AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-26-2012, 09:21   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart İHL'ye baskın haberleri asılsız
Akit, İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne baskın düzenleyen müfettişlerin, öğretmen ve öğrencileri derse başörtülü aldığı gerekçesiyle okul yönetimi hakkında tutanak tuttuğu iddiasını yerinde araştırdı: “İHL'ye baskın” haberleri asılsız.

Akit, İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne habersiz baskın düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin, öğrencileri kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı şekilde başörtülü olarak derse aldığı gerekçesiyle okul yönetimi hakkında tutanak tuttuğu iddiasını yerinde araştırdı. Erol Metin'in haberine göre, lisede 28 Şubatvari görüntülerin yaşandığı iddiası ilgili taraflarca yalanlandı.

OKUL MÜDÜRÜ YILDIZ: TUTANAK TUTULMADI

Okul müdürü Sayim Yıldız, böyle bir hadisenin yaşanmadığını ve müfettişlerin sorunsuz bir şekilde rutin işlemlerini yaparak okuldan ayrıldığını belirterek, “Hakkımda tutulan bir tutanak yok. Aynı şekilde öğretmen ve öğrencilerimiz için de başlatılmış herhangi bir soruşturma söz konusu değil. Müfettişler aniden değil bilgimiz dahilinde okulumuza geldi. Diğer okullar nasıl denetlendiyse bizim okul da o şekilde denetlendi. Kötü muameleye maruz kalmadık” dedi.

İHMED BAŞKANI CERRAH: MUTAT BİR UYGULAMA

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı (İHMED) Haydar Cerrah ise müfettişlerin okulda yaptığı denetimin mutat bir uygulama olduğuna dikkat çekerek, “Her okulda müfettişler yıllık teftişlerini yapar giderler. Söz konusu müfettişler de aynı şekilde bizim okulda normal eğitimle alakalı raporlarını alıp gitmişler. Hiçbir öğretmen ve öğrenci hakkında ne bir soruşturma ne de bir tutanak var. Müdür beyin de hiçbir şekilde tutanağı falan yok” diye konuştu.

“BİZ DE MİLLİ GÜVENLİK DERSİNE ASKER GİRMİYORDU”

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bu türden sorunların olmadığını dile getiren Cerrah, “Şu an kılık kıyafetle ilgili bir sorunumuz yoktur. Daha yeni eğitim müfredatından kaldırılan Milli Güvenlik derslerine bir yıldır asker yerine normal öğretmenler giriyor. Burası Türkiye'deki en sorunsuz okullardan birisidir diyebiliriz. Nüfusa göre en kalabalık öğrencinin olduğu imam hatip okulu İnegöl'dedir. Biz eğitim ve öğretimin daha kalitelileşmesi ve üniversite kazanma oranının daha da yükselmesi için gayret ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

“İHL'LERİN AHLAKİ KONULARDA ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ”

İHMED Başkanı Cerrah, imam hatip liselerinin siyasi bir kavga aracı olmasına asla müsaade etmeyeceklerini kaydederek, “Biz bu ülkenin çimentosu olan imam hatip liselerinin politize olmamasını, İslam'ı, insanı ve ahlaki konularda örnek olmasını arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

“MÜFETTİŞLER OKUL MÜDÜRÜNE TEŞEKKÜR BİLE ETTİ”

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Cemal Özçetin de, her yıl rutin olarak yapılan sıradan bir denetimin kendi okullarına has bir baskın yapılmış gibi lanse edildiğini söyledi. Özçetin, bakanlık müfettişleriyle herhangi bir tartışmanın yaşanmadığı gibi, tam tersine müfettişlerin okuldan memnun olarak ayrıldığını anlatarak, “Denetime gelen müfettişler, idareyle öğretmenlerin uyumundan, okulun tertip ve temizliğinden dolayı okul müdürümüz Sayim Bey'e teşekkür bile etti. ‘Gerçekten saygılı öğrenciler yetiştirmişsiniz. Teknolojiye baya ilgilisiniz. Birçok okulda görmediğimiz cihazlar var' deyip ayrıldılar” şeklinde konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: KİMSEYE SORUŞTURMA AÇILMADI

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk de öğretmen ve öğrenciler hakkında soruşturma açıldığı bilgisinin doğru olmadığını ifade etti. Kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirten Baştürk, “Müfettişlerimiz diğer okullardaki gibi kontrollerini yapıp dönmüşler. Bahsedildiği gibi bir sorun çıkmadı” dedi.

İNEGÖL EĞİTİM-BİR-SEN BAŞKANI: BİZE İNTİKAL EDEN ŞİKAYET YOK


İnegöl Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş ise üyelerinden kendilerine intikal eden bir şikayetin olmadığını, böyle bir hadise yaşansaydı mutlaka haberlerinin olacağının altını çizerek, şunları söyledi: “Müfettişler İnegöl'e rutin okul denetimi için geldiler. İlçedeki bütün okulları gezdikleri gibi İmam Hatip Lisesi'ne de uğradılar. Bu da normal öğretmen ve öğrencilerin performansına bakmak, okulların genel gidişatını, eğitimle ilgili çalışmalara bakmak amacıyla yapılan bir denetimdir. Müfettişlerinin gelmesinin sebebi budur. Üye öğretmenlerimizden bize gelen bir şikayet olmadı. Herhangi bir sorun çıksaydı mutlaka haberimiz olurdu. Ortada tutulan bir tutanak yok. Bu şekilde gündeme gelmek öğretmenlerimizi de üzdü. Hiçbir öğretmenimiz ceza almadı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadılar.”

EROL METİN
habervaktim

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım