AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-08-2012, 21:26   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart "Ermeni" benzerliği heykel kaldırttı !
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi kampüsünde bulunan aslan ve kartal figürlü heykel, Ermenistan Cumhuriyeti armasına benzediği iddiasıyla kaldırıldı




Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi heykeltraş Atanas Karaçoban kararı şaşkınlıkla karşıladı. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Atanas Karaçoban'ın, Dumlupınar Üniversitesi'ne yaptığı heykel, Ermenistan Cumhuriyeti armasına benzetildiği için Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla kaldırıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Ermenistan'ın devlet armasına benzediği ileri sürülen "Aslan ve Kartal" heykelinin yerinden sökülüp depoya kaldırıldığını söyledi.

Rektör Karaaslan, "Üniversitemizin giriş kapısındaki 2 heykel estetik olarak da şık değildi. Bu heykellerin Ermenistan'ın devlet armasına benzediği yönünde çok sayıda şikayet aldık. Üniversitemizin danışma kurulu, şikayetler üzerine söz konusu heykellerin kaldırılması yönünde bir karar verdi. Heykeller depoya kaldırıldı" dedi.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Atanas Karaçoban ise duruma tepki gösterdi.

Kendisine danışılmadan böyle bir uygulama yapılmasından büyük üzüntü duyduğunu ve derinden yaralandığını belirten Karaçoban, "Keşke önce bana bir sorsalardı. Heykelimin, uzaktan yakından öyle bir armayla alakası yok. Ben Türk'üm ve Atatürk milliyetçisi bir insanım" diye konuştu.

Ermenistan Cumhuriyeti armasında yer alan simgelerden bazılarının Selçuklu simgeleri olduğunu belirten Karaçoban armada yer alan Ağrı dağına da vurgu yaparak, "Ben armadan esinlenmedim. Aslan ve kartal Türklerin simgesi ve isimleridir" şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylar karşısında çok üzgün olduğunu belirten Karaçoban, "Heykeli yaparken beni alkışlayan yönetim bugün heykeli kaldırdı. Heykeli kaldıran yönetim kurulu üyelerinin soyadları arasında Erarslan, Karaarslan ve Arslan ismine sahip olanlar var. Olayı ironik buluyorum" açıklamalarında bulundu.(cnntürk)

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-08-2012, 22:23   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
rektör bey kampüs içindeki abuk subuk heykelleride kaldırsa keşke
yav yeminle çok cafcaflı kampüstü he
heykelde abuk subuk bişeydi bi yanı aslan diğer yanı kartal

  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2012, 22:27   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Bizim heykelcilerde ya çıplak karı yaparlar veya ermenice şeyler.
Adam gibi heykelci yok mu la Gerçi olmasına da gerek yok saçma sapan şey çoğu benim nazarımda.Hele fiyat biçememe durumu yok mu delleniyorum.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi