![]() |
#1 |
![]() 'Kürt devleti' iddiası
![]() ABD'nin askerlerini Irak'tan çekmesi sonrası ülkede siyasi belirsizlik sürerken Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nden bağımsızlık iddiaları geliyor Irak Haber Ajansı'na göre, Kuzey Irak'ta 21 Mart'ta yani Nevruz'da bağımsız Kürt devleti ilan edilebilir. Irak Haber Ajansı "El Nexil" ve "Avesta-Kurd" adlı internet sitesi, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'yi ikna ettiğini, 21 Mart günü de Kürt devletini ilan etmeye hazırlandığını iddia etti. Çıkan haberlere göre, Fransa ve İngiltere net olmasa da birçok Avrupa ülkesi bağımsız Kürt devletini destekliyor. star
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() olabilir. lakin ırk üzerine adlandırılan devlet adlarından yana değilim.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() kuzey ırakta kuruldu haberiniz yokmu?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
![]() http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrdistan_B%C3%B6lgesel_Y%C3%B6netimi
bayrak var toprak var dil var kültür var insan var kurulduktan sonra neyi tartışacağız ? Erbil parise dönüyor sağolsunlar Türk şirketleri sayesinde oluyor. Türkiyenin başbakanı Kürdistanın başbakanıyla şarkı türkü söylüyor. Bu kadar arası iyi yani .
Kürdistan coğrafyası şu an 4 devletin himayesi altında ha sen diyorsan bunlar birleşir mi bence birleşmez birleşmeleri bölge için felaket olur amerikan mandası olurlar özerk kalmaları daha uygundur. |
||||
![]() |
![]() |
#5 |
![]() türkiyenin bölünmesinden tek korkanlar sanırım doguda fabrikası topragı olanlar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Kuzey Irakta bir Kürt devletinin bagimsizlik ilani,
o an itibariyle siyonizmin ileri karakolu oldugunun resmilesmesidir... Istiklali olmayan bagimsizlik.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() kürt devleti diye bir tanım çok itici geliyor bana...
ne olacak kürt ırkı hariç vatandaş kabul edilmeyecekmi yada herkesi zorla kürtmü ilan edecekler... bölge halkını rahat ettirecek,sorunlarını çözebilecek adil bir devlet olacaksa ne ala... yok olmayacaksa biz türkler o trene 80 sene önce bindik iyi bir yere gitmiyor bu tren hiç tavsiye etmem... |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Bize türk devleti deniliyorsa ve gayet rahat bütün ırkları barınırabiliyorsak ,kürt devleti adında bir devlette elbet tüm ırkları barındırabilir.Yeterki AK Parti gibi bir parti olsun başlarında !
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
ülkemizde ki kürt vatandaşların yapamadığı neyi diğer kesim yapabiliyor ben bunu merak ediyorum... Eğitim , sağlık , ulaşım bilmem ne zart zurt her şeyi sayıyorum bunlardan bu ülkenin vatandaşı olan herkes eşitçe yararlanabiliyor mu ? Evet. kürt açılımı neden yapıldı anlayabildiniz mi ? hayır. kürt açılımı yapıldı , kürtler çok mu özgürleşti ? hayır. 1000 tane hayırı var bu işin... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Kürt devleti deyince sadece kürt ırkı geliyor benim aklıma nedense .. bu şekilde algıalnırsa amerikan uşaklığı yapar sömürüye gaza devam bazı arap ülkeleri gbi..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|