02-12-2012, 00:02 | #1 |
Bedirhan Gökçe - Bitlisli Baba
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-12-2012, 00:13 | #2 |
Bitlisli Baba Üzerine olsun Hakk’in selami Kara gözlerinden öperem ogul Almisam elime kagit , kalemi Hali ahvalimizi tökerem ogul. Hamdolsun iyiyiz su ana kadar Her senemiz geçen yildan teybeter Buralardan sual edersen eger Ne var, ne yok tek tek , sayaram ogul. Inan bu kis alti metre yagdi kar Çepe geldi her yer oldu tarumar Hesaplaram daha yaza üç ay var Biderem kalmadi dayanam ogul Sarikizi sattim verdim oduna Gücüm yetmez yaga ,yarmaya,una Zahre de zor atar ,kisin sonuna Sasirmisem nedem , neçarem ogul Yamali pantor,yamali mintan Vazgeçtim bu kis ta,palto maltodan Bu gidisle bir gün çikip kaladan Özümü asagi ataram ogul. Göndermisem seni böyük sehire Okuyup dönesen gelesen diye Emegimi harcarsan bos yere Seni ters yatirir , keserem ogul. Orda çokmus kötü avrat , sermiye Düsmeyesen ………….., kahpeye Rabbim seni belalardan sakliye Aklin basa devsir behtanem ogul. Dertliyem, Bitlis’in öz halkiyem ben Bitlisin talihi , kaderiyem ben Bu kötü kaderi birgün yenersem Gözlerimi rehet kaparam ogul…. Gözlerimi rehet kaparam ogul…. Hüsamettin BİLGE |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|