01-01-2012, 00:06 | #1 |
İbretlik bir hikaye
İmam-ı Rabbani Hazretlerinin bir komşusu vardı.Ölüm döşegine geldigi zaman İmam-ı Rabbani yanına geldi 70.000 evliyanın reisi anlamazmı? Anladıki imanı pır pır ediyor söndü sönecek imansız gidecek.Hemen kalbine tevecüh etti.Bir defa etti bir gram karanlık kalkmadı kalbinde bir kere daha etti gene degişen bir şey olmadı,bir kere daha denedi ama 1 gram karanlık kaldıramadı kalbinden.Mevla (c.c.) Hazretlerine müracat etti Ya Rabbi dedim acaba bendemi bir şey ver 3 kere tevecüh ettim bir zerre karanlık kaldıramadım.O anda kalbime nida oldu diyor Ey İmam sen bu teveccühleri daglara yapsaydı dagları yerinden oynatırdım.Ama bu adam bir gün komşusunda kafirlerin bir merasimine katılıp kırmızı pilav yedi, ve onlara iştirak etti. kafirlerin merasimlerine katılmak geceleri kutlamakdan gelen şirkdir..Bunu ateş paklar.Ateş paklarda müjde var.Yani cehennemde yanıp temizlenmek var.Eger imamını kurtaramacak olsa ateşde temizlemez ebedi cehennemde.Bunu üzere İmam-ı Rabbani Hazretleri evine cekiliyor istihare yapıyor cenazesine gideyimmi gitmeyeyimmi diye.İstaharede cıkıyorki İmanını zor kurtardı cenazesine gidesin.
Biz nerden bulacağız İmam-ı Rabban-i Hazretleri'de Teveccüh Edecek Bize Son Nefeste Gelecek Yanımıza ? Hud Suresi 113 Numaralı Ayet: Ve zulmetmiş olanlara meyil etmeyiniz. Yoksa size ateş dokunur ve sizin için Allah Teâlâ'dan başka yardımcılardan (kimse) yoktur. Sonra nusrete nâil olamazsınız. Nisa Suresi 140 Numaralı Ayet: Ve muhakkak kitabı da sizin üzerinize indirmiştir ki, Allah Teâlâ'nın âyetlerine küfredildiğini ve onlar ile istihzâ yapıldığını işittiğiniz zaman başka lâkırdıya dalacaklarına kadar onların yanında oturmayınız. Şüphe yok ki siz de o zaman onların misli olmuş olursunuz. Muhakkak ki, Allah Teâlâ münafıkları ve kâfirleri cehennemde toptan toplayıcıdır. Eğer sana gelen ilimden sonra onların hevalarına uyarsan, bil ki sen de zalimlerdensin," (el-Bakara: 145) Allah Rasulu (S.A.V.); "Bizden gayrisinin sünnetiyle amel eden bizden değildir" (Sahihu'1-Cami: 5439) Ömer İbnu'l Hattab (R.A.) der ki; "Allah'ın düşmanlarının bayramlarından sakınınız! (Beyhakî, Sünenü'l-Kübra) "kim bir topluluğa benzerse onlardan olur" (hadis-i şerif) [Kaynak: Ebu Davud, Ahmed b. Hanbel.]
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-01-2012, 01:22 | #2 |
cidden buna inanmamızı mı bekliyorsun olcay abi ?
|
|
01-01-2012, 09:44 | #3 |
Neyi kastettin anlamadim akinci ?
|
|
01-01-2012, 11:32 | #4 |
Bu zatin boyle.Allahla irtibat kurabildigine,insanlarin imanini kurtarabildigine falan...
|
|
01-01-2012, 13:58 | #5 |
Evet aynen akinci yoksa sen inanmiyormusun ?
|
|
01-01-2012, 14:31 | #6 |
hayir inanmiyorum...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|