AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yerli Diziler Yerli Diziler ve yorumlarınız,eleştirileriniz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-17-2011, 04:45   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Behzat Ç. Filmi ve Yeni Sezon Senaryosuyla Alakalı Açıklama
Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm filmi vizyona girdiğinden beri, ne polis şiddetini meşrulaştırmam, ne maçoluğum, ne ergenliğim, ne cemaatçiliğim, ne de depremzedelerin hakkını yemişliğim kaldı. Bütün eleştirilere teşekkür ederim, hepsini bir şeyler öğrenebilmek maksadıyla okudum. Eleştiri sınırlarını aşıp hakarete varan noktalarda bile hiçbirine cevap vermedim. Ama şu birkaç gündür ortalıkta dolaşan ‘acemi senarist’ lafına dair söyleyeceklerim var. 12 Kasım 2011 tarihli NTV canlı yayınında ‘ilk defa senaryo yazdım,’ derken film senaryosu bağlamında söylemiştim bunu. Daha önce çeşitli film senaryoları yazsam da vizyona giren ilk film senaryom buydu çünkü. 2006’dan beri çeşitli projelerde (Yeni Evli, Balkan Düğünü, Şen Yuva, Behzat Ç.) en az 100 bölüm dizi senaryosu yazdım. Bana acemi senarist demeden önce 100 bölümü 80 sayfayla çarpıp bunun kaç sayfa ettiğini hesaplayın. Sinema sanatını ciddiye aldığım ve muteber olanın gerektiğinde özeleştiri yapabilmek olduğunu düşündüğüm için söylemiştim o lafı. Ama bu memlekette özeleştiri yapmak ve kendiyle dalga geçebilmek bir haslet olmaktan çıkmış maalesef. Her şeyi ben bilirim tarzında davranmak makbul olmuş.

Behzat Ç.’nin 2. sezon dizi senaryosunu da yine, can dostum Ercan Mehmet Erdem yazmaktadır. Ben sadece yazılanları okuyup arada genel gidişata dair fikir beyan etmekteyim. Sıra dışı bir aksilik olmazsa bu sezonun da 10, 20, ve 30. bölümlerini yine beraber yazacağız. (48, 58 ve 68. bölümler olacak bunlar.) Dolayısıyla her bölümden sonra ‘Emrah Başgan ne güzel yazmışsın, öptüm kib bye,’ diyerek bana mesaj atmayınız, Behzat Ç. senaryosuna dair bütün hislerinizi Ercan’a yönlendiriniz. Bunun faydasını göreceğinizden de eminim. Sevgilerimle.


16 Kasım, 2011 | Emrah Serbes

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta