AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-31-2012, 20:25   #1
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Standart Uşak'ta Kazan Patladı. 2 ölü
Uşak Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir deri etleme fabrikasında buhar kazanının patlaması sonucu iki kişi hayatını kaybetti. Olay, saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Alaattin Kurt ve Yaşar Er'e ait deri etleme fabrikasındaki buhar kazanı aşırı soğuklara bağlı don nedeniyle yüksek basınç sonucu patladı.
Olay esnasında fabrikada çalışan işçilerden Mehmet Bilik hayatını kaybederken Ahmet Aksoy ağır yaralandı. Ahmet Aksoy, ambulansla Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Patlama sonucu fabrikadaki kazan, yüksek basıncın etkisiyle fırladı ve yaklaşık yüz metre uzaklıkta yolun karşısında bulunan başka bir fabrikanın duvarına çarptı. Duvarda hasar oluşturan buhar kazanı daha sonra yan taraftaki deponun duvarına çarparak durdu.

Patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans, kurtarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikada çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri fabrika etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan ile İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal da olay yerinde incelemelerde bulundu. Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fabrikada, ham deri üzerindeki et ve yağ parçacıklarını sıyırarak sabun ve kimyasal yağ üretimi yapılıyor.Fabrikada çalışan işçiler Mehmet Bilik ile Ahmet Aksoy sabah saatlerinde işe başladı. Bilik ile Ahmet Aksoy, yaklaşık iki ton büyüklüğündeki buhar kazanını çalıştırmak istedi. Aşırı soğuk nedeniyle buhar kazanındaki borularda oluşan don yüksek basınca neden oldu. Yüksek basınç sonucu buhar kazanı bomba gibi patladı. Patlama sonucu çevredeki fabrikalarda çalışan işçiler büyük panik yaşadı. Buhar kazanının yüksek basınçla yaklaşık yüz metre havada uçarak fırlaması patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.












Uşak.tv

 

Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-31-2012, 20:33   #2
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
Allah rahmet eylesin..üzücü bir haber
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-31-2012, 20:47   #3
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Standart
Amin.

Fabrikamıza yakın bir yer ölenler tanıdık. Bomda gibi patladı.ALLAH korusun...
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi