Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: Kürdistan Kelimesinden Rahatsız Oluyormusunuz ? | |||
Rahatsız oluyorum |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 43.48% |
Rahatsız olmuyorum |
13 | 28.26% |
Kürt denildiğinde bile tüylerim diken diken oluyor |
2 | 4.35% |
Her biji kürdistan |
4 | 8.70% |
Türkiyenin daha önemli sorunları var |
2 | 4.35% |
Ora nere la |
5 | 10.87% |
Katılımcı sayısı: 46. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() Forumda çıkan sonucu merak ediyorum.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kullanış biçimine bağlı
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Osmanlı o bölgeye hitap ederken "Kürdistan" kelimesini kullanmıştır... teröristlerin art niyetli kullanmaları haricinde kullanılmasında bir sakınca olmadığını düşünüyorum...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() rahatsız olmuyorum...
aşmak lazım bunları... baskıcı dediğiniz iranda kürdistan eyaleti var aşın bunları artık... rahatsız oluyorum diyen arkadaşlara edirne-tekirdağ civarına trakya denilince neden rahatsız olmuyorsunuz o zaman diye sormak istiyorum ? |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ayrı bir ülke bazında söylenilmediği rahatsızlık duyuyorum...ama eskiden beri o toprakların Kürdistan diye anılmasına binaen söylenmesinden de rahatsızlık duymuyorum...
Ancak günümüzde Kürdistan kelimesini o topraklardan bahsetmekten öte ayrı bir devlet anlamından kullanıldığı için rahatsız olabiliyorum.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Trakya bölgenin resmi adı.Bölgeden bahsedildiğinde Kürdistan denseydi,zamanında insanların orada devlet kurma düşüncesi olmadğında resmi isim olarak geçerdi.Tıpkı Trakya örneği gibi.Biliyorsunuz oraya Güneydoğu Anadolu deniyor ve bir Güneydoğulu olarak oraya Kürt milliyetçilerinin dışında Kürdistan denildiğini ilk kez sizden duyuyorum,aşırı da rahatsız oluyorum
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ilk defa benden ni duyuyorsun ?
bir guneydogulu olarak osmanlida o bolgeye ne isim verildigini bir arastirsaydin keske... trakya resmi adi ![]() trakya nece ne manaya gelir kimlerden gecmistir onuda arastir ve ona izin veren devletin kurdistan ismine neden izin vermedigini tartis arkadaslarinla ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
2)Osmanlıda o bölgeye Kürdistan denmesinde bir sakınca yoktur çünkü zaten Kürt boyları gönüllü olarak Osmanlı'ya katılmışlardır. 3)Trakya'ya izin veren devlet Kürdistan'a doğal olarak izin vermez çünkü Kürdistan bir bölgenin değil bir hedefin ismidir.Bu hedef Osmanlı'nın yıkılışına yetişememiş,Türkiye'nin başına bela olmuştur.O açıdan Kürdistan Osmanlı'yı değil Türkiye'yi tehdit eder. 4)BDP'ye oy veren akrabalarımın bile oraya Kürdistan dediğini duymadım. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() kurtte asirlardir kurdistan topraklarinda turklerle dost olarak yasayan ama cumhuriyetin kurulmasiyla asimile edilmeye calisilmis musluman bir irktir
![]() osmanliya gonulli olarak katilan insanlar turkiyeye gonulsuz olarakmi katilmislar ![]() trakya traklarin yurdu kurdistan kurtlerin yurdu demektir sen yada bir pkkli hedef olarak goruyor olabilir lakin kelime vurgusu olarak trakya ile kurdistan aynidir ![]() bdpye oy vermeyen insanlarin bile oraya kurdistan dedigini duydum... ulus devlet,sınır gibi takintilarim yoktur |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|