AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-05-2011, 19:55   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Dün Polis, Bugün Hizbullah Dediler
PKK medyası yaptığı uydurma haberlerle Türkiye’deki karanlık odakların ekmeğine yağ sürmeye devam ediyor.



BDP'nin dün düzenlediği KCK operasyonlarını protesto mitingi sonrası çıkan olaylarda sırtından vurulan Murat Eliboz adlı bir gencin hayatını kaybettiği bildirildi. Olayı haber yapan PKK medyasının dün gencin polis kurşunuyla vurulduğu ileri sürerken, bugün suçu İslami Camiaya atmaya çalıştıkları görüldü.

"POLİS KURŞUNUYLA ÖLÜM"

Dün BDP'nin düzenlediği miting sonrası polislerle protestocu bir grup arasında çıkan gerginlikte Murat Eliboz isimli gencin yaşamını yitirmesiyle sonlanan acı bir olayı haberleştiren PKK medyası, "FLASH - Diyarbakır'da polis kurşunuyla ölüm" başlığı altında şu iddialara yer vermişti:

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde düzenlenen gösteriler sırasında polisin ateş açması sonucunda Murat Eliboz adlı bir genç sırtından vurularak öldürüldü. Eliboz'un gerçek mermilerle ateş açılması sonucu öldürüldü bildirildi.

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan ve deprem sonrası memleketi Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne gelen 21 yaşındaki Murat Eliboz adlı öğrenci, bugün Diyarbakır'da katıldığı BDP'nin "Buradayım. İrademe sahip çıkıyorum" mitinginde polis kurşununun hedefi oldu. Miting sonrası Bağlar İlçesi'ne doğru yürüyüşe geçen ve Eliboz'un da içinde yer aldığı kitleye polis sert müdahalede bulundu.

Gaz bombası ve gerçek merminin kullanıldığı belirtilen müdahale esnasında polisin açtığı ateş sonucu Murat Eliboz sırtından vuruldu. Ağır yaralanan Eliboz, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diyarbakır Devlet Hastanesi morgunda otopsisi yapılan Eliboz'un gerçek mermiyle sırtından vurulduğu kaydedildi. Eliboz'un cenazesinin Çınar'da defnedileceği belirtildi. (ANF)”

EMNİYETTEN PKK MEDYASINA YALANLAMA

Bu haberin yayınlanmasının ardından ajanslara Emniyet kaynaklı şu şekilde bir haber düştü;

"Polis Diyarbakır'da silah kullanmamış
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, dünkü olaylar sırasında sırtından vurulduğu tespit edilen bir kişinin ambulansla hastaneye kaldırıldığını ve müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Toprak, BDP'nin dün düzenlediği mitingin dağılmasının ardından Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi üzerinde izinsiz gösteriler meydana geldiğini kaydetti.

İzinsiz gösteri sırasında bir kişinin yerde yattığının belirtilmesi üzerine olay yerine ambulansın gittiğini ifade eden Toprak, şöyle dedi: ''Olaylar sırasında sırtından vurulduğu tespit edilen Murat Elibol, ambulansla hastaneye kaldırılmış ve müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu kişinin yapılan ilk incelemesinde 7,65 milimetre bir silahla arkadan vurulduğu tespit edilmiş. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin failin bulunması yönünde çalışmaları var. Birtakım görgü tanıkları var. Onların verdiği bilgilerden yola çıkarak, olayın aydınlatılmasına çalışılıyor. Bazı basın organlarında polis tarafından vurulduğu iddiası asla doğru değil. Emniyet zaten 7,65 çapında bir silah kullanmıyor. Emniyet teşkilatı üzerinde böyle bir leke konduramaz. Polis orada silah da kullanmamış, her ne olursa olsun bunun faillerinin bulunması için çalışmalar yapılıyor.''

Toprak, hastaneye götürülen kişinin burada montu çıkarıldığı zaman cebinde bir el yapımı patlayıcı bulunduğunu ve örgütsel bir bağlantısı olup olmadığının da araştırıldığını sözlerine ekledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon Yüksekokulu öğrencisi olduğu belirtilen Murat Elibol'un (21) ailesi ve yakınları tarafından alınan cenazesi Çınar ilçesinde toprağa verildi."

AÇIKLAMANIN ARDINDAN HİZBULLAH HEDEF ALINDI

Diyarbakır Emniyet müdürlüğünce yapılan açıklamada olayda kullanılan silahın polise ait olmadığı duyurulması üzerine, PKK medyası bugün (04.12.2011.) yeni bir hayali iddia ortaya attı.

İddiadan çok uydurma olduğu her halinden anlaşılan yeni haberde, Türkiye'nin dört bir tarafında, özellikle de bölge illerinde çeşitli vesilelerle (Kutlu Doğum, Kerbela olayı ve Hz. Hüseyin'i anma, Dünya Kudüs Günü, Dünya Müslüman Kadınlar Günü, Hz. İbrahim'i anma ve anlama, Kur'an-a Sahip çıkma vb.) yüz binlerin katılımıyla gerçekleştirilen, hatta Diyarbakır bu yılın Nisan ayında 1 Milyona yakın insanın katıldığı Kutlu Doğum Etkinliğinde tek bir insanın ne miting öncesi, ne de sonrasın burnu dahi kanamadan evlerine sağ salim gönderen İslami Sivil Toplum kuruluşları hedef alındı.

EMNİYETİN AÇIKLAMASI PKK MEDYASINI İKNA ETTİ

Haberin başında daha önce kesin dille suçladıkları emniyetin açıklamasını ikna edici bulan PKK medyası, gencin ölümünü geride bıraktığımız son 10 yıl içinde gerek devlet içindeki kirli odakların, gerekse de PKK içerisindeki karanlık grupların fiili saldırı ve kışkırtıcı cürümlerine rağmen silahlı eyleme başvurmayarak onların oyununu bozan Hizbullah Cemaatine yıkmaya çalıştı. Sözde görgü tanıklarına dayandırılarak hazırlanan haberde tanıkların isimleri yer almazken, dünkü haber gibi kesin bir dil kullanılarak, "Hizbullah yaptı" denilerek şöyle devam edildi:

"İsimlerini vermek istemeyen görgü tanıkları ise, olayın akşam saat 16.00 civarında gerçekleştiğini kaydetti. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre olay şöyle gelişti: "Cadde üzerinde yapılan gösteriden hemen sonra olay meydana geldi. Cadde üzerinde polis yoktu. Bu esnada sakallı bir kişi, Murat Elibol'u kovalamaya başladı. Bir süre sonra arkadan montundan yakaladı. Ancak montu üzerinden çıktı ve yeniden kaçmaya başladı. Bu sırada sakallı kişi belinden çıkardığı silah ile ateş açtı. Elibol yere düşerken, sakallı kişi yanına gelip bir tekme vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Kaçan kişi, yakında bulunan ve Hizbullah üyelerine ait olduğu ileri sürülen bir markete girdi ve su içti. Elibol ise, yaklaşık 15 dakika olay yerinde bekledikten sonra gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Bu esnada ise polis olay yerine gelerek sokak başları kapattı. Olaya ilişkin esnaflardan bilgi alan polisler, sokağın başında sigara sattığı belirtilen bir kişiyi gözaltına aldı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan ve ismi öğrenilemeyen kişi, sabah saatlerinde yeniden polis tarafından gözaltına alındı."

EMNİYET İLE SÖZDE GÖRGÜ TANIKLARININ FARKLI MONT AÇIKLAMASI

Öte yandan Emniyetten yapılan açıklama ile sözde görgü tanıklarının yaptığı açıklamada gencin montu ile ilgili farklı bilgiler vermesi gözlerden kaçmadı. Eminiyet, "...montu çıkarıldığı zaman cebinde bir el yapımı patlayıcı bulundu" derken, PKK medyasının 'acar' görgü tanıkları, "Bu esnada sakallı bir kişi, Murat Elibol'u kovalamaya başladı. Bir süre sonra arkadan montundan yakaladı. Ancak montu üzerinden çıktı ve yeniden kaçmaya başladı." dedi.

HİZBULLAH'TAN KASITLARI İSLAMİ STK'LAR

Haberde İslami Sivil Kuruluşların ismi verilmekten kaçınılırken, Hizbullah Bahanesiyle asıl onların hedef alındığı tahmin ediliyor.

Bu arada Hürseda ailesi olarak hayatın baharında yaşamını yitiren gence Canab-ı Allah'tan (cc) mağfiret dilerken, ailesine sabrı cemil niyaz ederiz.

İktibas: hurseda.net


http://www.haberdiyarbakir.com/news_detail.php?id=47998



genci montu hala üzerinde

 


Konu Ammar tarafından (12-05-2011 Saat 20:03 ) değiştirilmiştir..
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım