10-12-2011, 15:22 | #1 |
ANAYASA NASIL OLMALIDIR?
Kendi fikrim.
Anayasanın tüm maddelerini değiştirmek; Bayrağı değiştirmek, dili değiştirmek, ülkenin bütünlüğünü bozmak demek değildir. Bayrak ve Dil bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Ancak, herkes anadilini konuşabilmelidir. Mümkün olduğunca herkes, ülkenin resmi dilini bilmeli ve kullanmalıdır. Resmi dil dayatılmamalı ancak, öğretilmelidir. Devlet, resmi dili kendi arasında kullanmalı, resmi dili yazmasını ve konuşmasını bilmeyenlere yardımcı olmalıdır. Herkes, kendi kültürünü, dilini, dinini yaşayabilmelidir. Okullarda eğitim dili Türkçe olup diğer diller seçmeli olarak okutulabilmelidir. Bunun yanında Başkent konusunda görüşümüz İstanbul olmalıdır. Mustafa Kemal'ın ilkeleri ülke ilkesi olamaz. Cumhuriyet halk partisinin ilkeleri 74 milyonu ilgilendirmez, Anayasadan çıkartılmalıdır. Bir zümreye hitap eden değil tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kucaklayan bir Anayasa olmalıdır. Anayasa, yasaklar kanunu olmaktan çıkartılmalı, maksimum özgürlük sunmalı, vatandaşlar arasında ayrım yapmamalıdır. Tüm kuralları kendi belirlemek yerine ihtiyaca göre kanunla düzenlenebilecek yapıya kavuşturulmalıdır. Yeni anayasa, Mustafa Kemal'ın söylediği sözlere yada ilkelere göre değil toplumun ihtiyacına göre şekillenmelidir.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-12-2011, 15:26 | #2 |
Sayfamda da paylaştım bu fikri, gelen yorum; '' aynen öyle...türkiyede tek akıl sahibi atatürkmüş gibi .. '' bu sözün üzerine söyleyecek söz yok.
|
|
10-14-2011, 01:23 | #3 |
Ben anayasa nasıl olmalıdır sözüne şu yorumlarla katılmak istiyorum.Bildiğiniz üzere Türkiye bir mozaiktir.70 çeşit milletten insan vardır.Bunlar bizim vatandaşlarımızdır ve yeni yapılacak anayasa mutlaka bu halklarada hitab etmelidir.Sadece Türk halkından bahseden bir anayasa benim görüşüme göre bir inkar politikasının sonucundan başka bişey değildir.Anayasa Türkiyede yaşayan tüm halklara aynı yakınlıkta olacak, hiç birini dil din ırk gözetmeden ayırmayacak , hepsini bir arada tutma görevini en iyi şekilde yerine getirebilecek kapsamada olmalıdr.Ayrıştırmamalı birleştirmelidir.
Peki niçin anayasa gereklidir? Şimdiki anayasa darbeci zihniyet tarafından kaleme alınmıştır.Türkiyedeki diğer halkları adeta unutmuştur.Belirli bir görüş üzerinden ideolojik baskı yapmaktadır. ve kapsamı geniş değildir. Bunlar benim görüşlerim varsa başka görüşü olanlar saygı duyarım.Sürç-ü Lisan ettiysek affola |
|
10-15-2011, 01:59 | #4 |
TOPLUMUN HER KESİMİNE CEVAP VEREBİLMELİDİR
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|