AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-08-2012, 11:17   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Kamalak'tan Beşar Esad'a huzur ve istikrar çağrısı
Kamalak'tan Beşar Esad'a huzur ve istikrar çağrısı
Muhalefete imkân ve ses ver!



Suriye'nin Başkenti Şam'da üç gündür temaslarını sürdüren Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak dün Devlet Başkanı Beşşar Esad ile biraraya geldi. Başkanlık Sarayı'nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü ve Kamalak, Esad'a üzerinde Kuran-ı Kerim ayeti bulunan bir tablo hediye etti.



Suriye'nin Başkenti Şam'da üç gündür temaslarını sürdüren Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak dün Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile biraraya geldi. Başkanlık Sarayı'nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü ve Kamalak Esad'a üzerinde Kuran-ı Kerim ayeti bulunan bir tablo hediye etti.

Genel Başkan Yardımcıları Temel Karamollaoğlu, Mustafa Yılmaz, İlyas Tongüç ve GİK Üyesi Necmettin Çalışkan'ın eşlik ettiği görüşme ile ilgili bilgi veren Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Beşşar Esad ile görüşmelerinin faydalı ve verimli geçtiğini söyledi. Kamalak, şöyle konuştu: "Biz Saadet Partisi heyeti olarak İslam dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Çünkü biz Milli Görüş'üz. Tek arzumuz ve temennimiz İslam coğrafyasında huzur ve istikrar ortamının sağlanmasıdır. Bu açıdan da bütün yöneticilere görev ve sorumluluk düşmektedir. Heyet olarak Sayın Esad'a düşünce ve görüşlerimizi ilettik. Hem Meclis'te hem medyada muhalefetin sesine imkân verilmesi gerektiğini vurguladık. Suriye halkıyla güçlü, köklü bir tarihi geçmişimiz var. Umuyor ve temenni ediyoruz ki bu süreç geçicidir. Şunu da ifade etmek istiyorum ki biz Milli Görüş olarak Saadet Partisi olarak her hangi bir İslam ülkesine Batılı bir müdahalenin kesinlikle karşısındayız. İslam âlemi bu tür sorunları aşacak tarihi tecrübe birikim ve sağduyuya sahiptir"
Reformlar hızla sürüyor

Kamalak, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın görüşmelerde dile getirdiği değerlendirmelerle ilgili de bilgi verdi. Devlet Başkanı Esad, halkların arasında problem olmadığına inandığına dikkat çekerek, "Türkiye ile aramıza 90 yıl başkaları girdi, ilk kez 2000 yılından itibaren doğrudan temas ve güzel ilişkiler kurduk. Biz Türkiye ile 10 senede tarihi değiştirdik, geriye dönmesine izin vermemeliyiz" dedi. Reformlar sürdüğünü ve süreceğini ifade eden Esad, "Herkes daha hızlı olmamızı istiyor ancak bir evden bir eve taşınmak kolay değil" diye konuştu.
Aynı evin içinde yaşıyoruz

Türkiye'nin kendilerine ilk etapta yardımcı olmasını beklediklerini ama bunu göremedikleri için hayal kırıklığına uğradıklarını belirten Esad, "Biz kardeşleriz, aynı evin içinde yaşıyoruz. Bir odada yangın çıktığında diğer odalardaki kardeşler de zarar görür. Yangını birlikte söndürmemiz gerek" ifadelerini kullandı.
Yeni Anayasa Şubat'ta

Şubat ayına kadar yeni bir anayasanın çıkacağını vurgulayan Esad, "Biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, Şubat ayına kadar yeni bir anayasa çıkacaktır. Yeni anayasayı beklemeden çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Herkes sürecin bir an önce bitmesini bekliyor. Bir evden başka bir eve taşınmak bile çok önemli bir süre alıyor. Siyasi partiler kanunu, Mahalli İdareler Kanunu'nu değiştirdik, bu değişiklikleri yaparken de Türkiye'deki kanunlardan istifade ettik. Ama muhalefetin niyeti reformlar değil" dedi.
Beklentilerimiz büyüktü

Türkiye'den beklentilerinin büyük olduğuna dikkat çeken Esad, "Türkiye'yi anlayamadık. Türkiye büyük devlet, Türk halkı vefakâr bir millet. Ancak bu süreçte hükümetin tavrını anlamakta zorlanıyoruz. Ben çok umutluyum, bu krizden çıkılacaktır. Muhalefetin oluşması için teşvik ve destek veriyorum. Sizden güzel bir Suriye fotoğrafı istemiyoruz. Olumlu veya olumsuz ne gördüyseniz Türkiye'de onu anlatmanızı isteriz. İki ülkenin de bu süreci zarar görmeden atlatmasını istiyoruz ve diliyoruz. Her ne kadar sorunlar varmış gibi görünse de iki ülkenin kurumları ve halkları arasında ilişkiler çok iyi" diye konuştu.

http://www.milligazete.com.tr/haber/...ver-226497.htm

 

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi