AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 06-25-2012, 14:22   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart CHP MYK'da Kurabiye Konuşuluyor, CHP Parti Yönetimi Bir Felaket
MYK'da kurabiye konuşuluyor, parti yönetimi bir felaket

CHP'de kurultay yaklaşırken Kılıçdaroğlu'nun eski sağ kolu Gürsel Tekin 'davet' üzerine 20'yi aşkın ili ziyaret etti. 'Genel başkanlığa aday mısınız?' sorusuna 'CHP'de genel başkanlık sorunu yok' yanıtını veren Tekin, 'Ama parti yönetimi bir felaket' diye de ekledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasetteki 'yol arkadaşı', kısa süre öncesine kadar 'sağ kolu' olan PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 17-18 Temmuz'daki 34. Olağan Büyük Kurultay yaklaşırken en merak edilen sorunun yanıtını erdi. 'Genel Başkan adayı değilim' diyen Tekin, 'ama...' diyerek rahatsızlıklarını dile getirdi. 3 Mayıs'ta Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa ettikten sonra, gelen davetler doğrultusunda 20'yi aşkın ili, onlarca ilçeyi ziyaret eden Tekin, son olarak Karaman, Kırşehir ve Kırıkkale gezilerini yaptı. Tekin, 'Kurultayda genel başkanlığa aday mısınız?' sorusunu yanıtlarken hem tavrını ortaya koydu hem de tespitlerini yapıp sert eleştirilerini sıraladı. 'Genel Başkanlığa aday değilim' diyen Tekin'in 'ama'larında öne çıkan başlıklar şöyle:

- KEMAL BEY'İN KREDİSİ SÜRÜYOR: Kurultayımız, Kemal Bey'in genel başkanlığa seçilmesinin ikinci yılında yapılıyor. İki yıl iki ay olmuş. Bu 26 ayda Kemal Bey bir referandum, bir de genel seçim deneyimi yaşadı. Parti içine dönük hamleler de yaptı. Genel çerçeve ve büyük fotoğrafa bakarsak toplumun Kemal Bey'e kredisi devam ediyor. Ben de bunu böyle okuyorum. Peki ne zamana kadar? Kritik soru da bu aslında. Bunun cevabı Kemal Bey'in kendisinde. Kurultay bu nedenle önemli, bu nedenle kader kurultayı.

- KURABİYE KONUŞULAN MYK: Şimdi bizim yönetime dönelim. Daha terör, dış politika gibi belalara hiç girmedim. Biz ne yapıyoruz MYK toplantılarında. Karikatürize ediyorum, örneğin MYK'da yarım saat kurabiye bile konuşuluyor. İsyan ettiğim çok oldu; ama yapıyı, yöntemi ve anlayışı değiştiremedim. Kestirmeden özetlersem; bu yapı, bu kadro, bu anlayış, bu zihniyet Türkiye'yi taşıyamıyor... Bu çok açık, çok net... Çok çalışkan olan Kemal Bey'i de taşıyamıyor. Ancak kimse onlara sormuyor, yine vatandaşlar, seçmenler, partililer yolda, kahvede, pazarda benim önümü kesip, 'ne olacak, ne yapacağız, nasıl düzelecek?' diye benden hesap soruyorlar.

- KORKUM ODUR Kİ: 60 kişilik yeni Parti Meclisi listesi için elbette Kemal Bey'le ben de konuşacağım. Görüşlerimi, önerilerimi anlatacağım. Eğer aynı yapı, aynı anlayış olacaksa ben olmam; çünkü bu yapıda olacaksam, 'niye istifa ettin o zaman' demezler mi? Eğer temmuz kurultayından sonra bugünkü yapı devam ederse korkarım ki, yine iç sorunlarıyla boğuşan, aylarını geçiren bir parti konumuna düşeriz. İşte o zaman başta yerel seçim olmak üzere geleceğe yönelik birçok hedefimizi gözden geçirmemiz gerekebilir.

Kemal Bey'e hâlâ en yakınım

- İKİ YIL ÖNCEKİ RÜZGÂR ESMİYOR: Kabul etmek gerekir ki, Kemal Bey'in iki yıl önceki rüzgârı esmiyor, bunu gözlemlemek mümkün. Siyasetin doğasında da bu vardır. Bir de etrafı da Kemal Bey'i taşıyamadı, rüzgârın dinmesinde çevresinin de etkisi var.

- YÖNETİM BİR FELAKET Ancak Kemal Bey'in kredisinin sürmesi için kadro ve yeni bir anlayışı sahaya sürmesi gerekiyor. Şu âna kadar bunda başarılı olunduğu söylenemez. Çünkü şu andaki parti yönetimi, ortaya konulan anlayış tam bir felaket. İşte bunun değişip değişmemesi Kemal Bey'in kredisini de etkileyecek.

- KOLTUĞU BIRAKMIŞ OLABİLİRİM: Belki 'genel başkan yardımcılığı' koltuğunu bırakmış olabilirim; ama ben hâlâ kendimi Kemal Bey'e en yakın kişi olarak görüyorum. Hem yönetsel olarak hem de vizyon olarak böyle. Siyasetçi güne değil geleceğe bakan kişidir. O nedenle ben Kemal Bey'e bir şey diyorsam hep onun ve partinin iyiliği ve geleceği içindir. Ona karşı hep samimi ve dürüst oldum.

Kaynak

Beyaz Gazete 22.06.2012

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
chp, chp absürtlükleri, chp yönetimi felaket, chp zihniyeti, etro kemal, gürsel tekin, kemal kılıçdaroğlu, kurabiye, myk

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)