ancak iddia olmaktan öteye geçmeyip yalanlanan haberi, mevcut haberini güçlendirmek için kullanan Cumhuriyet iddialarını şu şekilde sürdürdü:

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararında erkek ve kız öğrenciler arasındaki yakınlaşma için 'Cinsel istismar vb. durumlarla karşılaşılmaması için mesafe 1 metreden az olmayacaktır' ifadesine yer veriliyor.


Cumhuriyet'in haberine göre, Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kız ve erkek öğrenciler arasındaki yakınlaşma mesafesinin 1 metreden az olmamasını istedi. Benzer bir olay Mersin’deki bir lisede yaşanmış, kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimden fazla yaklaşmaları ve yan yana oturmaları yasaklanmıştı.

Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kız ve erkek öğrencilerin, herhangi bir nedenle konuşmak veya ders arasında sohbet etmek için bir araya geldiğinde, yönetimin belirlemiş olduğu ‘1 metre’ sınırına dikkat etmesini istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göre bu mesafenin altındaki yakınlaşmalar “cinsel istismar” nedeni sayılacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya başkanlığında gerçekleştirilen ‘2011-2012 Sene Başı Değerler Toplantısı’nda alınan kararlar, lise öğretmenlerine tebliğ edildi. Okul Müdürünün imzasını taşıyan ve toplam 18 maddelik talimatın yer aldığı yazıda da en ilginç olanı ise kız ve erkek öğrenciler arasında yakınlaşma mesafesine sınırlama getiren 5. madde. Bu maddede “Cinsel istismar vb. durumlarla karşılaşılmaması için mesafe 1 metreden az olmayacaktır” ifadesine yer veriliyor.

Antalya’da yaşanan bu olay birçok kesimden tepki alırken benzer bir olay daha önce Mersin’de de yaşanmıştı.

Mersin’deki bir lisede yatılı bölümde kalan kız ve erkek öğrencilerin aynı ortamda bulunmaması için etüt derslerinin kaldırıldığı, Eylül 2010’da okul müdürlüğüne İbrahim Tol’un atanmasından sonra “kızlarla erkeklerin birlikte gezmemesi, yan yana oturmaması, şakalaşmaması” konusunda uyarıldıkları iddialarına yer verilmişti.



ROTABER

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-12-2011, 20:36   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım