11-27-2013, 20:01 | #1 |
AK Partili Orhan Atalay dershaneleri KCK'ya benzetti
AK Partili Orhan Atalay dershaneleri KCK'ya benzetti TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi ve AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay'dan, bütün kesimlerden tepki çekecek bir benzetme. Dershanecilerin "terör örgütü müyüz, kumarhane mi işletiyoruz ki bizi kapatıyorsunuz" diyerek dershanelerin kapatılmasına tepki göstermesinin ardından AK Partili vekilden skandal benzetme geldi. AK Partili Orhan Atalay, eğitim yuvası olan dershaneleri, ülkeyi bölmeye çalışan ve hedefi için kan akıtan terör örgütüyle bir tuttu. Taraf Gazetesi'nin iddiasına göre, AK Partili Orhan Atalay, “Nasıl ki devlet içinde KCK bir paralel yapılanmadır. Dershaneler de öyle oldu” dedi. TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi ve AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay dershanelerin kapatılmasına ilişkin “Nasıl ki devlet içinde KCK bir paralel yapılanmadır. Dershaneler de öyle oldu. Bir tür paralel yapılanma hâline geldi” ifadelerini kullandı. Orhan Atalay, “Bütün savaşlar barışla bitmiştir. Bu sorun da masada çözülür. Ortak bir yol mutlaka bulunur” dedi. Atalay, dershaneleri eğitim sistemindeki bir anormallik olarak tanımladı. OKULLARI GÖRMEDİ DERSHANELERİ SUÇLADI! Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki çocukların dershanelere gidemediğini başarı sıralamasında hep alt seviyede kaldıklarını iddia eden Atalay, okulların durumunu görmezden gelerek dershanelerin 'eğitimde eşitsizliğe' yol açtığını savundu.. Orhan Atalay şunları söyledi; “Dershaneler bir sonuçtur. Bir sebep değildir. Önce sınav sisteminin değiştireceksiniz. Öğrenciler ilköğretimde, lisede nasıl bir sınav sisteminden geçiyorlarsa üniversitelere de aynı sınav sistemi ile girmelidirler. Bunu Meclis’teki komisyon toplantısında Bakan’a da ilettim. ‘Çocukların testmatik durumdan çıkarılması gerekir’ dedim. Ancak bakan bunun için (ÖSYM’den gelen cevaba göre) iki yıla ihtiyaç olduğunu söyledi. ‘Zaman yok’ dedi” "BÜTÜN SEKTÖRÜ KARŞINIZA ALIYORSUNUZ" Atalay, “Dershaneyi kapatmak, sorunu ortadan kaldırmıyor. Dershaneler ihtiyaç olmayacak bir sınav sistemi getirilsin, sonra dershaneler kaldırılsın. Dershane sorunu uzun süredir vardı. Ancak işin siyasi boyutu olduğu için ertelenmişti. Ertelene ertelene problem büyütüldü. Türk eğitim sisteminin gerçeği, dershaneler bir sektör hâline geldi. Değiştirmeye çalıştığınızda ise bütün sektörü karşınıza alıyorsunuz. Dolayısıyla cemaati karşınıza alıyorsunuz” dedi. bugün
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-27-2013, 20:03 | #2 |
AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay dershaneler konusundaki görüşlerini savunduğunu ve özür dilemeyeceğini söyledi. AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, dershaneler konusunda görüşlerini savunduğunu söyledi. 'KCK benzetmesi ile ilgili dershanecilerden özür dileyecek misiniz?' sorusunu Atalay, “Hayır, düşünmüyorum. Yanlış algıyı ben inşa etmiş olsaydım özür dilerim.” şeklinde cevaplandırdı. Bir gazeteye röportaj veren AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, dershanelerle ilgili KCK benzetmesi yapmıştı. Sözlerine gösterilen tepki sebebiyle TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Atalay, “ ‘Bir anormal yapı var’ dedim. Bu anormal yapı düzeltilmezse dershaneler gittikçe okullarımıza alternatif, okullarımıza paralel bir yapıya dönüşüyorlar. Bir devlet kendi resmi kurumlarının paralellerinin ya da alternatiflerinin ortaya çıkmasına müsaade etmez. Hükümetin de yaptığı iş esas itibarıyla budur. Bunu çok abartmaya, yanlış yere çekmeye, birtakım farklı kesimler arasında geriye dönük hesaplaşma olarak tanımlamak doğru değildir. Hiçbir devlet kendi kurumlarının paralel yapılarına müsaade etmez. Ben yine savunuyorum görüşlerimi.” ifadelerini kullandı. Hükümetin kendi görevini yaptığını belirten AK Partili vekil, “Bu anormalliği düzeltmek hükümetin görevi. Takdir edersiniz ki hükümet kendi görevini yapıyordur. Bu kabilden bir örnek verilmişse, belki haddini aşmış bir örnek olabilir, ama bir örnekleme kabilinden bir sözdür. Bundan ötesi değildir.” diye konuştu. ‘Eğitim kurumlarını terör örgütüne benzetmek doğru bir yaklaşım mıdır?’ sorusuna Atalay, “Asla değildir. Habercilerimizin cımbızlama yöntemi ile yaptıkları bir haberdir.” cevabını verdi. Maksadının ne olduğunu anlatan Atalay, “O teşbihin bağlamına bakarsanız eğitim kurumu içinde bir alternatif yapılanma demişim. Adliye, yasama içinde bir alternatif bir yapılanma düşünün. Eğitim kurumu içinde bir alternatif yapılanmaya devlet izin vermez demişim. Maksadım budur.” ifadelerini kullandı. 'KCK benzetmesinden dolayı dershanecilerden özür dileyecek misiniz?' sorusuna ise Atalay şu karşılığı verdi: “Hayır düşünmüyorum. Ben meramımı açık şekilde ifade etmişimdir. Ama siz yarım saatlik bir röportajda bir cümle alırsanız, bağlamdan koparırsanız, o zaman mevcut bağlam içinde bir yanlış algıyı siz inşa edersiniz. Yanlış algıyı ben inşa etmiş olsaydım özür dilerim. Özür dilemek de bir erdemdir. O yanlış algıyı ben inşa etmedim. Metnin tamamını okursanız görürsünüz. Bu algıyı cımbızlayan arkadaşımız inşa etti.” CİHAN |
|
11-28-2013, 00:17 | #3 |
Dershaneler gizli saklı olmayan açık kuruluşlardır. Dershanelere kimse kimseyi zorla kaydetmemektedir. İnsanlar kendi hür iradeleriyle çocuklarını dershanelere göndermektedirler. Pek çok öğrenci, dershaneler sayesinde üniversite kazanarak meslek sahibi, iş güç sahibi olmuştur. Orhan Atalay, o saçma sapan benzetmesiyle ayıp etmiştir.
|
|
11-28-2013, 00:31 | #4 |
O kadar cümle kurmuş Orhan hoca tek kelimeye takılmamak lazım bence
|
|
11-28-2013, 00:44 | #5 | |
Alıntı:
|
||
11-28-2013, 00:52 | #6 | |
Alıntı:
|
||
11-28-2013, 01:21 | #7 | |
Alıntı:
Mademki AK Parti Hükümeti artık dershanelere ihtiyaç kalmadığını düşünüyor, öyleyse gerekirse dershanelere ihtiyaç kalmadığını anlatan kamu spotlarını TV'lerde yayınlatsın; ama dershanelere dokunmasın. Çünkü eğer dershanelere gerçekten ihtiyaç kalmadıysa insanlar çocuklarını dershanelere göndermezler ve böylelikle dershaneler kapanmak zorunda kalırlar. AK Parti'nin, dershaneleri zorla kapatmak veya aşırı yaptırımlarla kapanmak zorunda bırakmak gibi uygulamalara tevessül etmesini doğru bulmam. Demokratlığın ölçütlerinden biri de serbest teşebbüs hürriyetini savunmaktır. Demokrat AK Parti, dershaneleri zorla kapatarak teşebbüs hürriyetinin önüne engel koyan bir siyasi parti durumuna düşmemelidir. |
||
11-28-2013, 01:36 | #8 | |
Alıntı:
ben birşeyi merak ediyorum iki günde fikrinizi değiştirecek ne olduda ikiside islam için çabalayan derken ak parti ve cemaat için şimdi böyle oldu anlayamadım... kızlı erkekli evlerede dokunmasın dershaneler de değmesin yada vatandaşın hayrına başka işlerde yapmasın... düzen sürsün gitsin... |
||
11-29-2013, 15:31 | #9 | |
Alıntı:
AK Parti'nin en önemli hatalarından birinin Allah'ın adının mahkemelerde edilmekte olan yemin metninden çıkartılması olduğuna dair protesto konusu açmıştım. Aşağıdaki linke tıklayarak da o konuda yapmış olduğum yorumları okuyabilirsin. Allah'ın Adının Yemin Metninden Çıkartılmasını Protesto Ediyorum AK Parti'nin dershane düzenlemesi konusunda genel tavrını da Allah'ın adının mahkemelerdeki yemin metninden çıkartmasındaki hatası gibi hatalı görüyorum. |
||
11-29-2013, 15:33 | #10 | |
Alıntı:
AK Parti'nin en önemli hatalarından birinin Allah'ın adının mahkemelerde edilmekte olan yemin metninden çıkartılması olduğuna dair protesto konusu açmıştım. Aşağıdaki linke tıklayarak da o konuda yapmış olduğum yorumları okuyabilirsin. Allah'ın Adının Yemin Metninden Çıkartılmasını Protesto Ediyorum AK Parti'nin dershane düzenlemesi konusundaki genel tavrını, Allah'ın adını mahkemelerdeki yemin metninden çıkartmasındaki hatası gibi hatalı görüyorum. Konu Cihannur tarafından (11-29-2013 Saat 15:38 ) değiştirilmiştir.. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|