![]() |
#1 |
![]() İngiltere'nin Yemen halkının intifadasını bastırmaya çalışan Ali Abdullah Salih diktatörlüğüne askeri destek verdiği belirtildi.
İngiliz hükümetinin geçtiğimiz beş yıl boyunca baskıcı Yemen hükümetinin güvenlik güçlerine hem askeri mühimmat hem de eğitim sağlamak amacıyla on binlerce pound harcadığı ortaya çıktı. Genç yaşta Savunma Bakanı olan Peter Luff, “tüm dünyada baskıcı rejimlerin en yakın müttefiki olan İngiltere’nin, Amerikan destekli Ali Abdullah Salih rejimine şimdiye kadar 90.000£ değerinde ‘ölümcül olmayan halk düzeni sağlama ekipmanı’ alınması için yardımda bulunduğunu” belirtti. Ayrıca Birleşik Krallık hükümetinin Yemen güvenlik güçlerine ‘Gelişmiş profesyonel eğitim’ yardımında bulunduğunu da açıkladı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Yemen kralına bağlı güvenlik güçlerinin İngiliz ordusu tarafından eğitimine altı ay önce ülkede meydana gelen ‘huzursuzluğa’ bağlı gelişen ‘ekonomik ve siyasi durum’ düzelene kadar ara verildiği iddia edilmişti. Oysa İşçi Partisi Milletvekili Mike Grapes’e yazılı olarak gönderilen bir cevapta, Luff İngiliz hükümetinin baskıcı rejimlere verilen desteğin arkasında durarak bu durumun Arap Yarımadası’ndaki el-Kaide sorunu ile başa çıkmaya yaradığını belirtti. Son olarak bu sebepten ötürü İngiliz uzman askerlerinin, geçtiğimiz Ekim ve Şubat aylarında Yemen Merkez Güvenlik Güçlerine eğitim vermek üzere Yemen’e gittiğini söyledi. ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Libya, Mısır, Suriye devrimlerini destekleyenler, nedense Bahreyn'e ve Yemen'e hiç ses çıkarmıyorlar !
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|