AK Gençliğin Buluşma Noktası
Vatan Vatanımız ile ilgili bütün konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 11-18-2008, 02:25   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Batı Bizi Neden Sevmez..?
1930 Yılında hitlerden kaçarak Türkiyeye gelen yahudi asıllı Alman prof.dr p.naumark(hukuk ve iktisat fakültelerinde hocaların hocası olarak ders vermiştir.bir gün bazı öğrencileri ile bogaziçinde bir geziye çıkarlar.Nakleden avukat bu bu toplantı içindedir.Talebelerden biri hocam avrupa bizi neden sevmez?

Prof aumark ın cevabını cep defterine kaydeden avukat bu belgeden şunları okumuştu.

Çok samimi olarak itiraf edeyimki avrupalı Türkleri gerçekten sevmezler ve sevmeleride mümkün değildir.Türk ve islam düşmanlığı asırlardır kilisenin ve hiristiyanlıgın en küçük hücresine kadar inmiştir.Sebeplerine gelince.

1. Avrupalı sizleri Müslüman oldugunuz ve İslamiyeti yaydıgınız ve müslümanları asırlarca himaye etiğiniz için sevmezler.

2. Sizler farkında değilsiniz ama onlar şu gerçeği çok iyi biliyorlar.Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz.

Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa buğünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir.Osmanlı arşivi kasıtlı olarak çürütüldü ve imha edildi.

3.Dün avrupanın pazarıydınız bügün avrupayı pazar yapmaya başladınız.

4.Enaz 400 yıl avrupanın sırtında ve ensesinde at koşturdunuz.

5.Selçuklular Anadoluyu Osmanlı ise balkanlar ve orta avrupayı hiristiyanlara mezar ettiler.

6.Sizi silahla yenemeyenler kendilerine benzeterek,milli ve manevi değerlerinizde kopararak.Giyiminden kuşamına kadar bütün yaşantınızı kendilerine benzeterek sizi kendi içinizden bölmeye başladılar.

7.Selçuklu ve bilhassa Osmanlı canını,kanını ve malını İslamiyet uğruna feda etmeseydi Kuzey afrika ve ortadogu bu gün hiristiyan ülkesi olurdu.Ve belki İslamiyet Hicazda azınlık olarak kalırdı.Batı heryerde islamiyet kendi inaçlarına göre kanalize etti.Ama Osmanlı Asrı-Saadet devrindeki inancıdevam ettirdi.

8.Kilise size kin kusmaktadır sebepleri yukardadır.

9.Osmanlı zamanında medreseler köylere kadar yaygındı.Her medrese bilim vardı.İlk deniz altıyı Osmanlı yaptı sizin haberini yok ama avrupalı çok iyi biliyor.

10.SİZLER MİLLİ KİMLİGİNİZE DÖNERSENİZ AVRUPANIN MEDENİYT VE REFAHI YIKILIR.AMA AVRUPA SİZE BU İMKANI VERMEZ.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-18-2008, 14:53   #2
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı nereden yapıldı acaba yah

İbrahim Refik'in bi kitabından hatırlıyorum bu cümleleri sanki..
Destansı hüzün kitabından mıydı tam hatırlamıyorum da..

--
Paylaşım için de çok teşekkürler. Hala bizim ne olduğumuzu anlayamayanların okuyup -ibretlerden öte- bi pay çıkarması lazım kendine ..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-18-2008, 19:31   #3
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Yazı sahibini bilmiyorum..O nedenle yazamadım özür dilerim..
Yorum içinde teşekkür ettim..
selametle..

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
avrupa, islam, müslüman, osmanlı, türk, türkiye

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)