AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-24-2012, 21:41   #1
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart Türkiye'de 2. yüz nakli başladı!


Hacettepe üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, tıp fakültesinde dünyada ilk kez gerçekleştirilecek çift kol ve çift bacak nakli operasyonunun başladığını bildirdi.


Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, tıp fakültesinde dünyada ilk kez gerçekleştirilecek çift kol ve çift bacak nakli operasyonunun başladığını bildirdi.
Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'de bir kadavradan alınan çift kol ve çift bacağın bir hastaya, aynı kadavradan alınan yüzün de bir başka hastaya nakledilmesi için operasyona başladıklarını söyledi.
Çift kol ve çift bacağın plastik cerrahi, ortopedi ve diğer ilgili uzmanların katılımıyla nakledilecek hastanın dünyada ilk olacağını vurgulayan Tuncer, aynı uzmanların nakledilecek organları da İzmir'e giderek aldıklarını kaydetti.
Yüz naklinin de bir erkek hastaya yapılacağını ifade eden Tuncer, operasyonların gece geç saatlere kadar sürmesinin beklendiğini bildirdi.
Tıp fakültesinde operasyonlara ilişkin yarın basın toplantısı düzenleneceğini belirten Tuncer, ''Operasyonları gerçekleştiren arkadaşlarımla gurur duyuyorum, Türkiye'nin organ naklinde bu noktaya gelmesinde Sağlık Bakanlığının büyük katkıları var'' dedi.
Beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki donörün yüzü Türkiye'de ikinci olacak operasyonla 25 yaşındaki Cengiz Gül'e naklediliyor.

Akdağ: En önemli husus vatandaşlarımızın bağışları
Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani ile İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğündeki makamında görüşmesinin ardından gazetecilerin soruları üzerine Akdağ, "Burada en önemli husus vatandaşlarımızın bağışlarıdır, bağışları organize ettiğimiz sistemdir ve bu bağışları ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırma hızımızdır. Antalya'daki bu başarılı organ nakillerini Türkiye'de çok başarılı diğer nakiller izleyecek, bundan eminiz" diye konuştu.

Aile isminin açıklanmasını istemiyor
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Ecevit, düzenlediği basın toplantısında, 17 Şubat'ta geçirdiği trafik kazası sonrasında hastanenin acil servisine getirilen ve ismi ailesi tarafından açıklanmak istenmeyen hastanın anestezi yoğun bakımdaki tüm çabalara rağmen dün saat 16.00 itibarıyla beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

Donör evli ve 2 çocuk babası
Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde ikamet eden 40 yaşındaki erkek donörün annesi Cemile ve babası Kazım Akan çiftinin evinde oğullarını kaybetmenin acısı yaşanıyor. Oğlunun askerde çektirmiş olduğu fotoğrafa sarılarak ağlayan anne Cemile Akan, ''Oğlum şimdiye kadar beni hiç üzmedi. Genç yaşta hayatını kaybetti. Oğlumla her zaman gurur duydum. Geride çocuklarını bıraktı'' dedi.
İsmi açıklanmayan donörün evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Hacettepe Üniversitesi'nden açıklama
Öte yandan, Hacettepe Üniversitesinden yapılan açıklamada, çift kol, çift bacak ve yüz naklinde kullanılan organların taşınma sırasında düşürülmesinin söz konusu olmadığı bildirildi. AKŞAM

 

onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-24-2012, 21:45   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Bence ünlüler yüzümü bağışladım diye açıklama yapmasınlar,yoksa yapan kişi başkası tarafından öldürülebilir Mesel kıvanç tatlıtüğ yapsa kaçarı yok öldürülür
Gerçi benim tipimde çok iyidir
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi