AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-20-2012, 15:37   #1
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Arrow Memet Ağar: Tayyip Bey Son Şans | Batıdakilerinde Güvenini Kazandı
Bürokrat olduğu dönemde şahin kanatta yer almıştı. Kürt sorununun çözümünde sert politikalar izlendiği günlerdi. Siyaset yaparken ve genel başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ise 'barışçıl çözüm'den yana tavır takındı. Hem de açık açık. 'Düz ovada siyaset' yaklaşımını cesurca ortaya koydu.
İsmail Küçükkaya, Akşam gazetesindeki köşesinde bugün Mehmet Ağar'a yer verdi. Ağar'ın Kürt sorununa ilişkin sözlerini aktaran Küçükkaya, Ağar'ın konuya ilişkin olarak "Tayyip Bey, Kürt sorununun çözümü için devletin son şansı." dediğini söyledi
3 AY ÖNCEKİ SOHBET

Pazar günü 'erken Nevruz kutlaması' bahanesiyle sahneye konulmak istenen provokasyonla ilgili yazımı yazarken Ağar'la yaptığımız bir sohbeti hatırladım. Üç ay kadar önceydi. Aramızda uzun ve samimi bir konuşma geçmişti. Onun bir bölümünü burada aktaracağım.


TÜRKİYE KÜRTLERE YÜKSEK YAŞAM KALİTESİ SAĞLAMAK ZORUNDA

Türkiye, kendi Kürt nüfusuna bütün bölgedeki ülkelere göre çok daha rahat, huzurlu, refah içinde ve mutlaka demokratik standartları yüksek bir yaşam kalitesi sağlamak zorunda. Bu, özellikle Kuzey Irak'taki gelişmelere bağlı olarak önümüzdeki 20-25 yılın perspektifi açısından hayati önem taşıyor. Takvim, Kürt sorununun uluslararası hale gelmesinden önceki son döneme işaret ediyor. İşte bu nedenle, yeni açılım politikaları ve demokratikleşme hazırlıkları yürütülüyor.
Şimdi, bu büyük fotoğraf ışığında Mehmet Ağar'ın sözlerine gelelim...
TAYYİP BEY SON ŞANS

'Tayyip Bey, Kürt sorununun çözümü için devletin son şansı. Bölgede çok seviliyor. Kişilik ve kimlik özellikleri nedeniyle bölge halkı çok güveniyor, samimi buluyor. Bir şey daha var. Batıdaki Kürtler. İstanbul, Ankara, Antalya gibi büyük şehirlerde veya batıdaki küçük illerde ve ilçelerde yaşayan Kürtler arasında çok popüler. O kesim zaten mutlak entegrasyondan yana. Devlet, elindeki bu son kozu iyi kullanmalı. Bütün gücüyle Kürt sorununa çözüm arayışında Başbakan'ın yanında yer almalı. Bu, her türlü siyasi pozisyondan daha önemlidir. Memleketin bekasıyla ilgilidir.'




//ensonahber.com

 


Konu OTTOMAN tarafından (03-20-2012 Saat 17:05 ) değiştirilmiştir..
OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım