AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: Kürdistan Kelimesinden Rahatsız Oluyormusunuz ?
Rahatsız oluyorum 20 43.48%
Rahatsız olmuyorum 13 28.26%
Kürt denildiğinde bile tüylerim diken diken oluyor 2 4.35%
Her biji kürdistan 4 8.70%
Türkiyenin daha önemli sorunları var 2 4.35%
Ora nere la 5 10.87%
Katılımcı sayısı: 46. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 01-01-2012, 20:59   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Exclamation ''Kürdistan'' Kelimesinden Rahatsız Oluyormusunuz ?
Forumda çıkan sonucu merak ediyorum.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-01-2012, 21:00   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Kullanış biçimine bağlı
Alt 01-01-2012, 21:05   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Osmanlı o bölgeye hitap ederken "Kürdistan" kelimesini kullanmıştır... teröristlerin art niyetli kullanmaları haricinde kullanılmasında bir sakınca olmadığını düşünüyorum...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2012, 21:06   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
rahatsız olmuyorum...
aşmak lazım bunları...
baskıcı dediğiniz iranda kürdistan eyaleti var aşın bunları artık...
rahatsız oluyorum diyen arkadaşlara edirne-tekirdağ civarına trakya denilince neden rahatsız olmuyorsunuz o zaman diye sormak istiyorum ?
Alt 01-01-2012, 21:07   #5
Kullanıcı Adı
Gönülden
Ayrı bir ülke bazında söylenilmediği rahatsızlık duyuyorum...ama eskiden beri o toprakların Kürdistan diye anılmasına binaen söylenmesinden de rahatsızlık duymuyorum...

Ancak günümüzde Kürdistan kelimesini o topraklardan bahsetmekten öte ayrı bir devlet anlamından kullanıldığı için rahatsız olabiliyorum..

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2012, 21:08   #6
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

rahatsız oluyorum diyen arkadaşlara edirne-tekirdağ civarına trakya denilince neden rahatsız olmuyorsunuz o zaman diye sormak istiyorum ?
Güzel bir soru
Cevaplayacaklarını zannetmiyorum ama...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2012, 21:35   #7
Kullanıcı Adı
nihani
Alıntı:
rahatsız olmuyorum...
aşmak lazım bunları...
baskıcı dediğiniz iranda kürdistan eyaleti var aşın bunları artık...
Trakya bölgenin resmi adı.Bölgeden bahsedildiğinde Kürdistan denseydi,zamanında insanların orada devlet kurma düşüncesi olmadğında resmi isim olarak geçerdi.Tıpkı Trakya örneği gibi.Biliyorsunuz oraya Güneydoğu Anadolu deniyor ve bir Güneydoğulu olarak oraya Kürt milliyetçilerinin dışında Kürdistan denildiğini ilk kez sizden duyuyorum,aşırı da rahatsız oluyorum
nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2012, 21:50   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
ilk defa benden ni duyuyorsun ?
bir guneydogulu olarak osmanlida o bolgeye ne isim verildigini bir arastirsaydin keske...
trakya resmi adi
trakya nece ne manaya gelir kimlerden gecmistir onuda arastir ve ona izin veren devletin kurdistan ismine neden izin vermedigini tartis arkadaslarinla
Alt 01-01-2012, 22:01   #9
Kullanıcı Adı
nihani
Alıntı:
ilk defa benden ni duyuyorsun ?
bir guneydogulu olarak osmanlida o bolgeye ne isim verildigini bir arastirsaydin keske...
trakya resmi adi
trakya nece ne manaya gelir kimlerden gecmistir onuda arastir ve ona izin veren devletin kurdistan ismine neden izin vermedigini tartis arkadaslarinla
1)Trak,zamanın mevcut otoritesine isyan edip,bağımsız devlet kurma amacı gütmemiş Bulgar kavmidir.
2)Osmanlıda o bölgeye Kürdistan denmesinde bir sakınca yoktur çünkü zaten Kürt boyları gönüllü olarak Osmanlı'ya katılmışlardır.
3)Trakya'ya izin veren devlet Kürdistan'a doğal olarak izin vermez çünkü Kürdistan bir bölgenin değil bir hedefin ismidir.Bu hedef Osmanlı'nın yıkılışına yetişememiş,Türkiye'nin başına bela olmuştur.O açıdan Kürdistan Osmanlı'yı değil Türkiye'yi tehdit eder.
4)BDP'ye oy veren akrabalarımın bile oraya Kürdistan dediğini duymadım.
nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2012, 23:13   #10
Kullanıcı Adı
İntifada
kurtte asirlardir kurdistan topraklarinda turklerle dost olarak yasayan ama cumhuriyetin kurulmasiyla asimile edilmeye calisilmis musluman bir irktir

osmanliya gonulli olarak katilan insanlar turkiyeye gonulsuz olarakmi katilmislar

trakya traklarin yurdu kurdistan kurtlerin yurdu demektir sen yada bir pkkli hedef olarak goruyor olabilir lakin kelime vurgusu olarak trakya ile kurdistan aynidir

bdpye oy vermeyen insanlarin bile oraya kurdistan dedigini duydum...

ulus devlet,sınır gibi takintilarim yoktur

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)