![]() |
#81 |
![]() Aç olan arkadaşlar, iftar yapamayacak halde olan arkadaşlar, en lüks yerlerden aşağısı sizi kurtarmıyor heralde. İşin içerisine hoşunuza gitmeyen bir hoca giriyor diye, demediğinizi bırakmıyorsunuz.
Sizin şu eleştirinizin, Müjdat Gezen'in, umre yapan çocuklar için "ailesi bot alamadığıiçin okula terlikle giden öğrencilerin ülkesinde Umre turu düzenleyenlerin ruh sağlığından şüphe ederim” eleştirisnden ne farkı var acaba! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
![]() bunun nesi islami ?
yada islama uygun... şu otelmidir saraymıdır normal bi şekilde açılsa,insanlar gitse bu kadar tepki vermem... neymiş efendim dünya alimlerinin saygı duyduğu alim duasını etmiş,sonra orası fatih sultan mehmetin otağını kurduğu yermiş,pekte uygunmuş islama... oraya gidende bilinçli müslüman oluyormuşta Allah böyle yatırımların devamını getirsinmiş... Hurma dalından kaplı tavanlı mescit yaptıran peygamberimiz niye teşvik etmemiş böyle şeylere insanları mesela ? İslamı alet ederek lüks pazarlığı yapıyorlar... Hadi hepsine inanalım diyelimki müslümanlarında tatile ihtiyacı var canım milyarlar saçıp tatil yapmasınlar mı ? istanbul tatil beldesimi arkadaşlar ? 22 yıldır buradayım hiç tatil yapan görmedim burada ne iş ? kaplıcamı buldunuz,sahilmi keşfettiniz naptınız bayrampaşada ? efendim dindarlar için jet abimiz yavaşladı galiba tarikata girdi gireli... sonra hani bu tasavvuf dünyadan soyutlanmaktı,tevazu işiydi noldu tanımı mı değişti ? şu sarayda yaşayıp,üstüne bide burada iftar düzenlerler artık...Bunun adıda zengin müslümanlar oruç tutmuş olur... ruhsat var canım... zaten Allah verdiğini kulunda görmek ister... Mülkte Allahındır zaten bizimki nefsi terbiye etmek değil mi... Hakan Albayrakın Ebuzer kitabından bi paragraf geldi aklıma... saklıdır bende paylaşmak bugüne nasipmiş... Alıntı:
Konu İntifada tarafından (01-30-2012 Saat 21:48 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
#83 |
![]() Zeten yüzme bilmiyorum la
![]() Çocuk havuzuna bile giremem ![]() |
|
![]() |
![]() |
#84 | |
![]() Hz. Süleyman'ın israf yaptıgını söyleyebilirmisin diyeceğimde evet diyeceksin iyice yoldan çıkıcaksın ondan korkuyorum.gerçi niye korkayım anasını satim umrumda bile değil.
Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
öncelikle şunu söyliyim ben cübbeli ile bağlantılı eleştirmiyorum. onun için savunma durumuna geçip aklı selimi bıramayınız. ikincisi Hz.süleyman bir Hükümdardı. Etrafındaki Devletlere göçünü Allahın verdiği ile gösteriyordu ki Allah'tan istemişti Allah'da vermiştir. en önemli noktası. Hz. Süleyman Kendi çalıştığı ile geçiniyordu Devletin hazinesiden yemezdi. elinde zenginlik vardı diye gidipte tatil yapmıyordu ? tatil sarayları inşaa etmiyordu. cihad ediyor Allah'ın davasını yayıyordu bunda israf diyemezsiniz. tatil oteli demek israf demek günah demek acı demek körlük demek umursamazlık demek, fakiri görmemek demek ölümü unutmak demek demekte demek... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
![]() Bir tatil yapmak ne büyük bir cürümmüs meger...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
![]() hz.süleymanın ülkesinde ekonomik şartların çok iyi olduğunu,bolluk olduğunu biliyoruz...
şimdiki dönemle aynımı sizce? Peygamberimizin ölürken nesi vardı acaba maddi olarak ? 4 halife döneminde şaşalı saraylar varmıydı ? |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 12 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 12 Misafir) | |
|
|