AK Gençliğin Buluşma Noktası

Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-26-2012, 12:56   #1
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Standart 12 Yıllık Zorunlu Eğitimin Getireceği Sakınca ve Zararlar..
Toplu seslerin azınlık kulaklara fısıldamasının bir eseri olan eğitimi zorunlu 13 yıla çıkarma projesi ikinci 28 şubat kararları havası ve zorbalığı kokuyor. Bu yönlendirme ve güdülemeye maaruz kalanlar acaba Kuran kurslarının kapısına kilit vuracaklarının farkındalar mı. Evet, eğitimin 13 yıla çıktığı bir ülkede Kuran kursuna gidecek kimselerin kalmayacağı gerçektir. 20 yaşına gelmiş ve lisenin pisliklerine bulaşmış ya da üniversite için kendini şartlandırmış gençlik nasıl Kuran kursuna gider. Bu vebalin farkındalar mı?

Eğitimi zorunlu hale getirmeye çalışanların öne sürdüğü ülkedeki eğitim seviyesini artırmak davaları, kısmi olsa da doğru olabilir. Ama bu ülkede sorun eğitim seviyesi yüksek bir kesim değil, ahlaki eğitimin ve kesimlerin olmayışıdır. Eğitim eğitim denilen bir ülkede dakikalara, saniyelere, günlere düşen soygunlar, hırsızlıklar, yolsuzluklar, cinayeter, tacizler, tecavüzler ve suçların ahlakı olmayan bir eğitimin eseri olduğunun farkındalar mı. Ahlakı ve edebi ve imanı olmayan bir eğitimin devamını sağlayacak olan böyle bir uygulamaya imza atanlar, bu işin vebalinin farkındalar mı.

Eğitimi zorunlu hale getirmeye çalışanlar okumamak istemeyen ya da Kuran kursuna gitmek isteyen ya da bulunduğu cemaatin içerisindeki hassasiyetler gereği karma eğitime girmek istemeyerek kendilerini medreselerde yetiştirmek isteyenlere kötülük edip, o insanların inançlarını hiçe sayacaklarını, özellikle karma eğitimden kaçıp, karma eğitimin çirkefliğinden kaçıp masumiyetini koruyan o kızların hayalarını ve edeplerini parçalayacak bir ortama girmelerine sebep olacaklarının farkındalar mı. O günaha, harama girmesine vesile olacakları cemaatlerin ve anaların ve babaların beddualarını alma vebalinin farkındalar mı?

Eğitimi 13 yıla çıkarma tasarısını bu ülkenin gerçeği olan ve maalesef kendilerini her daim dua eden ve destekleyen cemaatlerin ve tarikatların ve kanaat önderlerinin görüşleri alınarak onların bilgi birikimleri ve deneyimleri ve görüşleri sorularak yapılmadığı zaman bu dar ve nakıs istişare kararı olan zorunluluk eğitimi kararları yüzünden o kesimlerin desteğini kaybedeceklerinin farkındalar mı? Unutmasınlar ki cemaatler ve tarikatler bir gün gelir dua yerine beddua ederler. Bu nurani gurupların beddualarını alanlar tepe taklak giderler.

Eğitimi zorunlu yapmaya çalışanlar, eğitimin 13 yıl yapmakla ahlaksızlığın ve hayâsızlığın önünü almayacaklarının ve okumayan ve erkeklerle aynı ortamlara girmek istemeyen masum ve temiz fıtratları bozarak onların ahlaklarını dahi bozacaklarının farkında değiller. Sorun eğitimin artırılması değil sorun eğitimin ahlaklı ve imanlı hale getirilmesidir. Liselerde flörtün, aşkın, alkolün, uyuşturucu kullanmanın arttığı bir gerçektir. Eğitim artırılarak bir şey çözülmez. Eğitim sadece meslek sahibi yapmak odaklıdır. Eğitim sistemimizde okuyanların nedense bir kısmı hırsız ve hortumcu oluyor. Koca koca adamlar tecavüzlere karışıyor. Zararı, karı, kötülüğü, çirkinliği ve iyiliği tam düşünülmeyen bir eğitimin hükümete vereceği zararın farkına varmaları gerekir.

Karma eğitimin olduğu yerde zorunlu eğitimi artırmak büyük maddi ve manevi zararlar getirecektir. Liseli çağında kız kaçıran veya evlendirilenler mahkemelik olacak. Kızını karma eğitimin pisliklerine bulaştırmak istemeyenler, devletle karşı karşıya gelecekler. Günaha ve pisliğe alışmamış masumiyetini koruyan nice bayanlar, bu karma eğitim yüzünden bozulacaklar. İtaatkar ve hayalı kızlar öyle bozulacaklar ve asileşecekler ki ana baba dinlemeyecekler. Bu işin vebalini almak istemeyenler iyice düşünsünler.

Eğitimi zorunlu yapmaya çalışanlar, öncelikle karma denilen rezil eğitimi kaldırsınlar. Karma eğitimin, eğitim kalitesini düşürdüğü bilenen gerçektir. Bu gerçeği bildiği için Avrupa da ve Amerika da karma eğitim tartışılırken bizde ise karma eğitimin zararları ve kaldırılması için hiçbir çaba ve gayret olmaması ise düşündürücüdür. Belki kaldırılması noktasında engeller vardır. Ama zorunlu dayatması noktasında kimselerin onlara baskısı yok.

Zorunlu eğitim diye diretenlerin veya getirmeye çalışanların Müslüman kesim olması düşündürücüdür. Çünkü Müslümanların hassasiyetleri düşünülmeden yapılan bu işte bu zorbalıkla yapılacak olan zorunlu eğitim yüzünden birçok kız çocuğu inancı gereği örtüsünü terk edecek ve birçok kız çocuğu 15 yaşından sonra örtünmüş ise açılmak zorunda kalacak. Bu açılma ve saçılma işine alışanlara kolay gelebilir. Ama hassasiyetleri olan kesimlerin böyle açılma ve saçılma zilletine sokmaya kimsenin hakkı yoktur.

Zorunlu eğitimin hükümete ve yöneticilerine getireceği bedduaların haddi ve hesabı yoktur. Dinimiz kadınları ve erkekleri dahi camide aynı yerde ibadet etmesine izin vermez iken, okulda ve işyerinde bunu meşru kılmaya çalışmak büyük bir vebaldir. Böyle bir işe sebep olanlar büyük bir kötülüğün kapısını açarlar.

İslamın temeli olan haya, iffet, edep, marifet ve şeref kadında daha kıymetlidir. Maalesef bu eğitim sisteminin bozukluğu bu değerleri sarsıp bozmaktadır. Bu temelleri sarsacak olan eğitim sistemi neticesi vücuda gelecek kötülüklere sebep olduğu için, bu işi yapanlar mesul olacaklardır. Lise çağlarında kız çocuklarının hamile kalması, kötü alışkanlıklara bulaşması hep ahlaksız eğitimin eseridir.

Zorunlu eğitimle toplumunu eğitiminin yükseleceğini düşünenler, iş hayatına atılan bayanların erkekleşeceğini, hassasiyetlerini kaybedeceğini, neslin azalacağını da düşünmeleri gerekir. İslami kesimlerde bile oluşturulan İslami modalar ve müzikler buna örnektir. Bir yerde kadın varsa orada sömürü odakları kurulur. Kadının ekonomik özgürlük kazanmasına inanan İslami kesimler, çocuklarını okutsunlar ama okutmak istemeyen ya da medrese eğitimi aldırmak istemeyenlere de engel olmasınlar.

Zorunlu eğitimi okuyan herkes bozulacak, değişecek, değerlerini yitirecekmiş gibi insanlar düşünebilirler. Belki değişmeyenler olacak ama bu istisna olacaktır. Çünkü ifsat, bozucu ve yıkıcı bir eğitim, medya ve sistem içerisine giren herkesi bozuyor. Birçok islami yaşayan aileler maalesef çocuklarına islamı sevdiremiyorlar. Çocuklar okullardaki toplum psikolojisine mağlup oluyor. Kendi ailesinin yaşadığı gibi değil de çevrede gördüğü gibi yaşamaya çalışıyor.

Çocukları okutalım, cahil kalmasın diyenler acaba o çocukların ahlak namına, iman, iffet, haya namına hiçbir şey almadıklarını bilmiyorlar mı. Okuyanların Cahiliye adetlerine saplanıp kaldıklarını ve ahlaklarının bozulduğunu bilmiyorlar mı? Okullarda çocukların mesleki bir eğitim alsalar bile ahlaki bir eğitimden yoksun olduklarını bilmiyorlar mı? Okumanın bu kadar önemli olduğu bir ülkede neden hala ders kitaplarında 7 bin kelime var? ama japonyada 70 bin kelime var ilköğretim kitaplarında.Neden hala dershaneler var? Neden hala üçüncü dünya ülkesiyiz? Demek sorun sadece eğitimi zorunlu yapmakla bitmiyor. Eğitimi ezbercilikten kurtarmak, mesleki eğitimle beraber, ahlaki eğitim vermek de önemlidir.


Bu zorunlu eğitim dayatması medreseler, çarşaf ve Kuran kurslarını ve ahlakı ortadan kaldırma projesidir. 20 yaşına kadar zorunlu eğitime tabi tutulan bir kız veya erkek o yaştan sonra Kuran hafızı olur mu? Ya da Kuran kursu hocası olur mu? Aklı ve fikri kirlenen, hafızası zayıflayan gençlik nasıl hafız olsun. Sanki medreselerde okuyan kızlar veya erkekler cahil kalıyorlar. Sanki çarşaflı bayanlar hayattan ya da eğitimden mahrumlar. Sanki eğitim sadece fizik, kimya ve öteki ilimlerdir. Okul sadece insanları mesleki eğitimlere hazırlamaktır. Hiç bir insan bir çok meselede bir anda mütehassıs olamaz. Olsa ancak bir ilimde olur. Bugün internetin olduğu yerde cehaletten söz edilemez. Çünkü internetteki bilgi ve paylaşım okullarda bile yoktur. İnsanlar okumayınca cahil kalmaz, ahlaksız olunca dini olmayınca imanı olmayınca cahil kalır. Bu noktaları da hükümetler gözetsinler. Milyonlarca araba ustası tamirciler veya öteki zanaat dallarında çalışan insanlar okumayıp usta olunca cahil mi kaldılar. Herkes lise okumak zorunda kalırsa okumak isteği olmayanlar ya da okumaya yüzleri olmayanlar ya da okuma kapasiteleri düşük olanlar ya da çocuklarını okutma imkanları olmayanlar ne yapacaklar. Okula zorla götürülen okuldan kaçan çocuklar ne yapacaklar. Bu yapılması düşünülen zorunlu eğitim herkesimin fikri alınarak yapılması gerekir. Eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları, örnek alınan batılı devletlerin eğitim sistemi, islami hassasiyetler dahi dikkate alınmalıdır. Her kesimin veya herkesin hoşnut olmayacağı bir işe imza atmak demek büyük bir maddi ve manevi zararların temelini atmak demektir. Sadece Milli Eğitim Şurasındaki Eğitimcilerin verecekleri kararla bu işe girişilmez.

Son zamanlarda Hükümetin yaptığı icraatlardaki eksen kaymalarına karşı oy ve güven noktasında dahi eksen kaymaları yaşandığı bilinmelidir. İnançlı kesimlerin bekledikleri yüksek hasletlerin aksine, bekledikleri hak ve adaletin aksine, adaletsizlik ve haksızlıkların icra edilmesi bu kesimleri üzdüğü gibi sükutu hayal meydana getirmiştir. Şeriat geldi gelecek diyenler, şeriat elden gidiyor demeye başladılar. Artık bu yönetim İnançlı kesimlerin olmazsa olmazı olmaktan çıkmaya başlamıştır. Yanlıştan dönülmesine karşı değiliz. Ama yanlışta ısrar edilmesine karşıyız. Vesselam.



Kaynak: http://tahkik.org/12-yillik-zorunlu-...ml#comment-253

 

Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım