AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-05-2012, 23:56   #1
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart Libya'dan Suriyeli muhaliflere 100 milyon dolarlık yardım !
Libya'dan Suriyeli muhaliflere 100 milyon dolarlık yardım

Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, Suriye'ye 100 milyon dolarlık yardımda bulunduklarını belirterek, ''Suriye'de insanlar öldürülüyor, bu yardım Suriye halkına feda olsun'' dedi.

UGK Başkanı Abdulcelil, Cezayir Dışişleri Bakanı Murad Melenci'yi kabul etti. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdulcelil, Libya ve Cezayir arasında tarihten gelen bir dostluk ilişkisinin bulunduğunu belirtti.

Her iki ülkenin bir ailenin ferdi gibi olduğunu kaydeden Abdulcelil, ''Libya, yeni yapılanma sürecinde komşularıyla iyi ilişkiler içerisinde olacaktır. Libya'ya verdiği destekten dolayı Cezair halkına ve Cezair hükümetine teşekkür ederiz. Cezayir ile uzun sınırlarımız var. Bundan sonraki dönemde güvenli bir sınır sağlayacağız. Sınırlar arasında sağlanan uyuşturucu kaçakçılığına da daha sıkı tedbirler alacağız'' diye konuştu.

Devrik lider Muammer Kaddafi'nin Cezayir'de yaşayan ailesiyle ilgili de görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Abdulcelil,Kaddafi ailesinin Cezayir'de faaliyetlerinin durdurulacağı yönünde anlaşmaya vardıklarını söyledi.

-Suriye-

Bir gazetecinin Libya'nın Suriye'deki muhaliflere yardımda bulunduğu yönündeki sorusu üzerine Abdulcelil, ''Suriye halkına verdiğimiz 100 milyon dolarlık yardımı, Libya halkının zekatı olarak kabul ediyoruz. Suriye'de insanlar öldürülüyor. Bu yardım Suriye halkına feda olsun'' diye konuştu.

Cezayir Dışişleri Bakanı Melenci de iki ülke arsındaki ilişkilerin gelecekte çok daha güçlü olacağını belirtti. Libya halkının verdiği özgürlük mücadelesini saygıyla karşıladıklarını kaydeden Melenci, şöyle konuştu:

''Libya halkı kendi tarihini yeniden yazdı. Bu uğurda binlerce kayıp verdi. Geleceğin özgür Libya'sının temellerini attı. Libya'yı önümüzdeki dönemde çok daha iyi günler bekliyor. Cezayir ve Libya arasındaki ilişkiler hem siyasi hem de ekonomik olarak çok daha güçlü olacak.

-Başbakan El Kib- Melenci görüşmesi-

Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib de Cezayir Dışişleri Bakanı Melenci'yi makamında kabul etti. Basına kapalı olarak yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Melenci, Başbakan El Kib'in makamından ayrıldı.

Başbakan El Kib, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığını söyledi.

http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=246735

HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-06-2012, 00:01   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Yardımı yapan Libyalı yetkililerden Allah razı olsun.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-06-2012, 00:03   #3
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yardımı yapan Libyalı yetkililerden Allah razı olsun.
Yardımı Yapan Libyalı değil kardeşim ! Fransa ve İngiltere ! Yani Nato kuvvetleridir ! Mustafa Abdulcelil Kobaydır !!!

Alt 03-06-2012, 00:21   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yardımı Yapan Libyalı değil kardeşim ! Fransa ve İngiltere ! Yani Nato kuvvetleridir ! Mustafa Abdulcelil Kobaydır !!!
Ben öyle düşünmüyorum; ama senin dediğin gibi olsa da pek bir şey değişmiyor. Libya'dan gelen para Suriyelilerin Suriye'nin zalim diktatörlüğüne karşı direnişlerinde onlara fayda sağlayacaktır.
Alt 03-06-2012, 00:25   #5
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben öyle düşünmüyorum; ama senin dediğin gibi olsa da pek bir şey değişmiyor. Libya'dan gelen para Suriyelilerin Suriye'nin zalim diktatörlüğüne karşı direnişlerinde onlara fayda sağlayacaktır.
Bende öyle düşünmüyorum kardeşim ! Nato Kendi çıkarları peşinde ! Müslümanlar Zalimden kurtulma peşinde ! İşin hakikati Büyük Oyun ! Müslümanlar Esedden kurtulsa bile ! Kazanan Nato olur görünmektedir !!! Müslümanlar değil ! Libyada olduğu gibi ! Tabi Somali, Yemen'deki gibi Ruh olursa başka !!!
Alt 03-06-2012, 00:33   #6
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
eğer Esad devrilirse kazanan müslümanlar değil nato olacak diyorsunuz...
peki Esad ayakta kalırsa ona bu zulüm stratejisinde destek veren İranla birlikte Çin Rusya gibi devletler kazanacak...
peki ya her iki neticedede kazanamayan zulüm gören halk ne olucak?
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-06-2012, 00:34   #7
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Bende öyle düşünmüyorum kardeşim ! Nato Kendi çıkarları peşinde ! Müslümanlar Zalimden kurtulma peşinde ! İşin hakikati Büyük Oyun ! Müslümanlar Esedden kurtulsa bile ! Kazanan Nato olur görünmektedir !!! Müslümanlar değil ! Libyada olduğu gibi ! Tabi Somali, Yemen'deki gibi Ruh olursa başka !!!
Bu işin sonucunda Rusya'ya karşı NATO kazançlı çıkar diye Suriyeli Müslümanları desteklemeyecek değiliz herhalde HaArP kardeşim. Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Suriye'nin zalim diktatörlüğü kendi halkını katlediyor. Suriye'de son 1 yılda 8.000 kadar insan öldürüldü. Öncelikli meselemiz Suriye'de akan kanın durdurulması ve Suriye'nin zalim diktatörlüğünün yıkılmasıdır.
Alt 03-06-2012, 00:40   #8
Kullanıcı Adı
HaArP
Meselemiz Müslümanların Zalimlikten kurtarılmasıdır ! Lakin Meselemiz bitmez ! Aynı zamanda Müslümanların O ülkede söz sahibi olmasıdır !!! Nato'nun değil !
Alt 03-06-2012, 00:49   #9
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
eğer Esad devrilirse kazanan müslümanlar değil nato olacak diyorsunuz...

Öyle demiyorum naçizane diyorum ki ! Esed devrilsin zalimdir ! Lakin Devirenler Müslümanların arasına karışan Nato'nun adamları olmasın Libya'da olduğu gibi !!! Suriye Ordusundan ayrılan görünümlü bazı Subayların Kim olduklarını Nato ile ilişkilrini bilmek lazım !!!

Alıntı:
peki Esad ayakta kalırsa ona bu zulüm stratejisinde destek veren İranla birlikte Çin Rusya gibi devletler kazanacak...

Rusya, Çin, Nato, Abd aynı saftalardır kardeşim ! Abd Nato Öncü kuvvet ! Diğerleri destekleyici kutup kuvvetidir ! Denklem İslam karşıtlığına göre kurulur !!! Rusya'daki karmaşıklığı yakından izleyiniz...!

Alıntı:
peki ya her iki neticedede kazanamayan zulüm gören halk ne olucak?

Onu Biz Müslümanlardan başka düşünen yoktur ! Üst perdede plan başkadır !!!
Alt 03-06-2012, 00:57   #10
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
Rusya, Çin, Nato, Abd aynı saftalardır kardeşim ! Abd Nato Öncü kuvvet ! Diğerleri destekleyici kutup kuvvetidir ! Denklem İslam karşıtlığına göre kurulur !!! Rusya'daki karmaşıklığı yakından izleyiniz...!

anladım zannedersem ... bu noktada İranıda anlarım...
neticede olan tepesindeki her elden zulüm gören halka olucak... çook dua etmek lazım...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)