AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-13-2012, 18:15   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Sendikalara KCK baskını
Sendikalara KCK baskını





Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlarda 30 ilde 109 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
VİDEO


KESK, SES ve TÜMBELSEN'e KCK operasyonu: 6 gözaltı


KCK'ya 9 ilde şafak baskını
Daha fazla video galeri için TIKLAYIN




Türkiye genelinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu öne sürülen KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonların, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde yapıldığı belirtildi.
Soruşturma kapsamında 30 ilde düzenlenen operasyonlarda, 42'si İstanbul'da olmak üzere toplam 109 kişi gözaltına alındı. Aramalarda Van'da bir adet ''Kalaşnikof'' marka otomatik tüfek ile İstanbul'da bir tabanca ele geçirildiği kaydedildi.
İSTANBUL
İstanbul'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlarda, 16 kişi gözaltına alındı.
İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ekipleri, geçen hafta Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beyoğlu ve Maltepe'de bombalı saldırı ve araçların kundaklanması olaylarına ilişkin, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik çalışma başlattı.
Çalışmaların ardından çeşitli ilçelerde düzenlenen operasyonlarda, örgüt yöneticilerinin de aralarında olduğu 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.
Yakalanan kişilerin, banka ATM'leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları bildirildi.
Örgüt üyelerinin sorguları sürüyor.

ANKARA
Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri (TEM) tarafından terör örgütü KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında KESK Genel Merkezi'nde arama yapıyor.
Polis ekiplerinin ayrıca SES ve TÜMBELSEN'de de arama yaptığı ve düzenlenen operasyonlarda 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahısların evlerinde de arama yapıldığı bildirildi.

İZMİR
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi.
Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik olarak İzmir, Aydın, Antalya ve Denizli'de belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonda, aralarında BDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 2'si kadın 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Zanlıların adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Zanlıların emniyetteki sorgularının ardından perşembe günü İzmir Adliyesine sevk edilmesinin beklendiği bildirildi.
Bu arada, İstanbul ve Adana'da aranan iki kişinin daha İzmir'de gözaltına alındığı, zanlıların işlemlerin ardından İstanbul ve Adana'ya gönderileceği öğrenildi.

GAZİANTEP
Gaziantep'te terör örgütü KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, sözde Basın Propaganda Komitesi'ne mensup 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, ikametlerinde yapılan aramalarda bilgisayarların hard disklerine el konuldu. Aramalarda çok sayıda yasak yayın da ele geçirildi.

BATMAN
Batman Valiliği, terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
''PKK/KCK Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.''
Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasadışı yayının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.

ADANA
Adana'da terör örgütü KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15'i çocuk, 3'ü kadın 35 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Yetkili Savcılığın talimatı doğrultusunda şehir merkezinde ve Ceyhan ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.
Operasyonda göz altına alınan 41 kişiden Ceyhan'da yakalanan 6 zanlı dün adliyeye çıkarılırken bunlardan 4'ü tutuklandı.
Bugün sabah erken saatlerde 3'ü kadın 20 kişi ile çocuk şubede bulunan 15 çocuk önce sağlık kontrolü için adli tıp kurumuna ardından adliyeye sevk edildi. Zırhlı araçlarla emniyetten çıkarılan zanlılar için adli tıp ve adliye çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.
Cuma günü saat 05.00'da Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Adana merkezde 35, Ceyhan ilçesinde de 6 kişi olmak üzere toplam 41 kişi gözaltına alınmıştı.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlarda, 9 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi.
Gözaltındaki 9 zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

VAN
Terör örgütü KCK'ya yönelik Van'da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında BDP'li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

HAKKARİ
Terör örgütü KCK'ya yönelik Hakkari'de düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
Polis ekipleri, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının 13'üncü yıl dönümü olan 15 Şubat öncesi terör örgütü üyelerine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Sabaha karşı yapılan operasyonlarda şehir merkezi ve Yüksekova'da birçok adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Hakkari merkezde 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ŞANLIURFA
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde terör örgütü KCK operasyonunda bir kişi tutuklandı.
Sabah saatlerinde Suruç'ta bir eve operasyon düzenleyen özel harekat polisleri, Y.B. adlı KCK zanlısını gözaltına aldı. Y.B., tutuklanarak geniş güvenlik önlemleri arasında Şanlıurfa Kapalı E Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

DENİZLİ
Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda, 2 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların sorguları sürüyor.

MUŞ
Muş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de, sabah saatlerinde Bulanık ilçesine bağlı Erentepe beldesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya üye olduğu gerekçesiyle 1 kişiyi gözaltına aldı.

MERSİN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör örgütü KCK operasyonları kapsamında Mersin'de aralarında KESK üyelerinin de bulunduğu 6 kişi göz altına alındı.
Terör örgütü KCK operasyonları kapsamında Mersin'de sabahın erken saatlerinde operasyon yapıldı.
Operasyon sonucu KESK'e bağlı Eğitim Sen üyesi öğretmen S.G.Ç., SES eski kadın sekreteri S.M, ile H.V., M,A., İ.Ö. ve A. Ç. evlerinde göz altına alındı.
Evlerde yapılan aramada bazı evrak ile bilgisayar hard disklerine el konuldu. Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürülen şüphelilerin daha sonra İstanbul'a sevk edilecekleri öğrenildi.

VAN
Van'ın Erciş ilçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü KCK soruşturması kapsamında Erciş'te gözaltına aldığı 7 kişinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

KOCAELİ
Terör örgütü KCK'ya yönelik operasyonlar kapsamında, Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 2 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonlar kapsamında, Çayırova ilçesinde Ö.S. isimli kişiyi gözaltına aldı. Ekiplerin, Ö.S.'yi İstanbul polisine teslim ettiği öğrenildi. Ö.S.'nin evinde yapılan aramalarda dijital belgelerin ele geçirildiği kaydedildi. Ayrıca, İstanbul polisinin Çayırova ilçesinde A.Ş. isimli şahsı da KCK şüphelisi olarak gözaltına aldığı bildirildi.

BİTLİS
Bitlis'te terör örgütü KCK'ya yönelik operasyonda bir kişi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, Van nüfusuna kayıtlı Nur M.G. isimli şüpheli, Bitlis Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yakalandı.

AĞRI
Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Taşlıçay'da terör örgütü KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 1 kişiyi gözaltına aldı. M.K. isimli şahıs emniyete getirildi. Dün Ağrı merkezde yapılan operasyonda ise 10 kişi göz altına alınmıştı. Bugünkü operasyon ile birlikte göz altına alınanların sayısı 11'e yükselmiş oldu.

ŞIRNAK
Şırnak merkez ve Cizre ilçesinde terör örgütü KCK operasyonu kapsamında 5 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde il merkezi ve Cizre ilçesinde terör örgütü KCK operasyonu yapıldı.
Operasyonda Şırnak merkezde 3, Cizre ilçesinde ise 2 kişi olmak üzere toplam 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ifadeleri alınması için emniyet müdürlüklerine götürüldü. Zanlıların, emniyette ifadeleri alındıktan sonra Diyarbakır'a gönderildiği öğrenildi.

zaman

 

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-13-2012, 18:23   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
suçları neymiş gerçekten merak ediyorum .
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım