AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-19-2012, 17:55   #1
Kullanıcı Adı
Menderesay
Standart Manisa Malta Parkı'na İçki Ruhsatı Yargıya Taşındı


Manisa Valiliği, MHP'li üyelerin sayıca üstün olduğu Manisa Belediyesi Meclisi'nin Malta Parkı’ndaki bir restorana içki ruhsatı verilmesi kararını Mahkemeye taşıdı...
Manisa Valiliği, MHP'li üyelerin sayıca üstün olduğu Manisa Belediyesi Meclisi'nin Malta Parkı’ndaki bir restorana içki ruhsatı verilmesi kararını Manisa İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Vali Halil İbrahim Daşöz, yapılan incelemede içki ruhsatı verilen yerin okula 100 metreden daha yakın olduğu tespit edildiğini, bu nedenle kararın iptalini istediklerini söyledi.
Manisa Belediye Meclisi’nin, geçen 1 Kasım’daki toplantısında, yeni yapılan Malta Parkı'ndaki Şehzade Restoran’a içki ruhsatı verilmesi, 19 MHP ve 3 CHP’li üyenin oylarıyla kabul edildi. AK Partili 15 üye ret oyu kullandı. Karar ardından içki ruhsatı verilen Şehzade Restoran'ın da içinde bulunduğu Malta Parkı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı törenle geçen 13 Kasım'da açıldı. parkın yakınında Fatih Anadolu Lisesi olmasına rağmen buradaki restorana içki ruhsatı verilmesi tepkilere neden oldu. Bunun üzerine valilik, içki ruhsatı kararının yönetmeliğe uygun olup, olmadığının tespiti için çalışma başlattı. İnceleme sonucunda, içki ruhsatı verilen yerin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’in 29 ve 30/d maddelerine göre aykırı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine valilik, 25 Kasım 2011 tarihinde Manisa İdare Mahkemesi'ne başvurup, bediye meclisinin aldığı kararın iptalini istedi.
Vali Halil İbrahim Daşöz, belediye meclisinin aldığı kararın yönetmeliğe aykırı olduğuna dikkati çekerken, "Bazı kurumlarda içki yer ruhsatı verilmesi konusunda mesafeler belirtilmezken, özellikle eğitim kurumları için “100 metreden daha yakın mesafe olamaz' ibaresi var. Yani okullara 100 metre mesafede olan işyerlerine asla içkili ruhsatı verilemez. Malta Parkı da okula 100 metre mesafeden yakın. Bu nedenle kararın iptalini istedik" diye konuştu.
Vali Daşöz, Malta Parkı’na içkili yer ruhsatı verilmesi konusunun belediye meclisinin karar almasından önce de karşılarına geldiğinin altını çizerek, "Olumsuz görüşümüzü belirtmiştik. Ayrıca, 'Okula yakın olan yerdeki işyerine içkili ruhsatı verilemez' diye İl Emniyet Müdürlüğü'nün de görüşü var. Hem valiliğimiz, hem emniyetimiz olumsuz bir görüş belirtilirken böyle bir kararın alınmasına anlam veremedik" dedi.
"MANİSA'YA HİZMET YAPTIK"
Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, içkili yer ruhsatı verilmesi konunun her zaman kamuoyunda tartışma konusu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Sosyal belediyecilik anlamında Manisalılar’a hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Valiliğimizin böyle bir karar almasını saygıyla karşılıyoruz. Şu an bir hukuk süreci başladı. Bu nedenle konu hakkında fazla konuşmamız olmaz. Manisa İdare Mahkemesi'nin vereceği kararı bekliyoruz. İnanıyoruz ki biz yönetmeliğe ve hukuka aykırı hiçbir şey yapmadık.''



Kaynak

 

Menderesay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım