![]() |
#11 |
![]() riko o yazdıkların tam tersi olsaydı sen yine bi kılıf uyduracaktın adım gibi biliyorum.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Alıntı:
dolar Türk Lirası karşısında değer kaybetse emekliye %100 milletvekiline %2 zam yapılsa asgari ücret 1500 tl olsa dünyanın en ucuz yakıtını kullansam cari açığımız olmasa kim ne diyebilir Allah aşkına. O zaman zaten bunlardan değil uzay mekiğimiz neden Hoppalasirus gezegenine hesaplanandan 2 dk geç indi gibi tartışmalar yapılıyor olurdu veya Sarkozy Türkiye'ye vizeyle girsin diye bastırıyor olurduk. Canım sahillerimiz Kaş, Kalkan, Alanya nın en güzel yerlerinin ingiliz alman yaşlı porsuk emeklilerinden geri alınması için verecek paramız olurdu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() Alıntı:
Ailesiyle ordunun malı olan helikopterle pikniğe giden komutandan hesap sorulsun ama mücevherdende vergi alınsın, vergi yükü vatandaşa bu kadarda bindirilmesin. Pankart açtı diye aylarca yatanlar dolandırıcılıktan yatanlardan daha çok yatmasın, yazık. Peki Terennüm sana çok basit bir soru; bana AkParti hükümetinin vatandaşı ekonomik anlamda rahatlatacak, refaha kavuşturacak uygulamalarını söyler misin ? Vergi, su, elektrik, doğalgaz ...vs gibi temel ihtiyaçları göz önüne alarak, yani bana gidip pinpon topunun fiyatı düştü bizim dönemimizde deme. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() en azından ilerisi için umutluyum bundan 10 yıl önce bir hafta sonra neyin ne olacağını bilemez haldeydim.ben esnafım bazı malların satılmamasını arzu ederdim niyemi bir hafta sonra yerine koyamıyordum o malı..hatta bazı esnafın artık fiyat yazmadığını sadece alınanı yazıp ücret ksımnının boş bırakıldığı dönemleri biliyorum..esnafın isyan edip yazar kasa fırlattığını biliyorum..polislerin silahlarını alıp caddlerde eylem yaptığına şahit oldum..hastanelerde esir kalanları biliyorum..sigortası olmadığı için sağlık hizmetinden yararlanamayanları biliyorum..eczane kuyruklarını yaşadım biz hep iki kişi giderdik doktora neden mi? birimiz doktor kuyruğuna girerken diğerimiz ecznede kuyruk beklerdik.tabi ilaç kalmşısa. eğitim dönemine başlarken kırtasiyelerden çıkamaz hale gelmiştik..mesela ben imam hatipliyim bu ülkede hep üçüncü sınıf muamalesi gördük..dikkatini çekerim iki demiyorum..akparti döneminde duble yolları görür olduk..kim ne derse desin bu millet akparti döneminde çağ atladı..hayat satandardı yükseldi..cebinde para yoksa sebeebi şudur kardeşim..kazandığın kadar harcamıyorsundur.. peki ben sana basit bir soru sorayım ya kardeşim hiçmi olumlu bir icraatı yok bu hükümetin?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() Alıntı:
Bu şekilde olmaz, sen soruma cevap verirsin sonrada sen bana soru sorarsın. Ben diyorumki, AkParti hükümetinin vatandaşı ekonomik anlamda rahatlatacak, refaha kavuşturacak uygulamalarını söyler misin ? Vergi, su, elektrik, doğalgaz ...vs gibi temel ihtiyaçları göz önüne alarak. Bana bunlara basit cevaplar ver önce. Sen bana cevap veremiyorsun ama ben sana vereyim; Senin bahsettiklerinin tersini söyleyen insanlarda var, hastanede kuyruk bekleyen var, sağlık sisteminden şikayet eden var. Bu insanları da dinlemek lazım, bu insanlarda senin söylediklerinin tam tersini iddia ediyorlar. Esnaflar diyorsun, daha iyi durumdalar diyorsun ... yine aynı şekilde cevap vereyim; senin tam tersi söylemleri olan esnaflar var, bakkal kalmadı, büyük market zincirleri bitirdi olayı. Taksiciler isyan. Bu durumda senin söylediklerin toplum genelini kapsayan iyileştirmeler değil, kişisel tecrübelerin ve izlenimlerin. Benim sana sorduklarım ise toplum genelindeki konular ve iyileştirme yok aksine kötüye gidiş var. Evet bu hükümetin tabiiki olumlu icraatları var, dediğin gibi yollar, çevre düzenlemesi, altyapı çalışmaları, kısmen sağlık uygulamaları... vs. zaten geçmiş hükümetlere saydırdığım noktada bu, yediler yediler bitiremediler bu ülkeyi ve millet artık gına geldi farklı ve muhafazakar bir çizgide olan AkParti'ye verdiler oylarını. Bende kendi payıma AkParti icraatlarını beğenirim, hatta geçen gün Erdoğan'ı televizyonda biraz bitkin gördüm, üzüldüm, adam hasta galiba inşallah birşey olmaz dedim. 10 senedir tek başına iktidar olan bir parti YÖK, Anayasa Mahkemesi, HSYK, ordu, adalet sistemi gibi güçlü kurumlarda radikal değişiklikler yapıyor, atamalarda kendi adamlarını yerleştiriyor, dokunulmayanlara dokunuyor ama nedense vatandaşın refahının temel parametreleri olan vergide, elektrik su faturalarında, doğalgazda hiçbir şey yapmıyor, yapmadığı gibi hayatı dahada pahalılaştırıyor. E şimdi ben ne anladım bu işten a benim güzel kardeşim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Arkadaşların söylediklerinin çoğu haklı eleştiriler ama AKP'nin Türkiye'ye katkılarına bakarsak eksiler artıların yanında en fazla %3.Yine de bizim AKP'miz %0 hata yapsın diyorsanız söyleyecek bir şey yok...Bir yandan da Allah korusun İlker Paşa başarılı olsa da Chp iktidar olsaydı,bu günleri hayal bile edemezdik,bunu da eklemek isterim.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Neler gördük neler...
Ben demedim mi elçiyi geri yollayacağız diye... Davos'tan sonrada aynısı oldu... 2 Ay sonra elçi geri yollandı kısa bir süre sonra israil milli gününe kabineden 2 bakan yollandı... Başbakan sadece reklam yapıyor , yok onla ilişkiler eskisi gibi olmayacak yok şunla ilişkiler şöyle olmayacak naniiiiikkk... Hep aynı hikayeler kusura bakmayın körü körüne bağlanmışsınız iyi olacak iyi olacak.... Bekle ki olsun ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() senin için kıstas bu 4 maddemidir?
Vergi, su, elektrik, doğalgaz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
![]() Alıntı:
Vatandaşa bir sorsunlar bakalım, Duble yolmu istersin, asgari ücret 1500 olsunmu istersin ? Hastanede sıra beklememekmi istersin, benzin alırken %70 vergi ödememekmi istersin ? Deprem vergisi ile yol, köprümü yapalım, depremi önceden haber veren teknolojilere yatırımmı yapalım ? Mücevherden sıfır vergi alalımmı, ÖTV'yi %bilmemkaç arttıralımmı ? . . bunlar bu şekilde sorulsun ve çıkan yüzdeye bakalım, ondan sonra sizin artılar eksiler oranı olan %3 ü tekrar gözden geçirelim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() bırakın kardeşim bol keseden sallamayı asgari ücret 1500 olsun mazot 1 lira olsun su bedava doğalgaz bedava nerde yaşıyorsun kardeşim?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|