02-08-2012, 15:57 | #11 | |
Alıntı:
onuda onlar düşünsün gibi bir ifade bencilce bir duruş .. devlet herkese eşit haklar tanımakla yükümlü, bir azınlığa pozitif ayrımcılık yaparken hepsini düşünmesi sonrasını düşünmeside gerekir... tvde en kötü alt yazı verirsin, tv ile eğitimci asla kıyaslanamaz, 10 milyondan fazla kürt vatandaştan bahsediyoruz... ben hükumeti temsil eden hiçbir ferdin, kimseyi hor hakir dilini konuşamayacak kadar aciz görceğini sanmıyorum, bu psikolıji kürt toplumunu şimdiye kadar dışlayan zihniyetten ötürü oluşmuş bir tür aşağılık kompleksi bence... şahsıma diyorsanızda, benim en yakın arkadaşlarım hep kürtler olmuştur, kürdistan devletinin olmasını dahi arzulayan yakın arkadaşlarımda olmuştur, ben onlarıda anlamayı tercih eder fikirlerine düşüncelerine büyük saygı duyarım... ırk seçme özelliği olamaz, bir insan edebiyle, ahlakıyla, üslubuyla kürtte olsa türkte olsa laz çerkezde olsa gittiği yerde saygı duyulacak bir insandır... |
||
02-08-2012, 16:03 | #12 | |
Alıntı:
bu kıyaslamayı asla kabul etmiyorum, yurt dışına türk okulu açması için gönderen hareket, doğuya gönderdiklerininde kürtçe eğitim almasınıda sağlıyor buna bizzat şahidim... suizan çok büyük zarar... |
||
02-08-2012, 16:15 | #13 | |
Alıntı:
not: ben Türk okullarına ve Türkçe eğitime karşı değil ki bu haktır... ben türkçülüğe karşıyım. kürtçülüğe olduğu gibi. |
||
02-08-2012, 16:15 | #14 |
Adam doğruyu söylemiş
|
|
02-08-2012, 16:18 | #15 |
Kürtlerin haklarını aramaları haklarından vazgeçmemeleri birilerine geçmişte çok battı hala batmaya devam ediyor.
|
|
02-08-2012, 19:50 | #16 |
haklıysa o zamanda halkta hakta haklarını verecektir merak etmeyin !
|
|
02-08-2012, 23:23 | #17 | |||
Bülent Arınç'ın ilgili konuşmasından alıantı video...
"Medeniyet dilimidir Kürtçe?" bu sorudan önceki konuşması belli olmadığı için erken yorum yapmam.Medeniyeti neye göre tanımladı vs. bunlarada bakmak lazım... Bu arada şuanki konu başlığındaki haberdede Arınç'ın konuşması diye tırnak işaretine alının bölümdeki cümleler doğrudur lakin yerleri değiştirilmiştir.Yakında programın tam videosunu internette buluruz ozaman daha kapsamlı değerlendirmeler yapmak mümkün olacaktır. |
||||
02-08-2012, 23:37 | #18 |
Yahu ben çerkesim, evimde veya akraba çevremde çerkesçe konuşulur. Kimsede karışmaz. Şimdi bu çetkesce yasal resmi dil olsa ne olur olmasa ne olur. Dil konuşarak korunur yasa ile değil...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|