AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-26-2012, 09:18   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart “Kahrolsun İsrail”e ilk duruşma yarın
Kayseri'de İsrail takımı ile oynanan basketbol maçında Filistin bayrağı açarak İsrail'i protesto eden 30 genç aleyhine açılan davanın ilk duruşması yarın. Protestocu gençlerden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Erkam Cengil, olayın bu boyuta gelmesinin İsrail ile ilişkilerin bozulmasını istemeyen çevrelerden kaynaklandığını söyledi.


Kayseri'de geçtiğimiz ay oynanan Kaskispor ile İsrail Maccabi Bnot takımları arasındaki basketbol maçında Filistin bayrağı açarak İsrail'i protesto eden 30 genç aleyhine açılan davanın ilk duruşması yarın. Akit'ten Ertuğrul Cesur'un haberine göre, protestocu gençlerden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Erkam Cengil, davanın hukuki değil, Türkiye'de İsrail ile ilişkilerin bozulmasını istemeyen çevrelerin işi olduğunu söyledi. Yeni Akit'e konuşan Cengil, “Türkiye tarihinde kahrolsun İsrail dendiği için açılmış bir dava yok. Bu davada başka maksatlar var” dedi.

“SAVCI GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR”

Eylemi yapmaktaki amaçlarının, Mavi Marmara katliamı ile ilgili İsrail'in tutumunu protesto etmek olduğunu kaydeden Cengil, “Savcının bu kadar hızlı hareket edip bir hafta bile geçmeden dava açması burada manidardır. Savcılık bizi ‘din ve ırk' ayrımı yapmakla suçluyor. Eğer biz ırkçı olsak ve İsrailli sporculara bu gerekçelerle karşı olsaydık, bizim orada sahaya bile inme imkanımız vardı. Ama bizim hedefimiz orada sporcular değil, 9 vatandaşımızı katleden İsrail devletinin tutumuydu” şeklinde konuştu.

“MUSTAFA DOĞAN POLİS ARACINDAN ZORLA İNDİRİLDİ”

Gözaltı sırasında polisin tavrına da dikkat çeken Cengil, Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerince katledilerek şehit olan Furkan Doğan'ın ağabeyi Mustafa Doğan'ın, “Ben de eylemciyim” diyerek polis aracına bindiğini, ancak polisin onu araçtan geri indirdiğini söyledi. Cengil, “Polis Mustafa Doğan'ı almada ancak eylemci olmayan ve tesadüfen orada karşılaştığız ve selamlaştığımız bir başka arkadaşımızı gözaltına alındı. Buradan anlaşılıyor ki Mustafa Doğan daha önceden tespit edilmiş ve bir skandala yol açılmaması düşüncesiyle o özellikle alınmamış. Bunlar yaşananların önceden hesaplandığını gösteriyor” dedi.

“ORADA OLACAĞIZ”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kendilerine yönelik destek açıklamasından memnuniyet duyduklarını kaydeden Cengil, “Dava nedeniyle ailem tabi endişe ediyor, ancak da bizi destekliyorlar. Yakın çevremiz den de büyük destek görüyoruz. Cuma günü önemli bir neden olmaz ise 30 arkadaş hepimiz duruşmaya katılacağız. Ailelerimiz de katılacak. Umarız mahkeme bu yanlışı düzeltir” diye konuştu.

AHMET DOĞAN: “SAVCI - EMNİYET BİRBİRİNİ SUÇLUYOR”

Mustafa Doğan'ın babası Ahmet Doğan ise, davaya kamuoyundan gelen tepkiler üzerine emniyet ve savcılığın sorumluluğu birbirine attığını ifade etti. Oğlunun birkaç gün önce vatani görevi için askere gittiğini bildiren Ahmet Doğan, “Mustafa olay günü önce iki polis tarafından gözaltına alınmak istenmiş. Sonra söylendiğine bir komiser kendisini tanıyınca serbest bırakmışlar. Otobüse binmek istemiş, izin vermemişler. Emniyette de gençlere olaydan önce bazı hazır ifade metinleri hazırlanmış” dedi.



habervaktim

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-26-2012, 10:34   #2
Kullanıcı Adı
Feride
Standart
Şimdi chp'nin ve genel başkanları Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi işine gelmeyince savcıya, mahkemeye ona buna çamur atmasını eleştiriyoruz.

Fakat benim yapacağım eleştiri haklı bir eleştiri olacağı için müsterihim.
İnşaAllah bu yanlış karardan bir an evvel dönülür.

Üstelik dışişleri bakanımızın da destek vermiş olmasına memnun oldum.
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2012, 10:42   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
bu kaçıncı...
yetti artık...
stadlarda ana avrat küfürler ediliyor...
küfretmedikleri kisi kurum kalmıyor birbirlerini vuruyorlar nefrer açıklamaları yapıyorlar birsey yok ama musluman kardeslerimiz israil devletini temsilen gelmis takimi elestirince suc oluyor...
islami hassasiyet neden suc bu memlekette
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2012, 14:24   #4
Kullanıcı Adı
ak sevda
Standart
peki neden meydanlarda ki milyonlara dava açmıyorlar

Kahrolsun İsrail
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2012, 18:01   #5
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
Utanç verici..
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım