AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 02-02-2012, 16:50   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Kürt Devleti Kurulabilirmi?
'Kürt devleti' iddiası

ABD'nin askerlerini Irak'tan çekmesi sonrası ülkede siyasi belirsizlik sürerken Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nden bağımsızlık iddiaları geliyor

Irak Haber Ajansı'na göre, Kuzey Irak'ta 21 Mart'ta yani Nevruz'da bağımsız Kürt devleti ilan edilebilir.

Irak Haber Ajansı "El Nexil" ve "Avesta-Kurd" adlı internet sitesi, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'yi ikna ettiğini, 21 Mart günü de Kürt devletini ilan etmeye hazırlandığını iddia etti.

Çıkan haberlere göre, Fransa ve İngiltere net olmasa da birçok Avrupa ülkesi bağımsız Kürt devletini destekliyor.
star

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-02-2012, 16:53   #2
Kullanıcı Adı
Ammar
olabilir. lakin ırk üzerine adlandırılan devlet adlarından yana değilim.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2012, 17:22   #3
Kullanıcı Adı
Terennüm
kuzey ırakta kuruldu haberiniz yokmu?
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2012, 17:27   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrdistan_B%C3%B6lgesel_Y%C3%B6netimi

bayrak var
toprak var
dil var
kültür var
insan var

kurulduktan sonra neyi tartışacağız ?

Erbil parise dönüyor sağolsunlar Türk şirketleri sayesinde oluyor. Türkiyenin başbakanı Kürdistanın başbakanıyla şarkı türkü söylüyor. Bu kadar arası iyi yani .

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Kürdistan coğrafyası şu an 4 devletin himayesi altında ha sen diyorsan bunlar birleşir mi
bence birleşmez
birleşmeleri bölge için felaket olur
amerikan mandası olurlar

özerk kalmaları daha uygundur.
Alt 02-02-2012, 18:57   #5
Kullanıcı Adı
xfce
türkiyenin bölünmesinden tek korkanlar sanırım doguda fabrikası topragı olanlar.
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2012, 21:18   #6
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Kuzey Irakta bir Kürt devletinin bagimsizlik ilani,
o an itibariyle siyonizmin ileri karakolu oldugunun resmilesmesidir...

Istiklali olmayan bagimsizlik....
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-03-2012, 02:39   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
kürt devleti diye bir tanım çok itici geliyor bana...
ne olacak kürt ırkı hariç vatandaş kabul edilmeyecekmi yada herkesi zorla kürtmü ilan edecekler...
bölge halkını rahat ettirecek,sorunlarını çözebilecek adil bir devlet olacaksa ne ala...
yok olmayacaksa biz türkler o trene 80 sene önce bindik iyi bir yere gitmiyor bu tren hiç tavsiye etmem...
Alt 02-03-2012, 02:43   #8
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Bize türk devleti deniliyorsa ve gayet rahat bütün ırkları barınırabiliyorsak ,kürt devleti adında bir devlette elbet tüm ırkları barındırabilir.Yeterki AK Parti gibi bir parti olsun başlarında !
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-03-2012, 02:58   #9
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bize türk devleti deniliyorsa ve gayet rahat bütün ırkları barınırabiliyorsak ,kürt devleti adında bir devlette elbet tüm ırkları barındırabilir.Yeterki AK Parti gibi bir parti olsun başlarında !
biz bütün ırkları gayet rahat bir şekildemi barındırıyoruz... sivas'tan ötesi için bu söylediğin geçerli olabilir fakat sivas'ın berisine giden bir vatandaş sokakta dolaşırken Türk'üm dese neler olur acaba...

ülkemizde ki kürt vatandaşların yapamadığı neyi diğer kesim yapabiliyor ben bunu merak ediyorum... Eğitim , sağlık , ulaşım bilmem ne zart zurt her şeyi sayıyorum bunlardan bu ülkenin vatandaşı olan herkes eşitçe yararlanabiliyor mu ? Evet.

kürt açılımı neden yapıldı anlayabildiniz mi ?

hayır.

kürt açılımı yapıldı , kürtler çok mu özgürleşti ?

hayır.

1000 tane hayırı var bu işin...
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-03-2012, 03:07   #10
Kullanıcı Adı
onurcan
Kürt devleti deyince sadece kürt ırkı geliyor benim aklıma nedense .. bu şekilde algıalnırsa amerikan uşaklığı yapar sömürüye gaza devam bazı arap ülkeleri gbi..
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)