![]() |
#1 | |||
![]() Grup Genç-Rasule Takdim
Özlemekten yorulmuşum, kapında durdur beni Ucu sana dek ulaşan bir zincire vur beni Beni çöllerden sorma, ki sonra Mecnun yerinir Aşksızlıktan taş kesilmiş şehirlere sor beni Karanlık yerlerimi bir bir soyundum asfaltlara Şimdi yüreğim üşüyor, giyindir ey nur beni Ben Leyla’ma gidiyorum, çekil önümden Leyla Gayrı, cennet olsan durmam, bak çağırıyor beni Toprağımın gözlerinden çöllerin yanağına Süzülen bir damlayım yar, kabul buyur beni Hangi denize attımsa tutuştu saçlarından Bir kez bak, yoksa bu yürek yarı yolda kor beni Mustafa İslamoğlu
![]() |
||||
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |||
![]() Ömer Karaoğlu-Leylican
Hayatın gece yarısında bir umutla Yangın bekleyişler mahşerinde Hanidir sana dikilir gözlerim Gül açmak için, açılmak için bekler, Kadim ülkemde sürek avları Gözü arkada kalır Arkadan vurulan umutların Ahh! Bahtım gibi Perçeminde dağınık İzin ver çağa taşıyalım gülüşünü Bulutlardan savaşçılarımı getireyim Öğret bana hayat veren öldürüşünü Ben hürmete en layık idamlık Ki bir güzel kanamasını öğrenir Yitik ülkelerin seyyahı kalbim Bilir misin Leyli Şu avucumda sıkı sıkı tuttuğum Bakışında arta kalan son soluk Gün sarkıyor zindanıma yanaklarından Bana seni gerek Sana can mıdır? Şüphesiz koparıp sunuyorum dalımdan Leylican, Leylican İşte can Sana kurban Söz: Mustafa İslamoğlu |
||||
![]() |
![]() |
#3 | |||
![]() Selçuk Küpçük-Herkesle Ağlanmaz
gel yaralı serçem küsme bahtına vurma kayalara allı başını anka kuşu olsan geçmem tahtına bir sen kaybetmedin can yoldaşını herkesle gülünür fakat çilelim ağlanmaz herkesle unutma bunu dostluk yemininin üstünde elim bölmez mi bölmez mi hasret uykunu, bak körpe ceylanlar nasıl vurulur zalim avcı gezer bizim bağlarda ceylanları vuran eller de kurur bir parça kırmızı kir kalır karda herkesle gülünür fakat çilelim ağlanmaz herkesle unutma bunu dostluk yemininin üstünde elim bölmez mi bölmez mi hasret uykunu Söz:Mustafa İslamoğlu Mustafa İslamoğlu hocanın 'Göçmen kuşlar' albümünden bazı bölümler alınarak bestelenmiştir. |
||||
![]() |
![]() |
#4 | |||
![]() Kardeşlik Çağrısı-Kızgın Yürek
Kurşunlar el altında bir yerde dursun kütüklükte bir atımlık sevda daha kaldı insanlar birbirlerini yüreklerinden vursun silahımın namlusu gül kusmaktan usandı uyandırın öfkeleri kudursun söyleyin anama ölecek çocuklar doğursun bugün yine kan verdim yeryüzünün damarlarına bugün yine ben vuruldum ağlama gün doğacak toprağımın çocuklarına umudu birkez daha çevirdim yolundan ama söyleyin anama ölecek çocuklar doğursun adını Bedir koysun yakında dağlar kızacak, biliyorum gökler kızacak, yerler kızacak sürmelibey biraz daha diye dursun artık ben de fırtınalar ülkesine gidiyorum bu kış çetin olacak ocağa yüreğimi vursun söyleyin anama ölecek çocuklar doğursun söz:mustafa islamoğlu |
||||
![]() |
![]() |
#5 | |||
![]() Erdoğan Akın-Nuveyba
Öfkemin hançerine su ver sen kalkalım bir seher vakti Nuveyba işgal edilmiş topraklarımız üstüne güneşdoğmadan önce hertaşın dibine bir yıldız gömmüşler şu denizden hala kırbaç sesi gelir atlılarıen son ne zaman görmüştün Nuveyba ne zaman öpmüştün ayağını Selahaddin’in kolkırılır yen içinde kalır yabaş koparsa Nuveyba bugövde bir düşerse yere ya kantutar dağları, atom santrallerini yeryüzünü ve umutları sel alır geriye andın, aşkın ve adın kaldı andını çocuklar içti Nuveyba aşkın yüreklere düştü adın cellatların kirli elinde Filistin askısına dönüştü kan akacak bu topraklarda kan kendileri benimkini demirden atları seninkini icecek bircan düşecek toprağa Sabra bir can kalkacak. Ramallah’ta tarlalara çocuk ektik Nuveyba taşlarıyla ebabiller dönüştü tomurcuğa güz ekinidir bilirsin verirs eMevla yüreklerin buz kestiği bir mevsimin ardından her bir çiçek kesebilir çocuğa sihirbazın çırağını hatırlarsın Nuveyba o hendekte hala tüter annelerin şarkısı ogün bu gün hala utanır güneş adınateş, andın ateş, aşkın ateş. Mustafa İslamoğlu |
||||
![]() |
![]() |
#6 | |||
![]() Adnan Aydın-Sanki Kudüs Oldun Anne
o ne avuçladığın anne ellerin yanmış ruhlar ağlaşıyor yine, melekler ayaklanmış denizler kabardı sen dur, denizler kabardı ırmalar yokken anne gözlerin vardı denizler kabardı sen dur, denizler kabardı bu ırmalar yokken anne gözlerin vardı eteğinde çamur anne, ateğinde ateş sanki Kudüs oldun anne, yüzün bin güneş eteğinde çamur anne, ateğinde ateş sanki Kudüs oldun anne, yüzün bin güneş kundaklanmış saçlarından kıvılcım düştü yaralanmış tüm aşıklar ona üşüştü denizler kabardı sen dur, denizler kabardı bu ırmalar yokken anne gözlerin vardı denizler kabardı sen dur, denizler kabardı bu ırmalar yokken anne gözlerin vardı eteğinde çamur anne, ateğinde ateş sanki Kudüs oldun anne, yüzün bin güneş eteğinde çamur anne, ateğinde ateş sanki Kudüs oldun anne, yüzün bin güneş Söz:Mustafa İslamoğlu |
||||
![]() |
![]() |
#7 | |||
![]()
dikenini can yerimden ne olursun çekme gülüm Yakub'unum gözet beni ıraklardan kokma gülüm kutsadıklarım senindir beni varlığınla sindir mevsim senin mevsimindir yaprağını dökme gülüm yeldirme beni peşine erdir biyol gelişine şimden geri ateşine kerem et de yakma gülüm |
||||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|