AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 02-08-2012, 15:57   #11
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
Ammar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yasal olanaklar sağlansın gerisini merak etmeyen zamanında Kürdçe televizyon açılsa kim konuşacak nasıl olacak diyenlerde çoktu. Yasal olarak önü açılarak güvence altına alınmalıdır. yanş hak verilsin gerisini kendileri hak eder. bir halkı bu kadarda hakir aciz bilmez cahil dilini bile konuşamayacakdar alçaltmayalım lütfen...

başka azınlıklarına gelince herkes kendi hakkını arayacak başka azınlıkların hakkını da Kürdler arayacak değil ya.. kendini hakkını bile hürce dile getiremiyorken.

alçaltan, alçalır...
empati kurmadan sadece antipati oluşur bence
onuda onlar düşünsün gibi bir ifade bencilce bir duruş ..
devlet herkese eşit haklar tanımakla yükümlü, bir azınlığa pozitif ayrımcılık yaparken hepsini düşünmesi sonrasını düşünmeside gerekir...
tvde en kötü alt yazı verirsin, tv ile eğitimci asla kıyaslanamaz, 10 milyondan fazla kürt vatandaştan bahsediyoruz...
ben hükumeti temsil eden hiçbir ferdin, kimseyi hor hakir dilini konuşamayacak kadar aciz görceğini sanmıyorum,
bu psikolıji kürt toplumunu şimdiye kadar dışlayan zihniyetten ötürü oluşmuş bir tür aşağılık kompleksi bence...
şahsıma diyorsanızda, benim en yakın arkadaşlarım hep kürtler olmuştur, kürdistan devletinin olmasını dahi arzulayan yakın arkadaşlarımda olmuştur, ben onlarıda anlamayı tercih eder fikirlerine düşüncelerine büyük saygı duyarım...
ırk seçme özelliği olamaz, bir insan edebiyle, ahlakıyla, üslubuyla kürtte olsa türkte olsa laz çerkezde olsa gittiği yerde saygı duyulacak bir insandır...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2012, 16:03   #12
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
Ammar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Türk okulları adları anıldığında ağlayanlar kürtlere gelince kendi vatanlarında ana dilde eğitim konusunun bile açılmasına tahamulleri yok.

bu kıyaslamayı asla kabul etmiyorum, yurt dışına türk okulu açması için gönderen hareket,
doğuya gönderdiklerininde kürtçe eğitim almasınıda sağlıyor buna bizzat şahidim...
suizan çok büyük zarar...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2012, 16:15   #13
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bu kıyaslamayı asla kabul etmiyorum, yurt dışına türk okulu açması için gönderen hareket,
doğuya gönderdiklerininde kürtçe eğitim almasınıda sağlıyor buna bizzat şahidim...
suizan çok büyük zarar...
ben onu demedim Türkçe eğitim yaptıkları için övünürler başka devlet bu hakkı verirken kullanırken güzel ama kürtler kendi devlketleriden bundan mahrum bırakılsın senelerce senelerce yasaklansın sonra bir çıksın hakaret edip eğitim dili medeniyet dili değil desin değil mi arıncın nasıl ağladığını biliyoruz...

not: ben Türk okullarına ve Türkçe eğitime karşı değil ki bu haktır...

ben türkçülüğe karşıyım. kürtçülüğe olduğu gibi.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2012, 16:15   #14
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Adam doğruyu söylemiş
Alt 02-08-2012, 16:18   #15
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Kürtlerin haklarını aramaları haklarından vazgeçmemeleri birilerine geçmişte çok battı hala batmaya devam ediyor.
Alt 02-08-2012, 19:50   #16
Kullanıcı Adı
Ammar
haklıysa o zamanda halkta hakta haklarını verecektir merak etmeyin !
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2012, 23:23   #17
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Bülent Arınç'ın ilgili konuşmasından alıantı video...
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

"Medeniyet dilimidir Kürtçe?" bu sorudan önceki konuşması belli olmadığı için erken yorum yapmam.Medeniyeti neye göre tanımladı vs. bunlarada bakmak lazım...
Bu arada şuanki konu başlığındaki haberdede Arınç'ın konuşması diye tırnak işaretine alının bölümdeki cümleler doğrudur lakin yerleri değiştirilmiştir.Yakında programın tam videosunu internette buluruz ozaman daha kapsamlı değerlendirmeler yapmak mümkün olacaktır.

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2012, 23:37   #18
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Yahu ben çerkesim, evimde veya akraba çevremde çerkesçe konuşulur. Kimsede karışmaz. Şimdi bu çetkesce yasal resmi dil olsa ne olur olmasa ne olur. Dil konuşarak korunur yasa ile değil...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)