AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-12-2012, 12:58   #1
Kullanıcı Adı
nihani
Standart Kahve Kokusu Eşliğinde Müze Gezisi
Kendine has kokusu, tadı ve pişirilişiyle bilinir Türk kahvesi. Osmanlı'dan günümüze kadar özelliklerini koruyarak tüm dünyada nam salmıştır bu gelenek.

Bilkent Kültür Girişimi ve Türk Kahvesi Kültür ve Araştırma Derneği, Türk kahvesini gelecek kuşaklara taşımak için kolları sıvadı. Türk İslam Eserleri Müzesi'nde 'Müzenin Kahvesi' isimli bir mekân açıldı. Bundan böyle müzeyi gezmeye gelenler Türk kahvesinin çekirdekten başlayıp ateşte kavrulmasına, buram buram kokular eşliğinde öğütülüp cezvede kaynamasına kadar uzanan hikâyesine tanıklık edecek. İsteyenler ise bizzat bu hikâyenin içinde yer alıp kendi elleriyle pişirdikleri kahvelerini yudumlayacak. İsteyene 'Türk kahvesini uygun şekilde pişirme ve sunma sertifikası' da verilecek.
Türk İslam Eserleri Müzesi'nde yer alan 'Müzenin Kahvesi' dün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla açıldı. Açılışta Bakan Günay 'Müzenin Kahvesi'ne gerçek Türk kahvesinin pişirildiğini belgeleyen sertifika verdi. Müzenin Kahvesi toplam 33 müze ve örende hizmet veriyor. Ancak diğer 33 şubede sadece Türk kahvesi ikramı sunuluyor. Türk İslam Eserleri Müzesi'nde açılan şubede ise isteyenlere yaklaşık 30 dakikalık bir eğitim sonunda sertifika verilecek. Müzede kahvenin yanı sıra yine Türk kültürüne ait lokumlar, tatlılar, şerbetler ve kahve takımları da ziyaretçilere sunulacak. İsteyenler bu lezzetlerden hediye olarak alıp sevdiklerine götürebiliyor. Kanuni Sultan Süleyman döneminde İbrahim Paşa Sarayı olarak da kullanılan müze, pazartesi hariç haftanın 6 günü sabah 9 ile akşam 17 arasında ziyaret edilebilecek.
İyi Türk
kahvesi
nasıl
pişirilir? Her fincan için bir tepeleme tatlı kaşığı kahve cezveye koyulur. Sade için şekersiz, az şekerli için 1 küp, orta şekerli için 1,5 küp ve çok şekerli için de 2 küp şeker ilave edilir. Kaç fincan kahve isteniyorsa o kadar su eklenir. Cezve ateşin üzerine yerleştirilmeden önce malzeme iyice karıştırılır ve kısık ateşte ortalama 3 dakika pişirilir. Bol köpük için ilk köpürdüğünde fincana biraz dökülür, sonra cezve yine ateşin üzerine konulur. İşlem tekrarlanır ve kahve bir bardak su ile ikram edilir.


ZAMAN

 

nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-12-2012, 12:59   #2
Kullanıcı Adı
nihani
Standart
Ertuğrul Günay'ı böyle görünce gözlerim yaşardı
nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi