AK Gençliğin Buluşma Noktası
Faydalı Linkler Faydalı link arşivimiz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-22-2011, 00:54   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Gimdes-Türkiyede Helal Gıda Sertifikası Veren Kurum
http://www.gimdes.org/

bu siteyi inceleyin derim arkadaşlar...
gimdes gerçekten ince eleyip sık dokuyor ve ona göre veriyor sertifikayı...
üstelik sertifikayı direk markaya değil ürüne veriyor...
örneğin bir ürününe helal sertifikası verdikleri bir firmanın diğer ürününe helal sertifikası vermeyebiliyorlar...

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-22-2011, 02:22   #2
Kullanıcı Adı
mErvE.G.
hımm beni hiç ilgilendirmiyor,işim olmaz bu siteyle

gidmes bu konuda en çok hassasiyet gösteren kurumdur..
günümüzde çok önemli olduğu kadar suistimale en çok uğrayan konu malesef..çok daha fazla hassasiyet gösterilebilir yönetmeliklerle.. ama
beklenilen olmuyor malesef..en son TSE bu konuda görevlendirildi standart düzeyinde ama yeterli mi tartışılır.. türk gıda kodeksine mevzuat düzeyinde girmesi önemli bazı konuların..buda bi gelişme tabi TSE nin görevlendirilmesi...

güzel paylaşımlar teşekkürler
mErvE.G. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-22-2011, 02:29   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
eyvallah...
çok çok önemli...
türkiye müslüman firmalar deyip geçiştiriyoruz ama hiçte öyle olmadığını geçen bir abimle konuştuğumda öğrendim...
bana gimdesten bahsetti...
bakındım cidden güzel çalışma...

Alt 12-22-2011, 03:09   #4
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Migros, Tansaş, Kipa, Real bu ulusalcı, tekelci firmalar piyasaya sunmuş oldukları parekende ürünlerin analizlerini kendileri yaptırıyor. Eğer bir firmanın ürünlerini parekendeye sunacakları zaman kendi yan kuruluşlarına denetimlerin yaptırım, ( Kısaca gidin şu belgeyi alın ondan denetimden geçin o belgeyi veren her ne kadar saygın bir firma da olsa da yine kendi kurmuş oldukları firma ) satışa sunulan ürünleri analizden geçirip piyasaya sunuyorlar.

Şu an itibari ile bu firmalarda parekendeye sunulan ürünlerde helal gıda sertifikası mutlaka olmalı diye bir argüman kimsenin önüne sunulmuyor. Belki kısa bir zaman sonra gerekli görülebilir.

Bu belgeyi veren kuruluş da incelediğim kadarıyla ticari bir firma ve kâr amacı güden bir kuruluş. Kısa bir süre sonra ilke ve prensiplerinden taviz verileceği görüşündeyim.

ISO belgesi yakın bir zaman içerisinde firmaların almakta bir hayli zorlandıkları tabiri caizse göbeklerini çatlatan, personel eğitim vermek için mesai saatlerini bu belgeye almak için ziyan ettiklerini biliyorum. Fakat şu an her firmanın rahatlıkla alabiliyor.. ISO'nun aşılmaz duvarları yıkıldı ve sadece kâr amaçlı verilen bir belge....

Kısaca eğer piyasada bu sertifikanın zorunluluğu doğar ise, çoğu gıda firmasının bu belgeyi çok rahat bir şekilde alacağı görüşündeyim...

Konu Garibüzzaman tarafından (12-22-2011 Saat 03:16 ) değiştirilmiştir..
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-23-2011, 19:58   #5
Kullanıcı Adı
mErvE.G.
TSE'DEN "HELAL ET" SERTİFİKASI

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), kırmızı ve beyaz et üretiminin İslami kurallara uygun olarak yapıldığını gösteren ''Helal Et'' belgesini Türkiye'de ''ilk kez'' Aytaç'a verdi

Aytaç tarafından yapılan açıklamada, kırmızı ve beyaz et üretiminde ''TSE Helal Et'' sertifikasını almaya hak kazanan Aytaç Entegre Et Üretim Tesislerinin, bugüne kadar hijyen ve İslami esaslara uygun olarak gerçekleştirdiği üretimini bu belge ile kayıt altına aldığı belirtildi.
Çankırı Çerkeş'te kırmızı ve beyaz et üretim tesisleri bulunan Aytaç'ın, TÜV Management Servis, ISO 9001 Kalite Belgesi, HACCP Standartları ve Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği'nin (GİMDES) verdiği Helal Sertifikasına ilave olarak şimdi de TSE'nin verdiği Helal Sertifikasına sahip olduğu kaydedildi.
TSE'nin 2011 yılının Temmuz ayında Helal Gıda Standardı ile ilgili esasları yayınlamasının ardından ilk başvuru yapan firma olan Aytaç'ın, TSE ve Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanlarından oluşan 6 kişilik ekip tarafından incelendiği dile getirilen açıklamada, Helal Gıda denetimlerini Aytaç'ın kırmızı ve beyaz et fabrikalarında yapan ekibin, inceleme sırasında alınan kayıt, gözlemler, laboratuvarlardan gelen analiz sonuçlarına göre kurul kararı alındığı bildirildi.
Aytaç Grubu Pazarlama Direktörü Erdal Bölükbaş, konuya ilişkin değerlendirmesinde, TSE'nin Helal Et sertifikasının Türkiye'de ilk kez Aytaç tarafından alınmasının önemli bir konu olduğuna dikkati çekerek, ''Aytaç olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren kesimlerimizi İslami kurallara göre yapıyorduk. Özellikle ihracat için devletimizin verdiği bu sertifika çok önemli. Hem TSE'nin ilk kez böyle bir sertifika vermesi hem de Aytaç olarak bu sertifikayı alan ilk firma olmaktan gurur duyuyoruz'' dedi.(gazete gıda)
mErvE.G. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)